Què són?

El CETT, centre internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, convoca la XXXIV edició dels Premis Alimara. Turisme 360. Uns premis a la promoció turística. Uns premis que any rere any pretenen crear una fotografia panoràmica del turisme amb una visió de 360 graus.

Els Premis Alimara reconeixen l’esforç i la qualitat del material de promoció turística, tant de les institucions públiques com de les empreses privades. Així com l’Alimara -una foguera que es feia antigament en llocs elevats- guiava als vianants, ara ho són els diferents materials i accions de promoció turística, que orienten avui en dia als turistes i viatgers.

Des de l’any 2000, els Premis Alimara es convoquen i organitzen conjuntament amb el B-TRAVEL.

L’any 2008 s’incorpora el Premi Alimara CAT, un premi per al foment de la promoció turística en català que s’organitza conjuntament amb la Generalitat de Catalunya. En l’edició 2012 s’incorpora el Premi Alimara Mass Media del CETT, que reconeix la contribució que fan els mitjans de comunicació a la promoció turística.

Premis Alimara. Turisme 360, renovats i actualitzats des de la passada edició, pretenen donar cabuda a les campanyes, accions i estratègies de comunicació i promoció turística que utilitzin la via i el recurs que considerin (ja sigui offline i /o online) per aconseguir el seu objectiu estratègic de promoció.

Enguany es compleixen 34 anys dels premis, uns premis que s’han convertit en un referent en l’escenari del turisme, tant nacional com internacional. Uns premis que maduren amb els anys i que aporten una visió transversal. Uns premis que evolucionen al ritme que ho fa la societat. Premis Alimara. Turisme 360 han crescut, creixen, i tenen la voluntat de continuar creixent per reafirmar-se com el far del sector turístic.