La teva cistella
93 428 07 77
Inici > > > Curs de Sommelier Semipresencial > >

Curs de Sommelier Semipresencial

C
Curs
(Veure tot)
 
Curs de Sommelier Semipresencial 2.770 €
+ taxes UB 402,40  € 
Més
informació
Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 27 ECTS - 675 hores lectives
Dates: 16/10/2017 a 15/06/2018
Idioma: Castellà
Contacta amb nosaltres ››
2.770 €
+ taxes UB 402,40  € 

Programa


M0: Introducció al Campus Virtual del CETT eLearning- Online 
  • El dia 13 d'octubre de 2017 s'inicia el curs amb l'aprenentage del funcionament i eines del  Campus Virtual CETT eLearning. Alhora permetrà començar-nos a conèixer.
M1: Viticultura – Online / 16 d'octubre al 19 de novembre 2017 - 3 ECTs -75 hores 
  • Morfologia del cep, cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls. 
M2: Enologia - Elaboració de vi – Online /  20 de novembre al 22 de desembre 2017 - 3 ECTs - 75 hores 
  • Tipus de vinificació, reconeixement i tècnica per detectar les substàncies que componen el vi. 
M3: Introducció al tast - Online / 8 de gener al 11 de febrer 2018 3 ECTs - 75 hores 
  • Tipus, objectius, metodologia i vocabulari. Anàlisi visual, olfactiu i gustatiu  de vins. 
    Inclou l’enviament de dotze vins per a tasts guiats*.
M4: Paisatges del vi - Presencial /  13,14,15 i 16 de febrer de 2018 - 4 ECTs - 100 hores 
  • Entendre el procés de vinificació de vins blancs, rosats i negres segons diferents estils i varietats de raïm.
  • Entendre el conjunt de pràctiques vitícoles associades a l'elaboració del vi.
  • Analitzar les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada.
M5: Geografia vinícola nacional - Online / 19 de febrer al 25 de març 2018 3 ECTs - 75 hores 
  • Zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins nacionals. Tast de vins representatius de cada DO.
M6: Productes i vins especials - Online /  3 d'abril al 6 de maig 2018 3 ECTs - 75 hores 
  • Vins especials: Elaboració, classificació i  tast  d’escumosos,  dolços, rancis i generosos d’àmbit nacional. Elaboració, classificació de  cafès, infusions, cerveses,  olis, vinagres i vermuts. 
M7: Tecnologia de servei – Online / 7 de maig al 9 de juny 2018 3 ECTs - 75 hores 
  • Presentació, destapament, decantació  i servei. Conservació del vi. Tècniques clàssiques i noves tendències  de maridatge.
M8: El vi a la copa – Presencial / 12,13,14 i 15 de juny 2018 5 ECTs - 125 hores 
  • Analitzar objectivament les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada i analitzant les possibilitats de maridatge.
  • Entendre el procés de vinificació de vins especials.
  • Consolidar la pràctica de tecnologia de servei, especialment amb els procediments de decantació i d'atenció al client.

* Inclou un pack de 12 vins: Consultar condicions d'enviament en funció de la destinació. 
Despeses d'enviament inlcoses a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Deixa'ns la teva opinió

No entiendo la razón por la que bautizáis este estuoendo Curso con el galicismo "sommelier". La palabra castellana sumiller ya se utlizaba en el S. XVI, y logré recuperarla en el Curso de Sumilleres qiue en 1992 diseñé para el IFE de la Cámara de Comercio de Madrid (el 1º de España).Es como seguir usando el galicismo "maître" (qie, por cierto, a Real Academa de la Lenguna lo tiene en su Doiccionartio pese que el español noacepta el acento circunflejo ( ^ ), Pienso que sería conveniente fomentar la palabra "maestresala", una muy significativa y bella palabra española que nació hace siglos y en el oficio del resturante es más claramnte explícita.

Gonzalo Sol

Gracias Gonzalo por tu aportación.
De hecho esta fue una preocupación des del primer momento que planteamos el curso. El CETT lleva muchos años haciendo formación para sumillers y somos expertos en este ámbito.

Apostamos por el galicismo porqué el curso al ser semipresencial tiene un interés internacional, y des de este punto de vista , la palabra "sommelier" es muy reconocida. A su vez, al ser un curso semipresencial, que combina el aprendizaje presencial con el virtual, el posicionamiento también en línea es muy importante, con lo cual apostamos por esta palabra clave.

El éxito del curso nos confirma que su nombre es reconocido.

De todas formas, agradecemos mucho tu interés y comentario.

Para cualquier otra aclaración, nos encontrarás en:
cettelearning@cett.cat

cettelearning

Publica un comentari: