Matías Trelis, Alumni del mes d'octubre

01.10.2021
 
Matías Trelis, Alumni del mes d'octubre

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar "Direcció turística" al 2014:

La cuina sempre m'ha apassionat i des d’un principi tenia molt clar que era al que em volia dedicar. Un cop acabats els meus estudis de batxiller, vaig començar a mirar diferents escoles de cuina i em vaig decidir pel CETT, pel tipus de formació i per la gran quantitat de col·laboracions que tenen amb grans professionals d'aquest sector. En ell vaig cursar el Tècnic Superior en Direcció de Cuina, ja fa quasi 4 anys que el vaig finalitzar.

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

Des del principi, l'experiència va ser molt bona. Els dos anys que va durar el grau van passar de seguida, això va ser a causa de la bona relació entre tots els companys de la nostra classe i el bon rotllo amb molts dels nostres professors, que et tractaven amb molta proximitat. Això ajudava a que les classes es fessin més amenes i les acabaves gaudint encara més. El millor de tenir aquesta bona relació amb ells és que estaven allà per a qualsevol dubte que tinguessis, qualsevol cosa que volies fer i no sabies com o per assessorar-te sobre com millorar i treure el millor de cada un de nosaltres. Aquests dos anys al CETT sens dubte els recordaré com uns dels millors anys de la meva vida.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Moltíssim. Molts dels professors ja sabien que, si ens donaven l'oportunitat de presentar-nos a algun concurs de cuina, aquí em tenien. Això també m'ajudava a mi mateix a millorar. Sobretot, quan més va evolucionar la meva carrera professional va ser un cop finalitzats els meus estudis i ja treballant en un restaurant en plena temporada d'estiu. En aquest moment vaig rebre una trucada del CETT dient-me que hi havia una beca per al Celler de Can Roca i que havien pensat en oferir-me l'oportunitat d'anar d’stagier durant 4 mesos. Aquests 4 mesos sens dubte van marcar un abans i un després en la meva carrera ja que la major part d'aquestes pràctiques les vaig passar a la partida de les postres. Vaig canviar d'ajudant de cuina a cap de pastisseria al restaurant Es Ventall, a Eivissa, en el qual començaré el meu quart any, i vaig representar dues vegades a les Illes Balears en el certamen nacional de gastronomia a la categoria de rebosteria.

•Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

Que no deixin de practicar i investigar, que llegeixin molt per seguir adquirint nous coneixements, que segueixin millorant. Aquest no és un ofici fàcil, però tot l'esforç s'acaba agraint i gaudint. També, que no surtin del CETT infravalorant-se, que surten més que preparats per dedicar-se a això i molt més.

Moltes gràcies per participar en aquest projecte.

Categories
#alumnidelmes