EDUCATIONAL
Grupo CETT

Campus de l'Alimentació de Torribera

El Campus de l’Alimentació de Torribera és un dels sis campus de la UB. Ubicat al recinte de Torribera (Diputació de Barcelona), de 34 hectàrees i que limita amb el Parc Natural de la Serralada de Marina, a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, és un entorn universitari de 12.000 m2 dedicats a la docència en ciències relacionades amb l’alimentació, amb ensenyaments de graus i màsters, la dimensió de recerca coordinada per l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA) de la UB, i amb activitats de transferència i difusió al sector productiu i a la societat. Les titulacions impartides al Campus de l’Alimentació estan adscrites a la Facultat de Farmàcia, a través de la secretaria ubicada a l’Edifici Docent i d’Atenció a l’Estudiant (Verdaguer). 

El Campus té un edifici de 3.600 m2 dedicat íntegrament a laboratoris docents moderns i d’alt nivell tecnològic destinats als ensenyaments relacionats amb l’alimentació i la nutrició (sector de la salut), la tecnologia dels aliments (sector de la indústria alimentària) i les ciències culinàries i gastronòmiques (sector de la restauració).

El Campus de l’Alimentació de Torribera disposa de tots els serveis universitaris per acompanyar l’activitat acadèmica dels estudiants: una biblioteca especialitzada en alimentació (CRAI) amb espais d’autoaprenentatge, tres sales informàtiques, la sala auditori Les Voltes per a 200 persones, restaurant, botiga, serveis esportius (piscina d’estiu, pistes de tennis, futbol sala, bàsquet, pàdel), dotze aules i seminaris, quinze laboratoris especialitzats (cuina, química d’aliments, anàlisi d’aliments, instrumentació fisicoquímica, microbiologia i parasitologia, tecnologia d’aliments, anàlisi sensorial, biologia, nutrició i dietètica, laboratori computacional, estudis culinaris), i 1.500 m2 d’hivernacles i horts de pràctiques. A més, al Campus s’ubica la seu acadèmica central de la Unitat UB-Bullipèdia. 

Per a més informació: www.ub.edu/campusalimentacio/ca