Iris Martinez, Alumni del mes de març

01.03.2022
 
Iris Martinez, Alumni del mes de març

"El gran avantatge que tenim com a experts en Turisme és la versatilitat que hem guanyat amb els anys, i com estudiants d’aquest món heu d’aprendre i provar en diferents llocs per saber on voleu estar en cada moment."

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar al CETT:

Quan arriba el moment de decidir que vols estudiar pot ser que ho tinguis molt clar, o que tinguis molts dubtes, en el meu cas ho tenia clar, volia endinsar-me al món del Turisme. Un món on no estudies per una única tipologia de feina, sinó que aprens diferents branques, sent un estudi amb molta versatilitat i innovació. Aquestes característiques van ser les que em van dur a decidir-me pel Grau en Turisme al CETT.

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

Jo vaig començar estudiant la Diplomatura en Turisme al 2006 i des d’un començament el CETT aplicava una metodologia que no s’aplicava a totes la resta d’Universitats, el pla Bolonya. Per mi aquest tipus de metodologia em va ajudar a donar el salt de l’institut a la Universitat, i més endavant, quan ja em trobava a tercer de Diplomatura vam afrontar un nou canvi, passar a la nova titulació i per tant al nou pla d’estudis, el Grau de Turisme. En tot moment el CETT ens va ajudar amb l’adaptació i amb l’aprenentatge que ens calia. Des del departament de pràctiques, passant per tot el professorat, l’acompanyament i comprensió van ser claus per la meva evolució. Gràcies a la meva tutora del TFG, la Mireia Ros, vaig poder accedir a unes pràctiques dins del camp del turisme que a mi més m’apassionava, al món de les Business Travel.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Jo vaig entrar al món laboral turístic l’any 2008 de la mà d’American Express Business Travel amb unes pràctiques que es van allargar fins a 9 mesos pel gran aprenentatge que em suposava i l’entusiasme amb el que ho estava vivint. Aquest inici em va comportar un contracte i vaig estar com a Consultora Junior de Business Travel durant 5 anys més a la mateixa agència, gaudint de diferents departaments, des de una atenció dedicada a clients VIP, fins a un departament més genèric gestionant viatges per més de 30 empreses diferents.

La gran base d’aprenentatge que em va aportar aquesta primera experiència va comportar un salt evolutiu cap a una altra agència especialitzada en Business Travel, Globalia Corporate Travel, en aquesta ocasió per gestionar els viatges d’empresa per un client en exclusiva, és a dir, un Outplant, en aquest cas d’una empresa pública i de renom amb més de 40 nacionalitats, on no només els viatges eren clau, sinó l’atenció personalitzada dels seus viatgers i les necessitats concretes de cadascun d’ells, seguint aprenent un aspecte ben diferent del que havia estat fent fins llavors.

Després de 5 anys, i dins de la mateixa agència (actualment BCD Meetings& Events), vaig poder accedir a la realització d’Esdeveniments d’empresa, un món totalment nou per mi, però a l’hora apassionant i motivador. En aquesta nova etapa em vaig situar al costat del client, acompanyant-los en els seus esdeveniments i en les seves celebracions, reunions, viatges d’incentius, entre d’altres; aprenent en un any tasques totalment noves per a mi, reptes diaris als quals afrontar-me i que va resultat ser un cop d’aire fresc a la meva carrera professional.

Actualment, arrel de la pandèmia i del dur cop que el turisme va patir, vaig decidir moure’m de la gestió MICE al Business Travel de nou de la mà de TravelPerk, una de les Start Up amb més creixement en els últims 5 anys i on actualment em trobo reprenent gestions que havia fet anteriorment però des d’una visió totalment innovadora com és la d’una Start Up, una mentalitat evolucionada dins del Business Travel en comparació amb les agències tradicionals en les quals jo havia treballat.

•Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

El consell per aquells i aquelles estudiants que acaben ara els seus estudis en el CETT és que provin i aprenguin de tot allò que els motivi. Avui en dia, després del que hem viscut en la pandèmia, la incertesa forma part del nostre dia a dia, pel que és una gran oportunitat per no tenir por i per evolucionar en tots els aspectes laborals que els hi aporti motivació. El gran avantatge que tenim com a experts en Turisme és la versatilitat que hem guanyat amb els anys, i que com estudiants d’aquest món hauran d’aprendre i provar en diferents llocs per saber on volen estar en cada moment.

•Des del CETT cóm podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc?

Des del CETT es podrien realitzar petites píndoles formatives per antics alumnes, oferint una renovació als aprenentatges que ja tenim, però actualitzats i millorats, ja que com he comentat, el Turisme és un món canviant i com a tal els professionals ens hem d’actualitzar constantment.

Categories
#alumnidelmes