Aquest mes us presentem a Mònica Garcia

17.02.2020
 
Aquest mes us presentem a Mònica Garcia

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques?

 En un principi vaig dubtar, estava entre el Periodisme esportiu perquè m’encanta el bàsquet i Turisme perquè m’agrada conèixer gent nova, gent d’altres cultures i viatjar. Com que no vaig entrar a Periodisme, uns amics dels meus pares ens varen recomanar que estudiés al CETT.

 

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

 Va ser genial. Jo sóc de la darrera generació que va estudiar al CETT del carrer Canuda, a ple centre de la ciutat. Tinc molt bon record de les “Montses” i el grup d’estudiants que vàrem coincidir aquells anys, encara són molt bons amics.

 

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

 L’estiu del primer any de CETT vaig estar fent pràctiques a Turisme de Barcelona, concretament als punts d’informació repartits per la ciutat durant els Jocs Olímpics del 92. Va ser una experiència molt enriquidora que em va permetre conèixer els que uns anys més tard serien els meus companys de feina. El següent any vaig ser part del primer grup del CETT que treballava a EuroDisney i més tard, pràctiques a hotels, agències de viatges i amb Turisme de Catalunya. El fet d’haver passat per tots aquests llocs, em va permetre veure què m’agradava o m’enriquia més. He tingut la sort de treballar amb el que m’agrada, promocionant el destí. Vaig entrar a Turisme de Barcelona l’any 1996 amb l’apertura de l’oficina de Turisme central, la que es troba a Plaça Catalunya. La meva tasca principal era trobar allotjament als turistes que arribaven a la ciutat i no tenien cap reserva feta. Després de 4 anys, va sorgir la possibilitat d’entrar al Barcelona Convention Bureau i des de llavors, treballant per una ciutat magnífica i atraure el major nombre de congressos a la ciutat.

 

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

 És complicat donar algun consell ja que les coses han canviat molt. Sempre he aconsellat a tothom fer moltes pràctiques, sobretot durant el període d’estudis. Per exemple, fins ara encara, el turisme es tracta de manera molt global però cada turista és diferent, segons el motiu de la seva visita a la ciutat, es comportarà i buscarà, una cosa o una altra. Jo em dedico al sector MICE on ara si, hi ha alguns màsters formatius específics però també tenim el turisme esportiu, el LGTBI, el cultural ...

 

Categories
#alumnidelmes