Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
16.04.2018

Aquest mes CETT Alumni informa de Silvia Susana Flores - Alumni '03

Aquest mes us presentem a Silvia Susana Flores, Alumni del Màster en Gestió turística per al desenvolupament local i regional de 2003 i Tècnica de projectes a la Direcció de turisme i esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona.


La Silvia ens explica com va començar la seva passió pel turisme i de com la seva vida va canviar després d'haver escollit aquesta especialització.


"Bé a veure, et diré la veritat però no sé si quedarà molt correcte ahahah.
Sóc originària d'una ciutat mexicana petita i conservadora del centre-nord del país anomenada Zacatecas. Sempre vaig tenir ganes de viatjar i conèixer el món, i com que sempre vaig ser molt bona estudiant, els meus pares em van dir que podia estudiar el que volgués en qualsevol ciutat mexicana de la meva elecció.
La meva primera idea en aquell moment era estudiar psicologia, però volia sortir de la meva ciutat i per tant havia d'optar per una opció que no s'oferís allà. Crec que vaig relacionar aquestes ganes de viatjar amb els estudis de turisme i així vaig decidir anar a la Universitat Autònoma de Guadalajara (MX) a estudiar administració d'empreses amb especialització en turisme. No m'he penedit mai de no haver seguit a la meva primera idea d'estudis, de fet des del 1995 treballo en el sector turístic i m'agrada molt.”

I com vas arribar fins al CETT-UB?

"Des de Mèxic ja m'havien parlat del CETT-UB i de la seva bona reputació dins el sector turístic. A més, vaig conèixer a diversos estudiants que van fer projectes acadèmics amb aquesta escola i em van parlar molt bé dels programes que oferia. Així que el 2002, em vaig inscriure al Màster amb el qual vaig poder realitzar un treball de fi de màster sobre un pla estratègic del turisme de Zacatecas. Vaig tenir l'oportunitat de lliurar-lo al Secretari de Turisme d'aquesta regió i una part d'aquest estudi es va implementar. D'altra banda, tot hi decidir establir-me a Barcelona he seguit en contacte amb diversos estats mexicans com a assessor, per exemple com a representant la seva participació en fires de turisme europees".

Després d'escoltar el seu recorregut professional, no tenim cap dubte que la Silvia és una apassionada del turisme i compta amb una gran experiència en fires turístiques internacionals.

"M'encanta anar a les fires i m'encanta viatjar! He perdut el compte de quants esdeveniments he participat durant tots aquests anys. Els esdeveniments i fires internacionals són una oportunitat única de generar oportunitats de business i networking. Sobretot, si prepares amb anterioritat la participació, es pot obtenir un gran profit i generar opcions per a nous projectes i contactes, a més que és una gran oportunitat per conèixer entitats i persones del sector de tot el món.
Per a mi les fires són espais molt interessants on passen "coses" i com m’és molt fàcil relacionar-me amb la gent em sento molt còmoda interactuant en aquests espais. Per exemple a la ITB de Berlín he participat moltes vegades i amb "samarretes" diferents, ja que he representat a diferents empreses, entre elles a 4 estats mexicans, una operadora turística alemanya, una consultora espanyola i finalment a l'Ajuntament de Barcelona."

El recorregut professional de la Silvia va començar ...

"Amb les pràctiques previstes en el programa universitari de la meva universitat a Guadalajara, Mèxic. Vaig treballar a hotels com Days Inn que em van donar la possibilitat de moure’m per diferents ciutats de Mèxic. Vaig aprofitar aquesta oportunitat per treballar en tots els departaments d'un hotel: F&B, cambreres de pisos, recepció i finalment vendes i relacions públiques que és el que més m'agrada!
En acabar els meus estudis em van oferir una feina a l'administració pública de Zacatecas, Mèxic com a Directora de promoció i em vaig quedar allà gairebé 7 anys, treballant entre altres, en un projecte que es diu "Tresors colonials del centre de Mèxic" que consistia en promocionar la regió colonial del centre de Mèxic en l'àmbit internacional, participant en fires en tot el món.
Però sempre tenia aquesta espineta d'anar-me'n a viure a l'estranger, i així vaig decidir deixar-ho tot i mudar-me a Barcelona. Amb només una setmana en aquesta ciutat, vaig decidir que no tornaria a Mèxic. No amago que hagi estat difícil començar de zero amb tot el que comporta, però ho vaig aconseguir!!!
Fa sis anys vaig treballar a Barcelona Activa com a professora-experta en Turisme en un programa que es diu Cases d'oficis i Tallers d'ocupació. Consisteix en facilitar la formació no oficial per a una inserció laboral en el sector turístic pels joves que no han pogut obtenir el Batxillerat o que volen buscar un nou ofici. L'experiència va ser difícil i al mateix temps estimulant i motivadora perquè hi havia diverses tipologies d'estudiants, algunes amb condicions personals difícils. En acabar cada un dels tres projectes en què vaig participar vaig tenir la sensació que havia format part d'alguna cosa amb sentit humà més que professional.
Des de fa tres anys, sóc tècnica a la Direcció de turisme i esdeveniments de l'Ajuntament. M'encanta la meva feina i m'omple de satisfacció estar en contacte amb grans professionals del turisme i molt sovint amb professors, treballadors i alumnes del CETT-UB!"

Què els diries als estudiants que acaben els seus estudis i es llancen a la piscina del món laboral?

"Els hi diria tres coses:
- Que s'atreveixin a perseguir els seus somnis sense oblidar-se que quan es compleixen no és qüestió de sort, sinó de perseverança i actitud.
- Que tinguin en compte que no hi ha una feina "poc important" i que tot ens dóna experiència, que donin sempre el millor de si mateixos en tot el que facin.
- Finalment, fer el que més us agradi perquè com sempre diem "Tria un treball que t'agradi i no hauràs de treballar ni un dia de la teva vida".
 

Amb aquesta última frase tan inspiradora volem acomiadar-nos de la nostra Alumni Sílvia. La seva experiència tant personal com professional és un exemple per a tots nosaltres!

Moltes gràcies i fins aviat Silvia!


Fitxer adiccional: BannerSilviaFlores.jpg
(Cal iniciar sessió al Campus Virtual per accedir a aquest fitxer)


Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: