Fotografia de: CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Universitat de Barcelona

Oferta TFG 1r semestre 23 / 24 - GT2

A continuació trobaràs la informació sobre els Treballs de Final de Grau que es proposen des de l’Escola Universitària CETT-UB per a treballar en grup.

L’oferta presentada s’organitza en funció de l’especialitat on s’inscrigui la temàtica que es treballarà. Aquesta condició s’haurà de tenir en compte quan se sol·liciti participar en un projecte ja que heu d’escollir un TFG vinculat amb la vostra especialitat o mixt.

Passos que cal seguir per a sol·licitar participar en algun d'aquests projectes:

a) L'estudiant interessat envia la sol·licitud que trobarà al final de la fitxa de cada TFG.

Dates per a presentar les sol·licituds: del 30 juny al 6 de juliol de 2023 (fins les 23.59 h)

b) Resolució de les sol·licituds (del 7 al 8 de juliol de 2023)

El/s tutor/s valoraran totes les sol·licituds rebudes i comunicaran directament a l'estudiant (via mail) la seva inclusió o no en el projecte de grup i la data d'inici de les sessions de treball.

c) Sol·licituds denegades

De l'11 al 14 de juliol de 2023 els estudiants no acceptats podran realitzar una 2ª sol·licitud per participar en aquells projectes que tinguin places vacants. Entre el 17 - 19  de juliol de 2023 el tutor comunicarà (via mail) la resolució d’aquesta petició a la persona interessada.

Si algun alumne no és acceptat durant aquesta fase, serà assignat a un grup que encara tingui places disponibles.

Per a qualsevol informació o aclariment, podeu adreçar-vos al coordinador dels TFG's Oscar Casanovas.

 

Projectes

  • Direcció hotelera i de restauració

    • Hotel market study - 2023 STR & ICHRIE EMEA Student Market Study Competition

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      DH/DR

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb l'estudiant

      Tutor/s: ORIOL ANGUERA TORRELL ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

    • PROJECTE D'EMPRESA: La distribució dels aliments en els hotels de Barcelona

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      PROYECTO DE EMPRESA: HARBEST MARKET
       
      Fases del proyecto: 
       
      - Identificación de competencia
      - Tendencias del cliente hotelero
      - Procesos operativos,
      - Consumos de alimentos
      - Propuestas de valor,
      - Tecnologías que se pueden implantar para optimizar los procesos de compra
      - Fuentes de captación de clientes hoteleros,...
       
       
      Los alumnos deberán:
       
      - Ser apasionados por el sector de la gastronomía y la restauración dentro del sector hotelero
      - Ser analíticos, metódicos y ordenados;
      - Tener un conocimiento intermedio de Excel y Google Docs;
      - Tener conocimientos básicos de estadística y análisis de datos;
      - Tener conocimientos básicos de economía y gestión de restaurantes dentro del sector hotelero

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      TUTOR DE EMPRESA: Álvaro Pérez Redondo, CEO Harbest Market

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: ENRIC LÓPEZ CARRILLO

    • PROJECTE D'EMPRESA: Revenue Management en el Food Delivery

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      ThinkPaladar es una consultoría y agencia de marketing especializada en el sector de la comida a domicilio. Uno de los servicios que ofrecemos es la gestión de los canales de venta online de nuestros clientes. Queremos empezar a aplicar técnicas de revenue management y precios dinámicos al sector de la comida a domicilio. 
       
      El proyecto tendrá las siguientes partes:
      - Adaptación de las técnicas más comunes de otras industrias a la comida a domicilio;
      - Herramientas de tecnología de la información necesarias para aplicar el RM al food delivery;
      - Aplicación empírica de las técnicas a proyectos reales y análisis de los resultados;
       
      Los alumnos deberán:
      - Ser apasionados por el sector de la gastronomía y la restauración;
      - Ser analíticos, metódicos y ordenados;
      - Tener un conocimiento intermedio de Excel y Google Docs;
      - Tener conocimientos de estadística y análisis de datos;
      - Tener conocimientos básicos de economía y gestión de restaurantes.
       
      En caso de desarrollar el proyecto de manera exitosa, hay muchas posibilidades de recibir una oferta de trabajo.

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Tutor d'Empresa: Eduard Baviera, CEO ThinkPaladar // Tutor acadèmic: Dr. Enric López C.

      Tutor/s: ENRIC LÓPEZ CARRILLO

    • La restauració a Barcelona

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Have a keen interest in the restaurant industry. Be willing to research and explore Barcelona to get some information for your thesis

      Requisits:

      English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Tuesday 11:00hrs
      Thursday 11:00hrs

      Tutor/s: JENNA KELLY MOUBARAK

    • Topics on Hospitality Economics/Hotel Pricing

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      The students should meet the following requirements:
      -possess statistical knowledge (ANOVA, T-test, Experiments,...),
      -be proficient in English,
      -be interested in applied economics research in the hospitality area

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Tuesdays: 12.05-12.35

      Tutor/s: ORIOL ANGUERA TORRELL

    • Hotel market study - 2023 STR & ICHRIE EMEA Student Market Study Competition

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      The students involved in this bachelor thesis will: 
      -conduct a comprehensive market study of a specific city/area in the hotel industry, and
      -represent CETT at the 2023 STR & ICHRIE EMEA Student Market Study Competition.
       
      You can utilize this market study as your bachelor thesis. 
       
       

      Requisits:

      The students should meet the following requirements: 
      -possess basic knowledge of Excel,
      -be proficient in English, and
      -have availability during the summer to watch four instructional videos, totaling approximately 12 hours, which will teach them how to conduct a market study.

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Oriol Anguera-Torrell and Álvaro E. Arrieta-Valle

      To be agreed with the students

      Tutor/s: ORIOL ANGUERA TORRELL ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

    • Foodservice delivery & Sustainability

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      - Highly motivated students
      - Being proactive is a must

      Requisits:

      - Highly motivated students
      - Being proactive is a must

      Dia i hora de les sessions presencials:

      English

      Tutor/s: ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

    • Factors influencing customers' decision-making in the Hotel industry

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      High interest in marketing and sales
      Being motivated by the topic

      Requisits:

      High interest in marketing and sales
      Being motivated by the topic

      Dia i hora de les sessions presencials:

      English

      Mondays to thursdays, morning only.

      Tutor/s: ANAIS CAVALLÍN

    • Emotional Connection in Luxury Hospitality I

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      -Interest in experience management  in luxury accommodation establishments and its impact on customer satisfaction (internal/external client).  
      -Experience in the hospitality sector
      -Research tools and analysis of quantitative / qualitative results

      Requisits:

      -Interest in experience management  in luxury accommodation establishments and its impact on customer satisfaction (internal/external client).  
      -Experience in the hospitality sector
      -Research tools and analysis of quantitative / qualitative results

      Dia i hora de les sessions presencials:

      English

      Fridays 11am (every other week)

      Tutor/s: NÚRIA LOUZAO BELMONTE

  • Direcció turística

    • Stakeholder’s perspective on tourism–water system

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Domini de la llengua anglesa
      Responsabilitat i proactivitatIniciativa

      Requisits:

      Domini de la llengua anglesa
      Responsabilitat i proactivitatIniciativa

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Cada 15 dies, segons el calendari de recerca. Format: presencial o en línia

      English

      Tutor/s: ELENA RIDOLFI

    • Contribució a les revistes científiques en turisme i territori als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      El/la/ estudiante que desarrollará este estudio será seleccionado/a por:
      -  la tutora Dra. Elena Ridolfi, 
      - el equipo editorial de la Revista ARA formado por el Dr. Daniel Imbert y la Prof. Ainhoa Carballido 
      - el director académico de Grado el Dr. Oscar Casanovas. 
       
      La selección tendrá en cuenta el expediente académico del estudiante, así como su motivación y predisposición.

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      El/la/ estudiante que desarrollará este estudio será seleccionado/a por:
      -  la tutora Dra. Elena Ridolfi, 
      - el equipo editorial de la Revista ARA formado por el Dr. Daniel Imbert y la Prof. Ainhoa Carballido 
      - el director académico de Grado el Dr. Oscar Casanovas. 
       
      La selección tendrá en cuenta el expediente académico del estudiante, así como su motivación y predisposición.

      Tutor/s: ELENA RIDOLFI

    • Influencers / Celebrities i Turisme

      Semestre: Pimer semestre

      Objectius:

      Interès i motivació pel tema, capacitat d'anàlisi i discussió

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: MARTA SALVADOR ALMELA

    • Gestió de la mobilitat intel·ligent en destinacions turístiques

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      La realización de este proyecto no requiere ninguna condición especial

      Dia i hora de les sessions presencials:

      El dia i hora de les tutories regulars es definirà a l'inici de curs entre l'alumnat i el tutor.

