Introducció al tast de vins i maridatge

Introducció al tast de vins i maridatge

Propera convocatòria: 08/02/2021
 
  • Proporcionar als participants els coneixements bàsics d’enologia, viticultura i servei que els permetran aproximar-se a les tasques del sommelier.
  • Iniciar-los en la recomanació de vins als clients, ja sigui en restauració, en botigues especialitzades o similars.
  • Ajudar als guies turístics de cellers en les visites especialitzades que fan als clients.
 
  • Adreçat tant als nous titulats com als professionals del servei de sala que vulguin complementar la seva formació de cara a una futura especialització o a millorar les seves expectatives i currículum professional.
  • També per aquelles persones que es vulguin introduir en l'apassionant món del vi.
 
  1. Introducció al món vitivinícola: clima, sol i varietats. Procediments de vinificació.

  2. Mapa enològic de Catalunya i Espanya

    2.1 Zones Vinícoles catalanes (Tast de vins de cada zona)

    2.2 Zones Vinícoles espanyoles (Tast de vins de les zones més representatives)

  3. Terminologia del tast i tècnica de la degustació

    3.1 Tast de vins blancs

    3.2 Tast de vins rosats

    3.3 Tast de vins negres

    3.4 Tast d’escumosos

    3.5 Tast de vins especials

  4. Teories del maridatge. (inclou sessió de tast amb maridatge).

 
  • El curs s'imparteix amb una metodologia que combina l'explicació teòrica dels conceptes i el recolzament de temari en versió electrònica amb la pràctica de les sessions de tast.
  • El curs se celebra en 8 sessions de les quals 4 inclouen tast, un d'aquests amb maridatge.
 

En acabar el curs s'obté un certificat d'assistència de l'Escola de Formació Contínua CETT amb un mínim del 80% d'assistència.