Antigues Edicions
Antigues Edicions >

Edició anterior

Edició 2019

La 35a edició, organitzada pel CETT, B-Travel i Fira de Barcelona, va atorgar 16 guardons a diverses persones i organitzacions del sector públic i privat en un acte públic 'La Nit dels Alimara' el 21 de març de 2019.

Galeria de fotografies.

Alimara a la Innovació en Comunicació 

 • El Bus a Cegues del Turisme Industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC): guardonada per haver generat activitat econòmica i cultural en el territori català.

 • ‘Legends of Catalonia’, el joc de realitat virtual impulsat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar Catalunya als Estats Units de Nord Amèrica: premiada per ser una campanya de branded content molt potent i pionera a escala mundial.

 • Premiada la campanya Noah’s Ark de la cadena Axel Hotels que, amb la seva comunicació innovadora i transgressora, pretén generar una implicació social en la lluita pels drets del col•lectiu LGBTI.

Alimara a la Innovació en Producte i Servei 

 • L’empresa d’hostaleria Dans Le Noir SL: guardonada pel seu projecte ‘Expansió internacional de l’ètica en la contractació de persones amb diversitat funcional’, una experiència sensorial única, original i sorprenent que afavoreix la tolerància i el desenvolupament personal.

 • L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona han estat mereixedors d’un dels premis pel seu projecte conjunt ‘Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió. Consolidació d’un projecte en expansió’. El jurat ha destacat que es tracta d’una eina de generació i transferència de coneixement amb una visió 360º de tots els elements clau de la destinació.

 • El projecte ‘Tu i Lleida’, de l’agència de viatges Tu i Lleida SL: guardonada per la desestacionalització, desconcentració i diversificació del turisme a Catalunya, potenciant la preservació del cel (net) nocturn i la seva Certificació Starlight de la UNESCO.

Alimara a la Innovació en Comercialització 

 • L’empresa Mirai, reconeguda per la seva proposta ‘Creixement de venda directa dels hotels i millora continua per ajudar-los a aconseguir-ho’, a través de la qual es fa un assessorament integral que combina tecnologia, innovació i consultoria estratègica de distribució online.

 • L’aplicació innovadora per a mòbils, Fishlover app, desenvolupada per l’empresa del sector de la restauració Gran Blau (Sensibilitat Gastronòmica SL), ha destacat per proporcionar una millora del servei pels clients amb processos més simples, eficients i eficaços.

 • L’experiència innovadora, immersiva i memorable Tastemotion Costa Brava Girona World Tour - The Ultimate Dining Experience, llançada pel* Patronat de Turisme Costa Brava Girona** i basada en un àpat sensorial inspirat en la Costa Brava i el Pirineu de Girona, posiciona la destinació en el top of mind dels participants a l’acte. Els estudiants del CETT han coincidit, en aquest cas, amb el jurat i li han concedit també el Premi Alimara Estudiants del CETT. En representació de l’alumnat, el Sr. Gaspar Rosselló, delegat del Rector de la Universitat de Barcelona al CETT, i la Sra. Laia Ferreras, estudiant de Grau de Turisme CETT-UB, han fet entrega del segon guardó de la nit que ha rebut el projecte.

Alimara en Turisme Responsable i Sostenible 

La responsabilitat i la sostenibilitat són dos dels conceptes que el Premis Alimara han volgut posar de relleu en aquesta edició, reconeixent aquells projectes que han sabut conjugar el sector turístic amb un compromís amb la societat i el medi ambient.

 • Els Alimara han volgut reconèixer també la tasca d’APARTUR (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona) a través del seu ‘Checkin solidari’, una acció solidària promoguda en benefici del Casal dels Infants i el seu programa ‘Vincles’ que posa en valor la capacitat de les empreses turístiques per a contribuir a la millora social del seu entorn més proper.

 • Les ‘Rutes científiques i sostenibles per les Comarques de Girona’, promogudes per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació: premiades per la seva contribució a la sostenibilitat d’un nou producte turístic que recupera i difon el patrimoni historicocientífic i tradicional del país.

 • El projecte ‘Turisme responsable amb els animals’, de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), posa en valor la incorporació d'una nova sensibilitat respectuosa amb els animals en la pràctica turística.

El Premi Alimara CAT 

El Premi Alimara CAT, entregat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha recaigut en el Celler Eudald Massana Noya de Sant Pau d’Ordal perquè, a més de disposar d’un web en tres llengües, el manté organitzat i actualitzat amb la informació presentada de manera clara i amb un ús adequat i correcte de la llengua catalana.

Alimara Mass Media 

El Premi Alimara Mass Media del CETT, proposat directament pel Jurat, ha reconegut la trajectòria d’un dels mitjans de comunicació de referència per al sector turístic com és Hosteltur. El mitjà, que compleix enguany 25 anys, ha contribuït amb la seva tasca a la difusió de la informació, dades i coneixement sobre el sector, i també, l’adaptació del món offline a l’online amb èxit.

Alimara Especial 

El Premi Alimara Especial del CETT ha estat pels Castellers de Barcelona, quarta colla en actiu més veterana del món i que, aquest any, celebra el 50è aniversari de la seva fundació. El guardó ha estat concedit amb el suport unànime del Jurat i en commemoració a l’any del turisme cultural a Catalunya, que s’ha ampliat per aquest 2019.