Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
08.07.2019

Entrevista a Carla Izcara i Raúl González, estudiants finalitzadors als que se'ls hi ha atorgat una Beca TFG a empresa Internacional per CETT Alumni

Aquest mes de Juliol hem entrevistat a la Carla Izcara i al Raúl González estudiants finalitzadors als que se'ls hi ha atorgat una  Beca TFG/PFG en Empresa Internacional per part de CETT Alumni. 

 

La beca està destinada a Fomentar projectes de final de Grau Universitari de l’EUHT ETT-UB que promoguin la investigació, la emprenedoria i projectes reals dins del sector del turisme, la hoteleria o la gastronomia, alineats amb algun dels 17 objectius per a transformar el nostre món segons l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible elaborat per la ONU.

El Raúl i La Carla han finalitzat recentment  el Grau de Turisme amb Menció de Direcció Turística i  amb aquesta entrevista  volem compartir quina ha estat l'experiència darrera aquest TFG internacional realitzat a l’Argentina.

 

Cóm va ser el procés de concessió de la Beca TFG en Empresa Internacional?

 

De fet, sabíem que existia una oferta de beques però no teníem molt clar cóm era el procediment per demanar-la. Des del Cett, tant professors com el nostre tutor ens van fer l'acompanyament en el procés, un cop els hi vam explicar la nostre intenció de fer-ho a l’estranger i l’Associació Cett Alumni  ens va concedir la Beca Internacional, molt desconeguda pels estudiants i que feia temps que no es demanava.

L’import de la Beca el vam destinar al transport d’anada i tornada i part de l’estada a Salta.

 

Ens agradaria que ens expliquéssiu com va sorgir la idea del projecte

 

La nostre investigació va sorgir a ran de cursar l’assignatura  optativa Desenvolupament, Cooperació i Turisme, impartida pel professor Ernest Cañada; Vam voler investigar sobre l’impacte del turisme rural comunitari en diferents zones rurals d’Argentina.

 

La línea d’investigació del vostre TFG  en què ha consistit?

 

El nostre projecte te una part més acadèmica que ens ha autoritzat l’Ernest Cañada que està basada en l’observació, investigació, orígens e impacte del turisme rural comunitari, i una altre part més pràctica, que és realment  la que hem desenvolupat gràcies a la Beca en el territori in situ.

Hem pogut crear una base de dades de l’oferta turística (informació tècnica) i un banc d’imatges. Aquesta investigació in situ li servirà a l’empresa amb la que hem estat vinculats, Fundación Buenavida, amb el suport d’en Ramiro Ragno,per la comercialització i la promoció de les destinacions.

Les zones visitades han estat principalment les comunitats de Salta, Jujuy i Tucumà.

El nostre campament base ha estat a Salta i des d’allà fèiem les visites i rutes a les diferents poblacions.

 

L’ Acollida rebuda l’Argentina ha estat l’esperada?

 

Totalment. Estem molt agraïts a en Ramiro Ragno que ens ha facilitat allotjament  a cases d’acollida amb contactes seus personals com a l’Ernest Cañada que s’ha implicat molt en el projecte.

 

Quin missatge us agradaria fer arribar a la gent?

 

S’ha de prendre consciencia de la gran transversalitat que engloba el turisme i la sostenibilitat des del punt de vista de la gestió del turisme des de la població local i l’impacta en els territoris i el teixit empresarial local.

Hi ha molta tendència a veure inversions de grans ressorts internacionals que es gestionen des de l’estranger i no contemplen l’impacte del turisme en l’economia local i la seva cultura.

Creiem que s’ha d’empatitzar més amb el territori i amb l’entorn.

 

Com a estudiants i ara ja Alumnis del CETT, que us agradaria destacar?

 

En primer lloc volem destacar la gran qualitat del professorat de la institució. Ens hem sentit molt acompanyats per tot l’equip docent durat la nostre estada al CETT. Sempre ens hem sentit molt escoltats i ens han ajudat en tot allò que hem cregut que necessitàvem.

 

Quin consell donaríeu als estudiants que encara estan fent la seva formació?

 

Creiem que l’alumnat avui en dia s’ha d’implicar més en la formació i la investigació. Per nosaltres una part important ha estat la investigació de molts articles científics i convidem als estudiants a endinsar-se en aquest món. El CETT sempre donarà suport a tots els estudiants que vulguin aprofundir  en certes temàtiques i vulguin seguir investigant.

 

Per tant, esteu contents amb la vostra formació al CETT

 

Si, estem molt contents amb la formació rebuda i repetiríem l’experiència al CETT. Ha estat una gran inversió però com ja hem comentat, si visualitzes la formació com quelcom del que has de treure profit i t’impliques totalment en ella, tot són beneficis.

Per altre banda volem fer èmfasis en el creixement personal que ens ha suposat la nostra formació al CETT en l’àmbit més personal gràcies al gran equip humà que té la institució.

 

Esperem que aquest sigui el primer de molts TFG de caire internacional, els quals representen en sí mateix una inoblidable i enriquidora experiència pels nostres estudiants, tant a nivell de recerca i aprenentatge com d’experiència i creixement personal.

 

  

 

 

 Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: