Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
15.12.2017

Aquest mes CETT Alumni informa de Anna Albuixech - Alumni '12

Aquest mes CETT Alumni us presenta a l’Anna Albuixech, Alumni '12 i directora general de Ohla Boutique Hotels a Barcelona.

 

L’Anna comparteix amb nosaltres el camí que l'ha portat a ser una gran professional del món de l'Hostaleria però sobretot, a ser una persona meravellosa que transmet amor i dedicació per al seu treball i per als seus empleats.

 

"Vaig finalitzar els meus estudis de T.E.A.T (Tècnic d'Empreses i Activitats Turístiques) el 1995. El 2012 vaig estudiar un any per poder homologar els meus estudis a l'actual Grau en Turisme i posteriorment vaig realitzar un Màster oficial de Direcció d'Empreses Hoteleres. Paral·lelament als estudis de turisme vaig cursar tres anys de Ciències Polítiques i Publicitat i Relacions Públiques."

 

¿Perquè vas decidir estudiar Turisme?

 

“Sempre he volgut ser directora d'hotel. Era molt petita quan li demanava als meus pares que em portessin amb el cotxe per veure des de fora els hotels que s'alineaven en els passejos marítims d'alguns pobles de la Costa del Maresme. Des de la finestreta de darrere deia "Pare, pare, més a poc a poc" per poder admirar-los i imaginar què devia estar passant dins. Tampoc em perdia cap capítol de la sèrie "Hotel", una de les sèries més famoses dels vuitanta protagonitzada pel James Brolin, que feia el paper del director Peter McDermont, un tipus atractiu i intel·ligent que amb el seu ajudant en Christine dirigien un hotel de luxe de Sant Francesc i resolien els esdeveniments que cada dia passaven a l'hotel. No sé com va començar aquesta afició pel món hoteler i per ser directora d'hotel, però sé que mai vaig voler ser una altra cosa "

 

¿Anna, quin ha estat el teu recorregut professional?

"Estava molt ansiosa per començar a treballar, a vegades penso que vaig començar massa jove en el món laboral perquè em vaig perdre moltes vivències de la meva adolescència i joventut. Però no em penedeixo i tornaria a fer-ho perquè he tingut la sort de conèixer a grans professionals i millors persones si és possible, dels que no només vaig aprendre professionalment sinó que em van ajudar a madurar com a persona en base a valors com la tenacitat, el respecte per la feina ben feta i per la importància de treballar en equip.

Vaig començar un estiu amb 16 anys en un hotel d'una estrella i vuitanta habitacions al poble on vaig néixer, a Canet de Mar. El meu pare sabia que era la meva il·lusió treballar en hotels pel que va parlar amb el director i li va demanar feina del que sigués perquè jo pogués valorar realment si això era al que jo volia dedicar el meu futur. Vaig començar en el quart fred de la cuina. Feia moltíssimes hores i de vegades estava tan cansada que arribava a casa plorant. Però, tot i que molts m’encoratjaven a que el deixés i a que em dediqués a alguna cosa "millor" (millor segons ells, és clar) no em vaig rendir i l'estiu següent tornava al mateix hotel per demanar-li feina al director, en aquesta ocasió com cambrera de restaurant. Aquest va ser l'inici de la meva carrera professional per la qual he passat pel departament de pisos, recepció, comercial, qualitat, reserves, esdeveniments, banquets i direcció comercial fins a arribar a directora a l'edat de 28 anys en un hotel de la Costa Brava . Vaig dirigir també un hotel balneari-resort i dues hotel boutique de ciutat fins arribar al meu lloc actual com a directora general de Ohla Boutique Hotels. "

    

 

Quins consells donaries als estudiants que com tu en el seu moment, acaben de sortir del CETT-UB?

"Que treballin en departaments diferents per aprendre al màxim com funciona un hotel. Que provin en hotels de cadenes grans i internacionals i en hotels petits i familiars, aquí i a l'estranger. Que lluitin, que no es rendeixin, que segueixin estudiant mentre treballin i que gaudeixin d'aquest procés. S'han de moure per aprendre el màxim per després escollir on es sentin més realitzats i vegin que poden aportar al seu equip el seu know-how, el seu talent i experiència."

 

 

Tornaries a estudiar el mateix?

"Sí, sense cap dubte. Els estudis de Turisme són la base de la teva carrera professional. És la part teòrica de la teva carrera. La part pràctica l'has d’aportar tu."

 

Des del CETT, com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional?

"El CETT sempre ha estat d'ajuda per a mi col·laborant en la creació del meu equip a través d'excel·lents alumnes en pràctiques i de professionals per als diferents departaments. El CETT sap captar les nostres necessitats, facilita la comunicació i el contacte entre empresa i alumnes i Alumni.

Per la meva banda, sempre que puc col·laboro amb el CETT per al que puguin necessitar d'una apassionada del sector com jo."

 

L’Anna ha col·laborat amb el CETT en l'organització de la Trobada, el passat 15 de Febrer, participant en una taula rodona sobre el lideratge femení en el món del turisme, que podreu veure fent clic en aquest link.

Un veritable plaer conèixer-la i escoltar la seva experiència com a professional del món hoteler, és un exemple per a totes les persones que comparteixen aquesta passió i aquest amor per al turisme.

 

Moltes gràcies Anna!

    Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: