Carolina Guillen, Alumni del mes de setembre

01.09.2021
 
Carolina Guillen, Alumni del mes de setembre

• Ens agradaria que ens expliquessis com i per què vas decidir realitzar els teus estudis al CETT.

Tenia 15 anys quan vaig saber que volia estudiar Direcció Hotelera. Al cap de 3 anys els meus pares van decidir deixar Barcelona i mudar-se a un poble de la costa, Vilassar de Mar. Cada vegada que fèiem el trajecte Barcelona - Vilassar em quedava sorpresa amb un hotel que s'aprecia des de l'autopista i per curiositat vaig començar a indagar sobre els hotels i les seves funcions. La manera com em vaig adonar que volia dedicar-me a això va ser llegint sobre el tema i des de sempre vaig saber que les meves primeres experiències no serien en territori nacional. Em cridava molt l'atenció viure fora, explorar i conèixer altres països i cultures.

• Com ha estat la teva "Experiència CETT"?

La meva experiència va ser molt bona i recomanable. Per motius de treball jo estudiava a les tardes i era més tranquil que als matins. Vaig fer molt bones amistats i tinc molt bons records.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Vaig començar fent pràctiques al Hilton de Londres quan cursava el meu últim any de grau. Eren unes pràctiques d'un sol any, però aquests 365 dies s'han convertit gairebé en 12 anys a la cadena hotelera Hilton i a uns 7 països diferents.

Des de ben aviat vaig posar la meva carrera professional davant de qualsevol cosa. No és fàcil viure lluny de la família i dels amics sobretot al principi i sent més jove, però sempre m'ha agradat molt la feina, m'han cridat molt l'atenció els reptes i sobretot evito la rutina. Així que tot i no ser tasca fàcil, sempre he seguit cap endavant i he acceptat nous projectes professionals per poder desenvolupar-me en l'àmbit laboral.

Vaig començar en el departament de Housekeeping, continuant per F & B molt enfocat a destination restaurant i després vaig passar pel departament de recepció. Aquests tres primers van tenir lloc al Regne Unit i a Escòcia.

L'any 2011 vaig sentir la necessitat de creuar l'oceà i vaig acceptar una posició a les Illes Seychelles per fer una conversió d'un hotel independent a un Hilton. Jo no ho sabia, però va ser en aquell moment quan em vaig començar a enamorar de les noves obertures i dels "rebrandings".

Després de 3 anys a les Seychelles em vaig mudar a Tallinn, Estònia, per fer l'obertura del primer Hilton en els bàltics. 2 anys més tard vaig tornar a Àfrica, com m'agrada, concretament a Cap Verd per fer un assigment de task force per a un Hilton que acabaven d'obrir. Mentre gaudia a Cap Verd, un nou projecte a Indonèsia ja s'estava coent i uns mesos més tard estava saltant d'Àfrica a Àsia, a la ciutat de Surabaya, per fer de nou una altra obertura. Sempre em dic a mi mateixa que aquesta serà l'última, però crec que m'enganyo.

Actualment estic en preparatius per mudar-me a Port Moresby, a Papúa, Nova Guinea, per a un Hilton que ja està operatiu, però té una segona fase d'apartaments, centre de convencions i restaurants pendents d'obertura el 2022 . Així que de nou, una obertura, un gran repte i amb moltíssimes ganes de començar.

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir de l'CETT?

Els aconsellaria que tinguessin una mentalitat molt oberta i provessin de treballar a l'estranger i agafar experiència Internacional. Al meu entendre, considero que va ser una de les millors decisions que he pres. També diria que estar fora i viure en diferents països és addictiu, un cop comences no saps parar.

• Des del CETT com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc?

Crec que el CETT ha estat sempre bastant pioner en les plataformes per a comunicar-se tant amb estudiants com exalumnes i professors. A més a més, sempre ha tingut molt bones iniciatives de connectar alumnes amb empreses.

Des del meu punt de vista, seguiria fomentat molt la comunicació i el networking entre la universitat, estudiants i empreses. Crearia una funció de pont entre empreses i acabats de graduar per ajudar-los ha fer els primers passos, guiar-los i poder aconsellar-los en les primeres experiències laborals.

Moltes gràcies per participar en aquest projecte.

Categories
#alumnidelmes