Photography from: GALERIA FOTOGRAFICA Y VIDEO VISITA DE FERRAN ADRIÀ A LOS ALUMNOS DE L'ESCOLA D'HOTELERIA CETT | CETT
Universidad de Barcelona
Press room > News >

GALERIA FOTOGRAFICA Y VIDEO VISITA DE FERRAN ADRIÀ A LOS ALUMNOS DE L'ESCOLA D'HOTELERIA CETT

22.03.2010
 
GALERIA FOTOGRAFICA Y VIDEO VISITA DE FERRAN ADRIÀ A LOS ALUMNOS DE L'ESCOLA D'HOTELERIA CETT

El  dimarts dia 16 de febrer, el considerat millor cuiner del món, Ferran Adrià, va fer una xerrada al Gran Saló Catalunya de l'Hotel Alimara pels alumnes dels cicles de grau mitjà i superior de l'Escola d'Hoteleria del CETT.
Durant la seva intervenció davant de l’alumnat del CETT, Ferran Adrià va defendre el pensament, i el raonament com a eina imprescindible a l’hora d’acostar-se a la cuina, com a consumidors i sobretot com a professionals. Una actitud sempre desperta i interessada per anar més enllà en l’apreciació sensorial dels productes, l’anàlisi de les tècniques o el coneixement d’altres maneres de cuinar. Va defendre la honestedat, i la normalitat –més que la humilitat- com a virtuts necessàries per dedicar-se a la cuina, i el lideratge natural i l’absència d’ego, com a qualitats essencials per a dirigir un grup de professionals.  Va afirmar que la cuina és un ofici que només es pot portar a la pràctica amb passió, imprescindible tant si es treballa en un bar de tapes,  com si es regenta un restaurant d’alta gastronomia. Com a model d’aquesta actitud tenim l’exemple de l’equip d’elBulli –el mateix Ferran, l’Albert Adrià, l’Oriol Castro, entre altres-  que amb una feina apassionada, sense personalismes, com un conjunt, ha promogut una revolució a la cuina i ha motivat que milers de joves hagin pres la decisió d’estudiar cuina.

Després d’una curta introducció, Ferran Adrià va donar pas al diàleg amb els alumnes, responent a totes les preguntes que ells li van voler plantejar, sobre els seus inicis a la cuina, les seves preferències culinàries, tant personals com professionals, sobre les seves opinions respecte a diferents temes de l’actualitat gastronòmica, i sobre el futur d’elBulli. Respecte a aquesta darrera qüestió, Ferran Adrià va confirmar que elBulli renaixerà com una fundació dedicada a l’estudi i a la reflexió sobre la cuina que, mitjançant un sistema de beques, permetrà que els joves professionals ampliïn els seus coneixements. Serà, sens dubte, un centre de pensament on la degustació gastronòmica continuarà tenint el seu espai. 

VIDEO