Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
15.05.2018

Aquest mes CETT Alumni informa de Sonia Lara Medina - Alumni '13

Aquest mes CETT Alumni us parla de Sonia Lara Medina, exalumna del Grau de Turisme i també del Màster Universitari en Direcció Hotelera i Restauració (promoció de l'any 2013).


Coincidim amb Sonia el 7 de maig 2018 quan va venir a presentar el nou Hotel de la cadena EDITION HOTELS que s'obrirà a Barcelona aquest any. Durant la presentació d'aquest projecte Sonia, va transmetre als alumnes presents a l'aula la seva gran passió pel seu treball: Project Coordinator The Barcelona EDITION by Marriott.

Durant la entrevista Sonia també ens transmet la seva passió pel món del turisme ...


"Sempre he tingut molta curiositat per aprendre sobre diferents cultures i països i la diplomatura en turisme em donava l'oportunitat de treballar en qualsevol país.
Sobretot, la raó per la qual vaig escollir turisme és per la meva inherent necessitat d'ajudar i de crear experiències pels altres. Aquesta cursa és purament vocacional i passional i com solem dir: un neix, no es fa, i m'encanta!"


Explica'ns com ha començat la teva carrera professional?
"Des del primer any de carrera vaig començar de manera voluntària a fer pràctiques en diferents departaments i hotels de Barcelona, ja que volia conèixer les opcions dins el món hoteler i així poder centrar-me més endavant en un departament concret.
Vaig fer pràctiques de recepció a l'Hotel Alimara i a l'Hotel ME Barcelona (actual Meliá Barcelona Sky); també vaig voler descobrir el departament de F&B amb tots els seus outlets, i vaig començar les meves pràctiques al Four Points Barcelona."

Per completar el seu aprenentatge en el món del turisme, Sonia, va fer pràctiques en els departaments de reserves i revenue de l'Hotel NH Hesperia Barcelona President, i va treballar com a Ground Hostess en Norwegian Cruise Line al port de Barcelona.


"Al CETT-UB vaig aconseguir les beques Erasmus i Leonardo Da Vinci amb les que vaig tenir l'oportunitat de viatjar fora del país per guanyar encara més experiència professional i millorar els idiomes. Així que vaig decidir realitzar altres pràctiques en el departament d'esdeveniments a Radisson Blu Hotel a Noruega i finalment vaig acabar a Londres, al Ambassadors Bloombsbury Hotel al departament de Houskeeping.
Un cop vaig acabar els estudis i les pràctiques, vaig tenir la sort de trobar-me amb una marca hotelera nova, única i original anomenada EDITION que em va enamorar i em va desenvolupar professionalment fins a arribar on sóc ara. Vaig començar a The London EDITION com a recepcionista al 2013, hem van promocionar a formadora, supervisora i finalment a assistent de manager en menys de 3 anys.
Des de fa 1 any i mig m'encarrego d'ajudar al General Manager amb el preopening i opening de The Barcelona EDITION i coordino que tots els departaments de l'hotel compleixin els seus objectius a temps oferint-los suport i orientació amb la marca i els seus estàndards. És un procés força complex, però alhora molt gratificant, ja que em permet posar en pràctica tot el que he après i a implementar noves idees i estratègies"

Tornaries a estudiar el mateix?

"Definitivament tornaria a estudiar el mateix. Quan trobes la teva passió és difícil dir que estudiaràs una altra cosa"


Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?


"Els recomanaria 4 coses molt importants:
- EXPLORA: Explora al màxim diferents àrees i viatja a diferents països. Culturitza’t i expandeix els teus coneixements.
- OPORTUNITATS: Sigues el propietari de les teves decisions i aprofita al màxim cada oportunitat perquè és la clau per a l'èxit. Un No és una oportunitat d'èxit perduda, aprèn a dir Sí.
- PERSEVERANÇA: No tinguis pressa a créixer, perfecciona les teves tècniques. Sigues perseverant amb els teus objectius i somnis. No et rendeixis.
- PASSIÓ: Gaudeix i apassiona't amb tot el que facis. No arribaràs a ser èxits ni feliç en un entorn que no t'apassiona ni et motiva a ser millor. Troba el teu lloc i sigues feliç."

Sonia ja està de viatge per a l'obertura d'un altre hotel EDITION, així que a més d'agrair-li el seu temps, li desitgem tot el millor pel se


Fitxer adiccional: Sonia.jpg
(Cal iniciar sessió al Campus Virtual per accedir a aquest fitxer)


Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: