Diploma d'Alta Cuina >

Pla d'estudis

 

COM ÉS LA METODOLOGIA D'AQUEST CURS DE ALTA CUINA DEL CETT-UB?

El diploma d’alta cuina té una metodologia d’aprenentatge pràctica basada en learning by doing. Es tracta d’un procés d’aprenentatge actiu, on tu seràs el centre a partir dels següents conceptes metodològics:

Presencialitat: El curs de s’imparteix de manera presencial a les instal·lacions i les aules de cuina especialitzades del CETT, mitjançant sessions teòriques, tallers d'aplicació i classes demostratives.

Anàlisis i reflexió de cada tema amb exercicis pràctics d’aplicació.

Visites professionals de xefs i experts en cuina que et compartiran les seves experiències i el seu bagatge personal i tècnic.

Activitats no presencials: entre sessions els alumnes realitzaran activitats no presencials amb la finalitat d’interioritzar els coneixements adquirits o activar coneixements per a les següents sessions.

Suport de recursos online.

AVALUACIÓ

Hauràs de fer proves avaluables pràctiques, teòriques i un projecte d’aplicació pràctica en empresa.

El projecte consisteix en demostrar els coneixements adquirits i dur a terme un pla de diagnòstic i millora per un restaurant real. El projecte es presentarà a la gerència del restaurant i seran ells qui valorin la validesa i l'encert de l'exercici.

MÒDUL 01: TENDÈNCIES EN LA RESTAURACIÓ (6 ECTS)

  • En aquest mòdul aprendràs les bases del procés creatiu des d’una perspectiva culinària, el food design, La fotografia gastronòmica o la importància de les xarxes socials. També tractarem la Biodiversitat alimentària i dietes inclusives, i el disseny per a l’oferta per a comandes online.
  • Coneixerem les tendències actuals de la cuina per poder crear una oferta gastronòmica pròpia i sostenible. Sabràs adaptar l'oferta a necessitats específiques i dissenyar-la per a comandes en línia. També desenvoluparàs la creativitat i l'esperit d'innovació per donar resposta als reptes que es presenten en els processos i organització de la feina.
  • Analitzarem i utilitzarem els recursos i les oportunitats d'aprenentatge relacionades amb l'evolució científica, tecnològica i organitzativa del sector, i les tecnologies de la informació i la comunicació, per mantenir l'esperit d'actualització i adaptar-se a noves situacions laborals i personals.

MÒDUL 02: TECNOLOGIA I CUINA D'AVANTGUARDA (6 ECTS)

  • En aquest mòdul coneixeràs la Maquinària i tècniques de cocció com la Cuina al buit o els destil·lats -Obulato i la Impressora Digital.
  • Descobrirem la cuina d'avantguarda i les seves tècniques. Estudiarem els fermentats els curats i salmorra, els texturitzants (gelificants - emulsionants), les escumes i aires, les tècniques d’esferificació, i les aplicacions del nitrogen líquid. També realitzaràs aplicacions a la cuina dolça i a l'alta cuina en miniatura.
  • T’ensenyarem a trobar una visió moderna mitjançant productes d'alta qualitat i a transformar el plaer de la bona cuina i aconseguir que sigui un repte permanent per als sentits.
  • Es treballarà amb maquinària avançada, tècniques noves i mètodes científics de la física i la química per aconseguir preparacions especials com escumes, emulsions, gelees, pols, gelatines fredes i salades, textures pastoses, etc.

MÒDUL 03: GESTIÓ DEPARTAMENTAL (9 ECTS)

  • Aprendràs a liderar amb eficàcia els recursos humans d'una cuina, i per extensió d'un restaurant, considerant aspectes com ara la comunicació, la formació, la motivació i la productivitat.
  • Estudiarem com analitzar, sintetitzar i actuar davant la informació econòmica d'un establiment de restauració.
  • Coneixeràs i sabràs implementar la política de compres i emmagatzematge més adequat en funció de les característiques de l'establiment de restauració específica.

PRACTICUM (9ECTS)

Realització de 225 hores de pràctiques obligatòries, en establiments d'alta gastronomia tant en àmbit nacional i internacional.

DURADA

Al finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació*:

Titulació de la Universitat de Barcelona: Diploma d’Extensió Universitària d’Alta Cuina Executiva i Creativa.

(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l'alumne tingui una titulació universitària prèvia. Si et plau, pots consultar l'apartat "A qui va adreçat" per a més informació.