OFERTA ACADÈMICA

 

Introducció

Aquest és el primer Grau Interuniversitari (UB-UPC) DE Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l’Estat Espanyol, liderat per dues Universitats Públiques. Neix de la unió, la voluntat i el compromís de la Universitat de Barcelona(UB) i la  Universitat Politècnica de Catalunya – Barcelona Tech (UPC), mitjançant l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT-UB (centre adscrit a la Universitat de Barcelona), el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia, per oferir la millor formació d'alt nivell que respongui a les necessitats del sector de la cuina i la gastronomia, i per impulsar els estudis i la recerca en aquests àmbits.

Avalat per l'experiència acadèmica i el coneixement expert en alimentació, nutrició i dietètica, ciències agroalimentàries, ciències culinàries i gastronomia d'aquests centres referents del sector universitari, el nou programa de grau compte, a més, amb l'assessorament gastronòmic i la col·laboració del reconegut xef català Joan Roca, i la participació en el disseny i desenvolupament dels cuiners i professionals del sector més rellevants del país, així com de la indústria gastronòmica i de l'alimentació. 

 

Joan Roca estrena al CETT el Grau de Ciencies Culinaries y Gastronómiques

A més, el disseny del nou grau ha tingut lloc paral·lelament als treballs acadèmics interdisciplinaris i interuniversitaris de "repensar el procés culinari" que es donen al voltant de la Bullipèdia, un projecte liderat per Ferran Adrià en nom d'elBulliFoundation i desenvolupat a través de la unitat UB-Bullipèdia.

El nou grau presencial, impartit majoritàriament al CETT-UB i amb activitats específiques al Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i els espais de la Fundació Alícia, constitueix un nou i vital eix docent pel que fa a l'oferta acadèmica relacionada amb l'agroalimentació, la nutrició i la salut, la tecnologia dels aliments, el turisme, l'hoteleria i la gastronomia. Alhora, ofereix un programa formatiu que inclou una visió des de les ciències culinàries i gastronòmiques que permetrà proporcionar a la societat, a l'empresa alimentària i al sector de la restauració dels perfils professionals necessaris per afrontar els reptes i les oportunitats de futur.

 

 

"El plantejament del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques és molt important per consolidar uns estudis universitaris i donar-los el pes que la cuina mereix. La raó d'aquest projecte, que uneix moltes entitats, és aconseguir cuiners millor formats que nosaltres i que puguin continuar amb la feina feta, adquirint nous coneixements ". Joan Roca