Alex Rafart, Alumni del mes de juny

02.06.2020
 
Alex Rafart, Alumni del mes de juny

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar Tècnic en empreses i activitats turístiques.


Vaig pensar introduir-me en un món relacionat amb els serveis que em resultava molt atractiu i que a més creia, com així ha estat, que em donaria moltes oportunitats diferents en un sector molt representat i amb molta oferta al nostre país. 

Abans de prendre la decisió, valores el que es veu des de fora i que a la majoria ens resulta molt temptador: hotels, viatges, restaurants, tour operadors,... tot això em tornava boig a mi igual que agrada a moltíssima gent, així que vaig posar en un mateix sac tot plegat: interès en el sector, plaer per treballar en els serveis i garanties de sortides professionals atractives. Per tant, no tenia gaires dubtes des d’un bon inici!!

 

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?


Una experiència extraordinària. Ho vaig passar molt bé aprenent i gaudint de l’ambient (encara al carrer Canuda). Posaria en valor tot el que vaig aprendre, però per sobre de tot això, les relacions que van néixer en aquella etapa i que encara conservo a nivell d’amistat i a nivell professional. Per donar una idea del que ha representat haver viscut el CETT, dir-vos que ara mateix, després d’haver passat per diferents empreses del sector, gestiono una empresa d’esdeveniments de la que dos dels meus socis són companys de curs del CETT. Ens vam conèixer allà i hem mantingut la relació durant tots aquests anys compartint feina a la mateixa empresa i creant finalment el nostre propi projecte, que ara complirà 14 anys. 

Mantinc també altres relacions professionals amb un punt en comú que sempre facilita l’empatia i les relacions, el CETT. Em fa il·lusió ara poder seguir mantenint, mitjançant CETT Alumni el contacte amb algunes persones amb les que he perdut el contacte o amb noves incorporacions al sector que tenen els mateixos orígens a nivell acadèmic i interessos similars als meus.

 


• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?


Després de diversos períodes de pràctiques principalment a hotels i agències de viatges vaig tenir la meva primera feina a JuliaTours, al departament de reserves internacionals. Recordo com el meu cap en aquell moment era en Martí Sarrate, actual president de l’ACAV, que em va proposar anar a Egipte per ser representant allà de l’empresa i receptiu dels circuits de JuliaTours.

 

No va arribar a bon final aquella proposta perquè vaig tenir l’oportunitat d’entrar a treballar al Comitè Olímpic de Barcelona’92, com a responsable d’allotjament. Un somni i una experiència única. Portava la responsabilitat dels allotjaments de les sub seus d’hockey patins que era esport d’exhibició en aquells jocs (Vic, Sant Sadurní i Reus) i de molts sponsors oficials i el Comitè Olímpic Rus, que estaven allotjats a diferents hotels de Salou. Després dels jocs olímpics vaig entrar a treballar a l’hotel Barcelona Sants, a sobre l’estació del mateix nom (ara hotel de Barceló) com a comercial, tasca de la que ja no m’he separat mai, les vendes.


Aquesta feina va permetre’m l’oportunitat de saltar a Paradores de Turismo, en un moment molt especial perquè la cadena estatal començava a tenir una necessitat i un projecte clar de comercialització del producte (fins aquell moment només havien ”estat”, i es considerava que no podien fer competència a la iniciativa privada). Així doncs vaig participar al naixement de la xarxa comercial i la tasca de comercialització d’aquests establiments emblemàtics, moltes vegades històrics. Un producte espectacular i un camí per davant per vendre’l, així que una etapa molt enriquidora i molt atrafegada, vaig aprendre molt i vaig viure tota mena de situacions i anècdotes especials.

 

Després d’uns anys em va cridar l’atenció, animat per ex companys del CETT, a canviar dins del sector cap a una empresa que era client de Paradores, una agència d’esdeveniments que treballava el màrqueting experiencial d’una manera innovadora i d’alta qualitat: Yeti Club. Aquests van ser uns anys molt especials preparant projectes relacionats amb comunicació i amb experiències per clients corporatius, diferents empreses algunes d’elles multinacionals i altres mitjanes, que volien fer projectes de motivació i comunicació diferents.

 

Aquí descobreixo el “team Building” des de dins, i aquí és on vam tornar a coincidir ex companys del CETT fins a crear el nostre propi projecte l’any 2006: BOX de IDEAS, una agència de màrqueting, comunicació i esdeveniments que s’encarrega a cobrir necessitats de moltes empreses a nivell de motivació d’equips, de comunicació i de formació. Un projecte d’èxit que ara s’enfronta a un repte nou molt complexe , la pandèmia del Covid-19.



• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?


Que sigui on sigui el camp on desenvoluparan la seva tasca que ho facin convençuts, amb passió, amb moltes ganes d’aprendre i amb inquietud per aportar millores o novetats.

El sector s’enriqueix cada dia amb les aportacions dels que comencen. Res és inamovible i res és immillorable. Tothom té molt a aprendre  i molt a oferir, i amb una bona formació es disposa de tots els ingredients paer gaudir, créixer i aportar al món laboral.

 

Que no es precipitin a l’hora de prendre decisions respecte a una feina. Que es centrin en quina part del nostre ampli sector voldrien treballar si és que no ho tenen decidit ja, i que posin el 100% dels seus sentits i coneixements a qualsevol tasca. Passió i positivisme seran fonamentals pel seu desenvolupament i per gaudir d’una carrega professional plena.

 

Categories
#alumnidelmes