Coneixement, sostenibilitat, tecnologia, solucions i confiança, els cinc eixos del III CETT Smart Tourism Congress Barcelona

12.11.2020
 
Coneixement, sostenibilitat, tecnologia, solucions i confiança, els cinc eixos del III CETT Smart Tourism Congress Barcelona

· Durant la Jornada Acadèmica, els investigadors han posat en comú diferents treballs que es desenvolupen en l'àmbit de la recerca sobre el fenomen de l'smart tourism

· La relació entre sostenibilitat i turisme intel·ligent ha centrat la intervenció del Dr. Josep A. Ivars-Baidal, professor de Geografia Regional i Turisme a la Universitat d'Alacant

El III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, organitzat pel CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, ha acollit avui l'última jornada, dirigida a l'àmbit acadèmic, en la qual s'ha posat en valor la importància de la investigació. En paraules del Dr. Eugeni Osácar, director de recerca del CETT, que ha inaugurat la jornada, "la investigació universitària, des de la seva funció de transferència de coneixement, contribueix a fer que les administracions i empreses millorin com a organitzacions innovadores i responsables amb el seu entorn".

En la seva intervenció, el Dr. Josep A. Ivars-Baidal, professor de Geografia Regional i Turisme a la Universitat d'Alacant ha analitzat la contribució actual de la visió smart a la sostenibilitat de les destinacions turístiques, així com la seva vinculació. Ha posat sobre la taula si la tecnologia pot solucionar una qüestió tan complexa com és la sostenibilitat i, tot i que ha apuntat que les respostes poden ser diverses, ha indicat que "no només podrà fer-ho la tecnologia, però sí que pot ajudar a millorar la sostenibilitat des de la visió de les destinacions intel·ligents". "Les destinacions sostenibles i intel·ligents no són un estat idealitzat, sinó un procés que està començant ara", ha afirmat.

Per la seva banda, la Dra. Ulrike Gretzel, Senior Fellow al California Center for Public Relations, de la Universitat del Sud de Califòrnia, ha fet referència a diferents solucions tecnològiques que poden ajudar a fer front a la COVID-19 i ha afirmat que "l'smart tourism és una oportunitat per reflexionar al voltant de la governança de les destinacions i de repensar com conceptualitzem, utilitzem i implementem la tecnologia". En la seva intervenció ha explicat que és necessari "canviar la forma en què pensem sobre el turisme intel·ligent i adoptar un smart tourism mindset, una mentalitat que ens permeti visualitzar col·lectivament el futur". Durant la jornada, els investigadors també han pogut posar en comú diferents treballs que s'estan desenvolupant en l'àmbit de la recerca sobre el fenomen de l'smart tourism.

El Dr. Daniel Imbert-Bouchard, del Comitè organizador del III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, i el Dr. José Antonio Pérez-Aranda, Director de l'Escola Universitària CETT-UB i del Comitè organitzador, han estat els encarregats de clausurar el III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, en una edició marcada pels reptes globals de la COVID-19 en el sector turístic. Imbert-Bouchard ha repassat els àmbits tractats durant el Congrés i ha destacat el coneixement, la sostenibilitat, la tecnologia, les solucions i la confiança com els cinc eixos que han marcat el Congrés d'enguany, i ha detallat que "la contribució de l'acadèmia i de la formació en la generació del coneixement i el talent són claus per al desenvolupament sostenible de les empreses i les destinacions, mitjançant l'aplicació de mesures intel·ligents i de transformació digital, per trobar solucions per als processos de gestió i governança, que contribueixen al retorn de la confiança del sector turístic".

Reconeixement al talent

En les dues primeres jornades del Congrés, celebrades ahir, es va reivindicar la cooperació com a element clau per a la recuperació del turisme global. En aquesta línia, el Dr. Manuel Butler, Director Executiu de l'Organització Mundial del Turisme, va incidir en què "els problemes globals, només es resolen amb respostes globals". A més, en el marc de la Jornada d'Emprenedors, es va fer entrega dels Premis a l'Excel·lència Acadèmica i dels XVI Premis CETT Fundació Projectes Emprenedors en el sector turístic, hoteler i gastronòmic.

El III CETT Smart Tourism Congress Barcelona és una iniciativa vinculada a la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, organitzada pel CETT, la Universitat de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i CETT Fundació, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Organització Mundial del Turisme.

Categories
III CETT Smart Tourism Congress Barcelona Turisme sostenibilitat smart tourism turisme intel·ligent