Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Setembre 2022
 

Gràcies al Diploma de Sommelier del CETT-UB aconseguiràs noves habilitats i dominaràs el món del vi; l’anàlisi sensorial, amb especial èmfasi en el tast organolèptic de tot tipus de vins; el maridatge; l’elaboració de la carta, i el servei del vi.

Aprofita les instal·lacions capdavanteres del CETT i fes un gir a la teva carrera professional amb aquest curs de sommelier. Converteix-te en un expert en vi, desenvolupa noves habilitats i submergeix-te en un nou món de sensacions i experiències gustatives i sensorials.

Iniciació Sommelier

PER QUÈ ESTUDIAR EL DIPLOMA SUPERIOR DE SOMMELIER DEL CETT-UB?

Dominaràs el tast de vi. L'objectiu d'aquest curs de sommelier és aprendre des de l’inici de les classes a través de la pràctica del tast del vi i altres begudes, al mateix temps que adquiriràs els conceptes teòrics d’aquest curs de sommelier professional.

Degustaràs més de 500 referències. Donat el seu caràcter pràctic durant aquest curs de sommelier tastaràs més de mig miler de begudes i vins nacionals i internacionals diferents, així com altres productes gastronòmics que s’hi vinculen.

Respondràs als reptes del sector. Podràs donar resposta als reptes comercials, de màrqueting, de transformació digital i vinculats amb la sostenibilitat que afronta el sector vinícola en l’àmbit global.

Un professorat format per experts. L’equip docent està format per professionals en actiu, que compartiran amb tu la seva experiència, amb una sòlida trajectòria professional i acadèmica en els àmbits de l’enologia, la viticultura, la restauració i la comercialització de vins.

La carta de vins i el maridatge. Ampliaràs els teus coneixements per gestionar i elaborar la carta de vins i begudes. Coneixeràs les regles del maridatge, per poder donar resposta a les necessitats i inquietuds dels diferents clients.

Suma’t al canvi. Formaràs part de la nova generació de sommeliers i adquiriràs les eines per donar resposta als nous reptes comercials, de màrqueting, de transformació digital i vinculats amb la sostenibilitat que afronta el sector vinícola a escala global.

Transformaràs la teva carrera. Gràcies als coneixements i les experiències adquirits podràs emprendre un nou camí en la teva vida professional.

Coneixements actualitzats del món del sommelier. Comprendràs la diversitat del sector i les seves necessitats, i podràs prendre decisions en la gestió del restaurant, la gestió del celler i el servei del vi en contextos dinàmics i incerts.

Una visió global del sector vinícola. Gràcies als continguts del curs, les visites a empreses del sector, les activitats formatives del CETT i els docents i col·laboradors, adquiriràs una visió completa del món del vi i tots els seus subsectors.

Networking. Crearàs una xarxa professional única que t’ajudarà a promoure la teva carrera gràcies al contacte amb experts del sector del vi i amb els teus companys de classe. Així mateix, la xarxa única d’ALUMNI-CETT et permetrà connectar amb professionals del sector presents a tot el món.

Una formació bonificable. Si treballes per a una empresa, és una formació bonificable en la Fundació Tripartita (FUNDAE).

Un curs reconegut pels experts del sector. Obtindràs una titulació reconeguda per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES), membre de l’Associació Internacional de Sommeliers (ASI). És l’únic Diploma Superior de Sommelier de la Universitat de Barcelona.

Un nou Turisme,

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL DIPLOMA SUPERIOR DE SOMMELIER DEL CETT-UB?

Dominar la metodologia del tast, la implicació dels sentits en les diferents fases i la terminologia específica utilitzada.

Desenvolupar les competències clau per al sommelier del segle XXI, que engloben des de la gestió del celler fins a l’aplicació dels nous conceptes de maridatge i l’ús del material adequat de servei.

Conèixer l’evolució de la vitivinicultura des dels seus orígens fins a l’actualitat, aprofundint en la identificació de les diferents varietats viníferes, els cicles vegetatius de la vinya, la influència del sòl i el clima en el fruit i els mètodes de vinificació.

Identificar les diferents denominacions d’origen i AOC (appellation d’origine contrôlée) a escala nacional i internacional i conèixer-ne les normes reguladores per descriure la tipicitat dels seus vins, licors i destil·lats.

Donar a conèixer el procés d’elaboració, les característiques i la classificació de productes d’alta gamma vinculats amb el coneixement expert d’un sommelier, com ara formatges, pernils, foie i trufes, entre d’altres.

Contextualitzar el mercat del vi a escala nacional i internacional.

Aules Sommeliers

Les Aules Sommeliers estan destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast. Cada aula té d'un armari per refredar vins, una pica, i l'utillatge per fer tastos. Disposar d’aquests armaris per emmagatzemar material i vins facilita la logística i la dinàmica de les aules, fet que converteix l'aula en un espai polivalent per d’altres formacions. L’espai d’aquestes aules, amb llum natural i predomini del color blanc, contribueix a crear una bona predisposició al tast i evita distorsions en els matisos dels colors, respectant la valoració visual.

Aquest curs de sommelier es dirigeix a:

 • Professionals de l’àmbit de la restauració i/o professionals de cellers i empreses vinícoles, així com de sectors vinculats amb l’àmbit de l’alimentació i les begudes.
 • Tècnics/iques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector.
 • Diplomats/ades o graduats/ades en turisme, així com altres carreres amb un mínim d’experiència en el món del vi, que vulguin especialitzar-se en aquesta àrea.
 • Winelovers amb experiència que vulguin professionalitzar-se.

No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Diploma de Sommelier | CETT-UB

Aula de cuina dolça

Què en pensen els nostres estudiants?

Paula Cuenda
Les oportunitats que et dona el CETT són úniques, els espais, els vins que pots catar i les pràctiques que pots fer als millors llocs.

Paula Cuenda

Diploma Superior de Sommelier
Rocio Diaz Lara
Els professors són professionals que et connecten amb el món real.

Rocio Diaz Lara

Diploma Superior de Sommelier
Marc Greco Comas
El CETT et posa en contacte amb persones d'arreu del món apassionades pel vi que t'ajudaran professionalment

Marc Greco Comas

Diploma Superior de Sommelier