Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
15.11.2019

Aquest mes CETT Alumni us presenta a...Aicard Guinovart Marquès

L'Aicard Guinovart va estudiar al CETT el Màster en Turisme Urbà i es va graduar en la promoció 2000-2001. Actualment és Director de l'Agència Catalana de Turisme al Regne Unit i Irlanda.


Ens agradaria que ens expliqués com i per què vas decidir estudiar aquesta carrera...

 

Recordo que quan era petit i em preguntaven què volia ser de gran sempre contestava tot cofoi que volia ser Director d’Hotel. No era una resposta gaire habitual per un nen i per això també recordo que vaig desenvolupar la resposta a la pregunta que em sempre em feien a continuació: Per què? Perquè vull fer sentir a les persones que estan de viatge com si estiguessin a casa seva quan estiguin a casa meva.

És curiós que fins ara no he fet aquest camí però d’alguna manera sí que intento transmetre aquesta mateixa il·lusió amb la feina que faig. Estudiar Turisme va ser el que em va obrir les portes a tota la resta. La possibilitat de conèixer diferents camps em va donar l’oportunitat d'orientar millor el meu interès. I sobretot la possibilitat de compaginar estudis amb pràctiques durant tota la carrera va ser el que em va definir l’itinerari professional corresponent.

Completar la formació de la carrera amb el Màster de Gestió del Turisme Urbà al CETT, que emmarcava l’entorn laboral on estava en aquell moment a Turisme de Barcelona, em va posar en contacte amb fantàstics professionals del sector i això va ser un gran encert.

 

Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

 

L’experiència CETT va ser una gran oportunitat feta realitat. Abans de començar a estudiar al CETT quan passejava pel centre de Barcelona buscava una excusa per passar pel carrer Canuda i mirar el cartell del CETT a les antigues instal·lacions.

Amb el pas del temps i amb l’obertura de la seu al costat de la Ronda de Dalt el desig d’entrar per aquella porta va ser encara més gran. Encara ara qualsevol oportunitat que em porta a passar per la Ronda de Dalt em fa girar la mirada cap a l’edifici.

Un dels valors més importants del CETT, a part de la reputació, va ser l’oportunitat de posar-me en contacte no només amb professors i professionals del sector sinó que també amb alumnes que tenien diferents interessos i facultats.

 

Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

 

En el meu cas vaig tenir l’oportunitat d’estudiar i treballar a la vegada durant tots els estudis. Va ser una època dedicada completament a aquesta il·lusió però al cap i a la fi, quan si no tens tot el temps del món per fer el que et ve de gust?

Ja des de primer de Turisme vaig combinar els estudis pel matí amb les pràctiques a les recepcions d’un parell d’hotels a Barcelona i després a l’oficina de Turisme de Barcelona a Plaça de Catalunya, que no vaig deixar fins que vaig acabar la diplomatura i el màster; això també em va permetre encertar un tema pel treball de fi de carrera i escollir un màster idoni per completar la formació.

Després de cinc fantàstics anys a les diferents oficines de Turisme de Barcelona em vaig presentar a les beques que ofereix l’Agència Catalana de Turisme per treballar als Centres de Promoció Turística que hi ha repartits per tot el món.

A partir d’aquí tot va venir rodat: un any de beca a París i un any de beca a Berlin. Tot seguit la primera oportunitat per treballar com a Tècnic de Promoció a l’oficina de Londres durant cinc anys. Després d’aquestes estades a Paris i Londres vaig tornar a Barcelona com a tècnic de promoció/màrqueting operacional que em va definir i em va donar l’oportunitat de conèixer gran part del sector turístic i totes les accions de promoció durant deu anys. Finalment vaig tornar a Londres, aquest cop com a director de l’oficina.

L’emoció de passar per un lloc de Becari i de Tècnic i tornar-hi al cap d’uns anys com a Director és molt especial.

 

Tornaries a estudiar el mateix?

 

Sí, un, dos i tres cops més tornaria a estudiar el mateix. Segur que cada cop aprendria coses noves i és que l’evolució del sector turístic és tan constant que d’alguna manera ens fa sentir sempre joves.

 

Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT? 

 

Que busquin unes quantes il·lusions que de veritat creguin que els poden fer feliços. Si alguna d’aquestes il·lusions es fa realitat això comportarà un constant estat de felicitat en el treball. Que no tanquin cap porta ni descartin cap oportunitat. Jo vaig marxar amb la idea de viure un any a l’estranger i en total ja en porto més de deu a diferents ciutats.

Que busquin persones que els  inspirin confiança i que els puguin servir com a referència, que pensin que en algun moment aquestes persones també van estar en la vostra situació amb les mateixes incerteses i pors però també amb il·lusions similars. Apropeu-vos a elles perquè vosaltres també els ensenyareu alguna cosa.

 

Des del CETT  cóm podríem continuar ajudant-te en en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc.? 


Formació contínua i la possibilitat de fer trobades amb professionals i persones que volen viure i treballar en aquest sector turístic són les principals eines que un centre de prestigi i reconeixement com el CETT sempre tindrà el poder d’oferir.


Moltes gràcies Aicard per transmetre amb tanta emoció i il·lusió el procés i evolució de la teva carrera professional i mostrar la gran oportunitat que suposa sol·licitar les beques que l'Âgencia Catalana de turisme concedeix cada any per treballar a l'estranger. Esperem veure't aviat per les nostres instal·lacions.

  
Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: