Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
15.12.2017

Aquest mes CETT Alumni informa de Laura Fernández - Alumni '08

Laura Fernández García, Directora de Màrqueting y Comunicació de l'Hotel Curious i del Hostal Mare Nostrum, i Alumni Premium del Màster en Gestió Turística '08 ha compartit amb nosaltres la seva història.

 

Una gran professional que mai ha parat de fer cursos de formacions i especialització en Marketing i innovació per els hotels.


 Quan vas a saber que faries carrera al sector turístic?

"Estiuejant un any amb els meus pares i el meu germà en un hotel de Mallorca" ens explica Laura "vaig conèixer a la Cathy, una de les animadores. Jo tindria uns 10 anys i recordo que em va encantar veure tot el que feia per nosaltres, els clients: durant el dia organitzava activitats lúdiques per a tota la família i a la nit es convertia en actriu i actuava en un gran escenari. Em van impactar les seves ganes, la seva simpatia, la seva energia. El dia que marxàvem li vaig preguntar: Cathy, tu què has estudiat per arribar aquí? I em va dir: Turisme. I així, tan senzillament,  va ser com vaig decidir els meus estudis. És cert que la meva carrera ha anat per un altre camí, especialitzant-me en màrqueting turístic des del punt de vista de la tecnologia i l’innovació, però el fons segueix sent el mateix: segueixo volent fer feliç a la gent. Segueixo volent fer que la seva experiència al meu país (el que han escollit entre milers de destinacions possibles) sigui fantàstica, tal com feia Cathy. "

 

A partir d'allí la Laura es va posar les piles i començà un recorregut professional molt interessant i variat. Parla'ns d'això.

 "Durant la carrera al CETT-UB  vaig fer pràctiques en una agència de viatges exòtics i de luxe, i vaig treballar diversos anys en el Bus Turístic de Barcelona com a informadora. Això em va donar molta soltesa amb els idiomes i amb el tracte a la gent. També vaig treballar com a cambrera, vaig fer ràdio, vaig portar un projecte TIC de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, vaig ser secretària de direcció d'una associació europea d'empreses distribuïdores de gas i electricitat i secretària també de diversos serveis de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. "

 

I llavors ...

"llavors, va arribar la meva oportunitat en el sector turístic: Artur Artigas, el director de l'Hotel Curious, em va entrevistar per a un lloc en el departament de màrqueting. 'Parlem de l'any 2011 i d'un hotel independent d'1 estrella i 24 habitacions! El projecte em va enamorar. Demanava molts requisits i he de confessar que algun em va sonar una mica a xinès, però li vaig dir que em posaria les piles per aprendre el que no sabés. Als 2 dies em va trucar, i em va donar la feina. 'Va confiar en mi! I des de llavors, no he deixat d'estudiar molt i treballar dur per i per al client. A més, l'Hotel Curious en ser un lloc petit, m'ha permès passar per tots els departaments: he estat moltes vegades receptionista i també responsable de reserves quan la meva companya no hi és. La polivalència enriqueix, em permet posar-me al lloc de qualsevol dels meus companys."

 

Amb una experiència com aquesta la pregunta sorgeix automàticament, tornaries a estudiar el mateix?

"Sí, sense cap dubte. El sector hospitality és la meva vocació i la tecnologia la meva passió. Jo tinc la gran sort que treballaré feliç, contenta i satisfeta amb el que faig. La carrera universitària em va donar una base, un pilar. I després em vaig especialitzar i vaig treballar dur, no hi ha més secret que el esforç. Els seminaris sobre turisme van genials perquè els professionals del sector puguem conèixer-nos i compartir experiències i opinions. Ens ajuden a tenir una visió real del sector, de com està funcionant tot i a més ens dóna pinzellades de les necessitats actuals i tendències futures. Per això vaig crear fa 6 anys el #eHotelExperts, un esdeveniment que vam celebrar a l'Hotel Curious per parlar d'innovació hotelera .Entonces vam ser pioners organitzant esdeveniments sobre aquesta temàtica. Es parlava molt de tecnologia però hi havia pocs trobades on es parlés de tecnologia aplicada al sector turístic. Avui dia ja existeixen diversos fòrums dedicats a això."

 

Laura, que consells donaries als estudiants que com tu en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

"El meu consell és que no es posin límits. Que pensin en gran. Que persegueixin els seus somnis i vagin a per ells. Cal treballar dur, però l'esforç sempre val la pena.".

 

Escoltant les teves respostes, demostres ser una persona satisfeta amb la seva vida professional, però tu com et defineixes?

"Em defineixo com una persona positiva i molt curiosa. M'encanta saber, investigar i anar més enllà. També sóc molt executiva, molt organitzada i tossuda. No negaré que sóc una miqueta ambiciosa :-) "

 

Segurament la teva ambició t'ha portat a ser una gran professional i el teu positivisme i amor per la teva feina és d'exemple per a moltes persones.

Gràcies Laura per concedir-nos aquesta entrevista, t'esperem amb els braços oberts al CETT!Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: