Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
28.03.2019

Aquest mes CETT Alumni us presenta...Joan Munné

Ja som aquí un altre mes més amb el nostre nou "Alumni del Mes", Joan Munné.

 

El Joan va estudiar al CETT-UB una Formació Superior de Sommelier a 2012-2013, acabant així la seva formació en el món del vi que va començar ja des de molt petit.

 

Ens explica així perquè va decidir estudiar aquesta carrera, “Vaig començar el meu recorregut en aquest sector estudiant la llicenciatura d’enologia, i al mateix temps vaig començar a treballar per posar en pràctiques els coneixements teòrics que anava assumint en la formació acadèmica, treballant com enòleg a Raventós i Blanc.

Aquí vaig tenir l'oportunitat de conèixer a molts professionals del món del vi i va ser en aquest moment que em vaig donar compte que em feia falta cultura vitivinícola.

Alguns companys que ja havien estudiat al CETT-UB, m’havien parlat de la qualitat de la formació de Sommelier d’aquesta Universitat, i després de fer una recerca, vaig donar-me compte que es de les escoles de més prestigi. No vaig tenir cap dubte en inscriure’m  en  aquesta formació, ja que a més els horaris s’adaptaven perfectament amb l’àmbit laboral.”

 

Com va ser la teva experiència al CETT-UB?

 

“Va ser molt gratificant i vaig poder complir 100% els meus objectius d’aprenentatge.

Els professor són grans professionals del sector i amb un alt coneixement de la cultura vitivinícola i Sommelieria. A més encara mantinc contacte i relació amb alguns dels professors.

Les instal·lacions son molt bones i amb una de les últimes visites que he fet el CETT he pogut veure que encara han millorat amb millors aules de tast.

La relació amb els companys va ser excel·lent i enriquidora. He tingut la oportunitat de conèixer persones de diferents països i sectors com la restauració, sommelieria, enologia, i amants del vi que es dediquen a altres sectors.”

 

Es nota que la teva passió pel món del vi i la seva cultura és molt gran. Arran d'això, quines van ser les teves experiències laborals?

 

Sóc fill de pagès i pràcticament he crescut entre vinyes.  La meva carrera professional ha començat al mateix temps que la carrera acadèmica, em vaig llicenciar amb enologia i diplomar en el curs d’extensió universitària de superior de sommelier al CETT-UB.

Durant tots els meus estudis he estat treballant com tècnic en enologia a Raventós i Blanc, una de les més llargues tradicions vitivinícoles documentades del món. En aquesta empresa he pogut aprendre l'ofici i créixer personalment podent aplicar els coneixements adquirits al llarg dels anys.  Actualment sóc responsable tècnic, posició laboral que implica treballar la vinya, fer vins, tastar, tenir contacte amb distribuïdors, sommeliers i consumidor final. La veritat és que m'agrada molt perquè d'aquesta manera puc veure tot el procés d'elaboració del vi, des de la vinya a la copa.

Durant aquests anys, he tingut l'oportunitat de viatjar  a diferents zones vitícoles per millorar el meu coneixement, des de Sudàfrica, Anglaterra, Borgonya, Bordeus, Champagne entre molt altres.

Un dels últims èxits, que molt té a veure amb els meus estudis al CETT-UB, ha estat guanyar  els prestigiós concurs de tast per parelles de Vilaviniteca a Madrid aquest 2019. Una experiència inoblidable que m'ha completat professionalment.”

 

Transmets molta passió per aquest sector Joan, i per això m'agradaria preguntar-te, quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

 

“Difícil pregunta!  El meu humil consell és que gaudeixin treballant amb professionalitat en el sector que més els apassioni.

Que siguin persistents fins a trobar el lloc de treball que volen arribar. I sobretot que segueixin formant-se, perquè cada dia s’aprèn i es pot fer de  moltes formes, viatjant, visitant, escoltant als professionals i estudiant!”

 

Amb aquest molt bon consell d'en Joan, acaba la sisena entrevista de l’"Alumni del mes".

Moltes gràcies Joan per haver-nos transmès la teva passió per la cultura del món de l'enologia. Des de l'associació de CETT Alumni et desitgem molta sort amb els teus futurs projectes professionals.


Fitxer adiccional: ALUMNI MES_JOAN MUNNÉ.jpg
(Cal iniciar sessió al Campus Virtual per accedir a aquest fitxer)


Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: