Carla Casanovas, Alumni del mes de novembre

01.11.2021
 
Carla Casanovas, Alumni del mes de novembre

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar Turisme al 2015:

Des de que sóc molt petita he tingut la sort de viatjar bastant, ja que als meus pares els hi encanta. Quedar-me en hotels constantment i veure què feien els professionals va començar a despertar-me interès. A l’hora d’escollir una carrera, estava una mica indecisa ja que feia temps que em rondava pel cap fer turisme però tenia altres opcions obertes com podia ser publicitat o International Marketing. Després de donar-li voltes, em vaig adonar que gaudia massa el món del turisme com per no dedicar-m’hi. Hi ha moltes opcions de sortides professionals, els impactes que provoques a la gent són excepcionals i els professionals del sector són de les persones més que he vist mai. Vaig començar la carrera de turisme el curs 2015-2016 i em vaig graduar al febrer de 2019, una mica abans de lo previst, en la modalitat d’hoteleria.

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

Jo vaig gaudir molt de la meva experiència. A nivell acadèmic, vaig començar al curs de català però vaig fer el canvi a partir de 2n de carrera, al ser un grup petit tothom es portava amb tothom i això sempre s’agraeix. Què he de dir? Una de les amistats que m’emporto és la meva sòcia actual!

Vaig gaudir molt les classes i el fet que la gran majoria de professors fossin actius al sector donava gran seguretat ja que t’assegures que el que t’estan explicant és realment el que ens podem trobar com a professionals al llarg de la nostra carrera.

A nivell personal crec que també ha estat molt positiu. He desenvolupat actituds i aptituds que m’han ajudat després a la “vida real”. A través del CETT vaig poder trobar la meva primera pràctica al sector que més endavant em va portar a l’aventura de viure fora. Et donen moltes oportunitats de créixer tant personal com professionalment.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Sabia que anava cap al món dels hotels. Les primeres pràctiques que vaig fer al sector les vaig fer a Irlanda del Nord, a un petit hotel independent en mig dels camps irlandesos. Vaig començar com a Guest Service & Social Media Agent. Si que és cert que encara que aquest fos el meu rol oficial en certa manera, al ser un hotel familiar, vaig poder passar per a tots els departaments i aprendre molt. Més endavant vaig anar provant diferents rols a diverses empreses només per tenir un tast de la gran varietat d’opcions que tenim com a professionals. Em vaig començar a adonar quins departament m’agradaven, quins no, i què gaudia realment.

Al graduar-me, immediatament em vaig mudar a Belfast i, gràcies als contactes que vaig fer durant la primera experiència de pràctiques a Irlanda del Nord, vaig trobar feina dies després d’haver arribat. Sabia que em volia dedicar al departament de màrqueting, i la meva aventura amb els hotels va continuar a Andras House, com a Marketing Manager. Vaig estar-hi treballant 2 anys fins que la Covid va arribar. Havia de tornar a Barcelona amb feina, però, per culpa de la pandèmia, van prescindir de mi. Durant mesos vaig estar buscant sense cap resultat i va ser aleshores quan amb la meva sòcia, la Cristina, vam decidir crear una agència de marketing digital especialitzada en xarxes socials.

•Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

Realment, que no tinguin por a provar coses noves ni al fracàs. Sóc conscient que sona una mica “cliché” però és 100% cert. Que siguin curiosos, que no es tanquin portes perquè a vegades hi ha oportunitats que van sorgint poc a poc, inesperadament, on menys ho esperes. A més, és millor prendre riscos que quedar-se a la zona de confort i estancar-se. Sempre poden sortir coses positives d’intentar-ho, però mai sortirà res si no hi ha iniciativa

•Des del CETT cóm podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc

En el meu cas penso que seria molt útil tot el que és networking. Sempre va bé conèixer a altres professionals i empreses del sector.

Moltes gràcies per participar en aquest projecte.

Categories
#alumnidelmes