Edicions >

36a Edició

En el marc dels Premis Alimara, la CETT Fundació, juntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala i la Fundació Climent Guitart, han fet entrega del premi “Els 3 Pioners”, que reconeix les persones o institucions que han contribuït al desenvolupament i la millora del turisme de Catalunya.

Enguany, ha reconegut la figura de Joan Gaspart per la seva contribució decisiva en el desenvolupament positiu del turisme a Barcelona, Catalunya i Espanya.

Guardonats

La 36a edició, organitzada pel CETT, B-Travel i Fira de Barcelona, va atorgar 18 guardons a diverses persones i organitzacions del sector públic i privat en un acte públic 'La Nit dels Alimara' l' 11 de juny de 2021.

Through Experiences

•‘Looks Like You Need to Let It Out’, la campanya de Business Iceland, juntament amb SS+K, Peel Iceland, M&C Saatchi Group i M&C Saatchi Talk, per la seva capacitat de vincular i connectar els usuaris durant els mesos de confinament i establir un vincle emocional amb el somni del pròxim viatge. L’alumnat del CETT ha coincidit amb el jurat i li han concedit també el Premi Alimara Estudiants del CETT.

•La campanya experiencial de Casa Vicens ‘Las esencias de la Casa Vicens’, ha estat premiada per la seva capacitat de crear una experiència única que uneix l’arquitectura, l’art i el patrimoni amb l’objectiu de despertar l’àmbit sensorial dels visitants tot potenciant la vinculació amb el seu entorn, el barri de Gràcia.

•S’ha reconegut també la campanya ‘Work from Barcelona’, de Turisme de Barcelona, enfocada en l’impuls de Barcelona com a destinació atractiva per als negocis i per als professionals que vénen a la ciutat a treballar i viure de forma temporal.

Through Digitalization

•L’Agència Catalana de Turisme ha estat guardonada per la iniciativa ‘StarTechTourChallenge’, que busca impulsar l’emprenedoria en el turisme des del sector públic amb l’objectiu d’identificar talent, noves idees i projectes per fer front als reptes del sector.

•La plataforma digital de Wheel the World ha estat mereixedora d’un dels premis per ser un projecte que respon al repte de l’accessibilitat en el turisme per a les persones amb discapacitat i que agrupa la informació necessària i més útil per a aquest col·lectiu, tot fomentant les activitats turístiques per a tothom.

•S’ha premiat la plataforma d’intel·ligència turística de Mabrian Technology que, a través del big data, ofereix coneixement i una visió global del comportament dels visitants a una destinació.

Through Sustainability

•‘Hoteles con todos incluidos’, d’Ilunion Hotels, per la seva tasca impulsant la integració laboral de persones amb discapacitat i el turisme accessible, pel seu vincle amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la consolidació d’un model empresarial social, ambiental, sostenible, econòmic i transformador dels territoris on s’estableix.

•El projecte Taste the Altitude, d’Eiger Consulting, ha destacat per la seva voluntat de reunir la producció territorial específica de la muntanya, posant en valor la cultura i el territori i fomentant, alhora, l’ecoturisme. A través d’experiències personals, la iniciativa dona visibilitat al teixit empresarial vulnerable i arrelat al territori.

•‘Semillas para un mundo mejor’ és el projecte de Deltaic que rebut el Premi Alimara per ser un projecte de turisme responsable, molt vinculat a la zona de Deltebre i inspirat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Through Research

•El jurat ha reconegut TURCOLAB, un projecte de recerca de la Universitat de LLeida que se centra en l’anàlisi de les plataformes d’allotjament col·laboratiu en destinacions espanyoles a partir del contingut generat pels usuaris i altres fonts el línia.

•Els Alimara han premiat també Juan Luis Nicolau, Investigador de la Universitat de Virginia Tech (USA), pel seu projecte centrat en ampliar el coneixement teòric i pràctic dels patrons de comportament que segueixen els turistes en el procés de decisió de compra, que pot ser de gran interès per als agents del sector en el context actual.

•‘The Low Harm Hedonism Initiative’, de la Universitat de Queensland (Austràlia), ha estat guardonat per ser un projecte que desafia les teories convencionals del comportament humà a l’hora d’impulsar accions mediambientals. Es tracta, a més, d’un projecte que facilita la transferència de coneixement també en col·lectius no científics.

El Premi Alimara CAT

El Premi Alimara CAT, lliurat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha destacat Damm per les campanyes publicitàries que ha dut a terme, impecables a nivell lingüístic en tots els canals i mitjans utilitzats i que, a més, permeten reconèixer el seu compromís amb la sostenibilitat, directament relacionada amb la seva activitat empresarial, sensibilitzant sobre els riscos que pateix el mar Mediterrani.

Alimara Mass Media

El Premi Alimara Mass Media, proposat pel jurat i lliurat per Eduard Torres, president del Comitè executiu de Turisme de Barcelona, i Carme Cassà, directora de Màrqueting i Relacions Institucionals del CETT, ha estat per la producció “Sense Turisme” del programa 30 minuts, de TV3, que analitza les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 al sector turístic i recull testimonis que animen a reflexionar al voltant dels reptes del turisme actual i la seva opció de reinventar-se per ser més sostenible en tot el territori català.

Premi CETT Estudiants

•‘Looks Like You Need to Let It Out’, la campanya de Business Iceland, juntament amb SS+K, Peel Iceland, M&C Saatchi Group i M&C Saatchi Talk, ha estat la candidatura més votada pels estudiants del CETT.

Alimara Especial

Els Premis Alimara han volgut reconèixer enguany, de forma excepcional, dos Premis Especials per posar en valor els esforços continuos que han fet esl agents del sector en els últims mesos, i tenint en compte que l'any passat no es van dur a terme els premis.

El primer ha estat per la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) pel suport que ha donat a altres associacions i agents del sector des dels inicis de la pandèmia.

El segon premi Especial ha estat per l'Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVe) per ser un pilar de suport essencial de les agències de viatges durant la pandèmia i reivindicar i posar en valor el turisme com a activitat clau per a l’economia i la societat.

Premi Els 3 Pioners

En el marc dels Premis Alimara, la CETT Fundació, juntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala i la Fundació Climent Guitart, han fet entrega de la primera edició del premi “Els 3 Pioners”, que reconeix les persones o institucions que han contribuït al desenvolupament i la millora del turisme de Catalunya. Enguany, ha reconegut la figura de Joan Gaspart per la seva contribució decisiva en el desenvolupament positiu del turisme a Barcelona, Catalunya i Espanya. 

Reviu la gala dels Premis CETT Alimara Barcelona 2021