Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
15.12.2017

Aquest mes CETT Alumni informa de Javier Velat - Alumni '06

Aquest mes us presentem a Javier Velat, Alumni del Grau en Turisme ’06 i CEO de Bcool Hostels.

Javier finalitza els seus estudis de Turisme l'any 2006 escollint l'especialitat d'hoteleria. Durant els seus estudis, Javier, va realitzar les seves pràctiques passant per tots els departaments de l’hotel, des de manteniment, houskeeping i acabant amb recepció.

Ho vaig trobar molt útil” ens explica “em va servir per aprendre com funciona un hotel des de dins. Imprescindible per ser un professional del sector”.

Perquè vas decidir estudiar aquesta carrera?

Vaig decidir estudiar aquesta fantàstica carrera, que tantes portes m'ha obert, per que sempre he estat un “friki” dels hotels!
Us explico l'anècdota…Des de ben petit, quan viatjava amb els meus pares i ens portaven a un hotel, per a mi era una de les experiències mes especials i que més il·lusió em feien. Durant tot el viatge estava esperant el moment d'arribar a l'hotel i obrir la porta de l'habitació. La meva mare al·lucinava, ja que en la nostra família no hi ha ningú que es dediqués a aquest sector, i és una cosa que ha nascut en mi des que tinc ús de raó.
De fet, avui dia, que viatjo bastant per temes professionals, segueixo tenint aquesta mateixa alegria, que tenia quan era petit, per dormir en un hotel nou.


Quan Javier va acabar els seus estudis en el CETT-UB, va començar el seu recorregut professional fent pràctiques en el departament comercial de NH Hotels a Catalunya, com a ajudant de la persona responsable de visitar i tancar els acords amb les Agències de Viatges i amb les OTA’s.

Vaig estar durant 6 mesos de pràctiques aprenent colze a colze dels grans professionals del sector, i als 6 mesos i amb 23 anys d'edat, NH em va donar la gran oportunitat d'entrar a formar part del departament comercial, com a executiu de vendes. Haig de dir que guardo un gran record d'aquesta època a NH.
Després d'aquesta etapa es van ajuntar diversos factors, d'una banda, sóc un emprenedor inquiet, i d'altra banda, el meu pare també és empresari i he crescut amb això, per la qual cosa al final es va aplicar la llei que “si el pare és pastor, el fill ha de ser ramader”, i em vaig llançar a muntar la meva primera empresa.
El meu germà em va començar a parlar dels hostels i vaig pensar que a Barcelona podia encaixar un negoci hoteler enfocat a la gent jove tipus hotel boutique, ja que fa 6 anys no estava tan explotat com ara. Així vaig fundar “The Hostel Box”, a més ens vam presentar als premis que organitza cada any el CETT amb la Fundació Gaspar Espuña CETT, i vam guanyar el primer premi. Aquest fet hem va donar una gran empenta per poder desenvolupar el nostre projecte.
Des d'aquí, després de 5-6 anys, volia donar les gràcies al CETT per aquest premi que ens van donar.Com a ex alumne i professional del sector, quins consells donaries als estudiants que, com tu en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

La veritat és que el millor consell que m'han donat a la vida, és que facis el que facis, posis PASSIÓ en això. No importa el treball que hagis de realitzar, perquè tot treball dignifica i t'ensenya coses noves de tu i de la vida. Sobretot per a mi, és important posar-me reptes a la vida, i de vegades sortir de la teva zona de confort per aconseguir créixer professionalment.

Tornaries a estudiar el mateix?

Sense dubte. Per a mi la carrera de Turisme és una de les més completes que hi ha ja que t'ensenyen d'una banda la teoria necessària per poder desenvolupar-te professionalment en l'àmbit Turístic, però a més realitzes practiques en llocs de treball reals, que et fan veure, interactuar i bregar amb el dia a dia d'un hotel, una agència de viatges o un restaurant.

Com ha estat la teva experiència amb el CETT-UB?

La vinculació entre ambdues parts és primordial per crear una empresa solida i amb recursos. Des del CETT ens oferiu, als professionals, diverses vies per seguir connectats amb el món universitari ja que aquests estudiants són els nostres futurs grans professionals del sector.
D'altra banda, per la meva experiència personal, he tingut la possibilitat de poder donar a conèixer el meu petit gran negoci a tots els estudiants passats, presents i futurs. Sense anar més lluny, el passat mes de Febrer vaig tenir l'oportunitat de poder estar a la taula rodona, amb motiu de LA TROBADA 2018, presentant juntament amb altres emprenedors del sector, el meu projecte de Bcool Hostels.

Sempre és un plaer col•laborar, i espero poder seguir-ho fent més vegades i millor!


Fitxer adiccional: Javier_Velat.jpg
(Cal iniciar sessió al Campus Virtual per accedir a aquest fitxer)


Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: