Gabriel Lucas Dimmock, Alumni del mes de febrer

01.02.2022
 
Gabriel Lucas Dimmock, Alumni del mes de febrer

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar al CETT:

Vaig decidir estudiar el curs de Tècnic Superior de Sommelier del CETT-UB els anys 2014 – 2016 perquè després de veure i conèixer diferents exalumnes de prestigi i campions d'Espanya de Sommelier tots coincidien que era la millor escola i la que millor em formaria de cara a ser competitiu. A més, només veure els professors que té saps que serà una gran experiència, són de primer nivell.

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

Immillorable! Va ser dur haver de volar cada setmana des de Mallorca, els horaris em van cansar molt però també és cert que tan bon punt entrava a classe la quantitat d'informació que podia assimilar en aquelles hores era increïble, sens dubte cada dia hi havia un temari molt interessant que em feia descobrir alguna cosa, van ser anys esponja...

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

En el meu cas ha estat com pujar a un coet!! El 2014 vaig començar en un restaurant que tenia 2 estrelles Michelin com a ajudant de Sommelier perquè sabien que estudiava al CETT (crec que si no hagués estudiat allà no m'haguessin contractat) en aquell moment no sabia res de vins, res és res, ni que Rioja fa servir la Tempranillo ni que albariño és un raïm i Ribeiro una Zona...

Vaig treballar al mateix lloc durant els meus anys d'estudi, aprenent mentre estudiava i treballava a una velocitat increïble. El 2017 passo a treballar per a Marc Fosh com a cap de Sommeliers. Acabats els meus estudis, aquell mateix any, faig la meva primera competició de Balears quedant tercer. Des d'allà va ser una bomba! Aquell mateix any vaig guanyar el certamen de tast a cegues Nas FEVI a Mallorca, i el 2018 va ser l'any en què vaig guanyar el meu primer campionat de les Balears, tot just vaig quedar entre els 10 millors d'Espanya.

El 2019 vaig repetir guanyant a Balears i una altra vegada entre els 10 millors d'Espanya (se'm resistia el pòdium) i aquell any va ser el meu darrer any a Restauració ja que a finals del 2018 va néixer el meu fill i em vaig voler retirar de la sala. El 2019, amb el meu fill petit, vaig poder conquerir el RUINART Challenge Espanya tenint així un dels títols més importants del món de la Sommelieria. Aquest mateix any vaig començar a treballar a MartinS Brands, una empresa d'importació de Vins i Destil·lats Internacionals per a la venda a l'engròs a Espanya.

El 2021, seguint a l'empresa d'importació i creant un portfoli de marques molt reconegudes, vaig aconseguir conquerir el Campionat d'Espanya UAES 2021.

Ara nous reptes m'esperen amb moltes ganes i il·lusió.

•Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

Que segueixin formant-se i s'especialitzin encara més, que tenen la millor base possible però que han de treballar, que aprofitin els recursos que el CETT els ofereix. Al principi cal fer hores i treballar molt, però tot esforç té recompensa.

•Des del CETT cóm podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc?

A mi? No se us pot demanar més... amb la formació sempre s'encerta i tenir uns cursos per estar actualitzats per antics alumnes, així com màsters específics per zones seria genial.

Moltes gràcies per participar en aquest projecte.

Categories
#alumnidelmes