      Tutor/s: DANIEL IMBERT-BOUCHARD RIBERA

    • The role of gastronomic tour guides in the maintenance of urban culinary heritage

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Just English

      Requisits:

      Just English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: Mª DEL PILAR LEAL LONDOÑO

    • Turisme i educació

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Tenir interès per la temàtica

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: LAIA ENCINAR PRAT

  • Especialitat mixta

    • Nocions bàsiques sobre turisme i gènere. Es recomana haver cursat l'assignatura Turisme i Gènere o estar-la cursant

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Català/Castellano/English

      Requisits:

       

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: NÚRIA ABELLAN CALVET

    • Xarxes Socials, Comunicació i Turisme

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Divendres

      Tutor/s: ELENA COLORADO GUERRERO

    • Projecte d'Emprenedoria en el sector Turisme, Hoteleria i Gastronomia

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      És necessària i obligatòria l'assistència a sessions de formació i mentoring per a que els estudiants puguin realitzar tot el procés d'un projecte emprenedor: des de la ideació fins a proves pilot, etc.
       
      Aproximadament s'han de realitzar 200 h. de formació i de 100 h. de mentoring, des de setembre a desembre.
       
      És un programa Europeu que vol potenciar l'esperit emprenedor en el sectors turístic, hoteler i gastronòmic.

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: ENRIC LÓPEZ CARRILLO

    • Impacte de l'alta restauració en el turisme de Barcelona

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Interès en l'alta restauració i el turisme

      Requisits:

      Català/Castellano/English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: MAX ROS PETROV

    • Comunicació digital de destinacions turístiques / Comunicació digital d'empreses hoteleres

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Català/Castellano

      Requisits:

      Interès per l'ús de tecnologies digitals per a la comunicació del sector turístic o hoteler: plataformes digitals, xarxes socials, realitat augmentada i virtual, Intel·ligència artificial, videojocs, entre altres.

      Tutor/s: KELLY ROBLEDO DIOSES

    • Storytelling y viajes

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Interès per la narració d'històries, la literatura de viatges, les guies de viatges, el periodisme de viatges i altres temes afins.

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants /A convenir con los estudiantes

      Tutor/s: KELLY ROBLEDO DIOSES

    • Turisme i literatura

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      El projecte pot adaptar-se a les motivacions i interessos dels estudiants analitzant diversos aspectes de la destinació (oferta turística, equipaments patrimonials, establiments hotelers...) que estiguin relacionats amb la literatura o una altra expressió cultural.

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants tan dies com format online presencial/A convenir con los estudiantes como formato presencial u online

      Tutor/s: JORDI ARCOS PUMAROLA

    • Tendencies en esdeveniments/ Esdeveniments musicals

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Coneixement bàsic del sector dels esdeveniments

      Requisits:

      English

      Dia i hora de les sessions presencials:

      Dimecres de 11 a 12:00

      Tutor/s: ELSA SORO

    • Mercat laboral turistic als tribunals I

      Semestre: Primer semestre

      Objectius:

      Análisi de les problemàtiques i conflictes que arriben als Tribunals i orientació de les resolucions judicials

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb l'estudiantat, tant els dies com el format presencial o online.

      Tutor/s: OSCAR CASANOVAS IBAÑEZ

    • Ús de la intel·ligència artificial (AI) generativa per part dels estudiants. Estudi de cas: CETT - I

      Semestre: Segon semestre

      Objectius:

      Aquest projecte pretén realitzar una "foto" de l'ús actual de l'AI (com el XAT GPT i similars) per part de l'estudiantat i, en concret, del CETT, així com identificar oportunitats i amenaces en l'àmbit pedagògic associades a aquest tipus de noves eines.

      Els/les estudiants que optin per aquest projecte hauran de:

      - Ser apassionats/des dels estudis que estan realitzant;
      - Tenir inquietud per esbrinar els efectes de les noves eines (com l'AI) poden tenir en els processos d'aprenentatge.
      - Ser analítics/ques, metòdics/ques i ordenats/des;
      - Tenir un coneixement intermedi d'Excel i de Google Docs;

      Requisits:

      Català/Castellano

      Dia i hora de les sessions presencials:

      A convenir amb els estudiants

      Tutor/s: ENRIC LÓPEZ CARRILLO