Fotografia de: Raons per cursar aquest màster | Gestió Turística del Patrimoni Culinari i Gastronòmic
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Raons per cursar aquest màster
Especialització dins de Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística
Propera convocatòria: 01/10/2021

Raons per cursar aquest màster

 • És un dels pocs màsters oficials d’Espanya que tracta específicament de la gestió del turisme gastronòmic, un àmbit en què pocs centres estan especialitzats. En aquest sentit, els 50 anys de trajectòria gastronòmica del CETT-UB aporten una sòlida garantia de qualitat, experiència, contactes i coneixement profund del sector.

 • Inclou un extens programa d’activitats que t’obrirà les portes a les últimes tendències en turisme gastronòmic: visitaràs una de les principals destinacions enogastronòmiques, presenciaràs demostracions de productes i de cuina d’avantguarda amb professors cuiners del Grau de Ciències Gastronòmiques i Culinàries, i assistiràs als congressos i fires gastronòmiques més rellevants de Barcelona: Fòrum Gastronòmic, Alimentaria, B-Travel, etc.

 • Et permet fer pràctiques en empreses i entitats que formen part de la cadena de valor del turisme gastronòmic, incloses empreses investigadores com la Fundació Alícia, ODELA i l’Agència Catalana de Turisme, o consultors turístics, cellers i productors visitables, entre d’altres.

 • Rebràs classes per part de professionals que treballen en empreses turístiques i que tenen una reputada trajectòria en turisme gastronòmic: César Cánovas, Mejor Sommelier de España 2002 i 2005, Premio Nacional de Gastronomía 2012 i un dels impulsors del projecte Wineissocial, o Damià Serrano, expert en enoturisme i director de Marketing d’Experiències i Investigació de l’Agència Catalana de Turisme, entre d’altres.

 • Amb el teu Treball de Final de Màster podràs optar a una beca de la Direcció General de Turisme, a una distinció de Redintur o a publicar en les revistes acadèmiques del CETT-UB.

 • Les increïbles instal·lacions tècniques del CETT-UB et permetran experimentar la cuina d’avantguarda de primera mà: les aules de preelaboracions, el taller de cuina, l’aula tecnoculinària, l’aula cuina demostració o l’espai dels sentits són equipaments moderns i tecnològics on podràs ser testimoni de les últimes creacions gastronòmiques.

 • El Màster semipresencial et permet una gran flexibilitat perquè t’organitzis les hores d’estudi.

 • Pots estudiar des de la teva feina, casa o mentre viatges.

 • Tens l’oportunitat de comunicar-te setmanalment amb experts del sector i obtenir un feedback directe.

 • Les seves múltiples metodologies t’ajudaran a aprofundir en els aspectes més essencials del sector turístic gastronòmic, de forma ràpida i eficient.

 • Comptes amb el suport personalitzat del professorat, amb tutories individuals, i el seguiment setmanal del nostre equip d’experts.

 • Tens l’oportunitat de realitzar pràctiques professionals en empreses i organismes turístics durant la realització del Màster.

La modalitat semipresencial blended combina el millor de la formació presencial i el millor de la formació a distància. Els seus principals avantatges i valor afegit s’exposen tot seguit:

Àmbit relacional i networking

Més interacció entre els participants del programa.

La formació no presencial facilita la participació més activa dels estudiants gràcies a la varietat d’eines digitals que faciliten la comunicació i l’aprenentatge col•laboratiu. L’intercanvi d’informació entre estudiants i professorat és permanent a través de fòrums, xats i sessions a temps real. Les pràctiques interactives, les presentacions virtuals, les autoavaluacions i altres aplicacions del Campus Virtual del CETT fomenten l’estudi. La formació es realitza amb la participació de l’equip docent, que sempre està disponible per solucionar dubtes de forma ràpida i efectiva.

Més participació de professionals del sector.

Responsables de la gestió turística de les destinacions i empresaris relacionats amb el turisme gastronòmic, avalats per la seva trajectòria professional, expliquen les seves experiències reals en l’aplicació dels coneixements impartits en el Màster, fet que et proporciona casos aplicats i l’oportunitat de consultar els teus dubtes i reflexions amb els protagonistes del sector.

Així mateix, es poden establir relacions professionals amb aquests gestors, que et permeten la millora de la teva xarxa de contactes.

Participants internacionals en el programa.

Els estudiants inscrits en el programa provenen de diferents països, cosa que aporta a les dinàmiques d’aprenentatge diferents perspectives i realitats que milloren els resultats formatius, al mateix temps que permeten establir una xarxa de contactes internacional.

Àmbit personal i professional

Compatibilitzar la formació amb el treball.

L’adquisició de nous coneixements i la millora del perfil professional es poden compatibilitzar perfectament. El Màster blended et permet estudiar amb flexibilitat i organitzar el teu temps de dedicació a l’estudi d’acord amb les teves necessitats i entorn personal, assistir a classes en directe sense haver de desplaçar-te, accedir a les sessions gravades, o fer les proves d’avaluació, entre altres facilitats.

Millor conciliació de l’esfera familiar i la professional.

El Màster blended et permet compaginar el temps d’oci en companyia dels éssers estimats i amics amb els moments d’estudi; pots modelar la teva experiència formativa i ritme d’aprenentatge segons les teves necessitats i les del teu entorn.

Possibilitat de realitzar pràctiques professionals en en empreses i organismes relacionats amb el turisme gastronòmic.

Si ets un estudiant extracomunitari, has finalitzat un Màster Oficial i encara no has fet pràctiques o vols fer pràctiques extracurriculars per complementar encara més la teva formació, el CETT et proporciona l’acompanyament, la informació i la documentació necessària perquè facis realitat el teu somni professional.

¿Per què?

Els estudiants de Màster del CETT en qualsevol de les seves modalitats (blended o presencial) que ho desitgin podran desenvolupar pràctiques professionals en empreses d’Espanya fins dos anys després d’haver finalitzat els estudis oficials de Màster, segons la normativa 04/09/2018 del Reial decret llei 11/2018.

¿Què has de fer?

Hauràs de complir amb la documentació legal exigida per al desenvolupament de la pràctica. Un dels requisits fonamentals és el tràmit del número d’identificació d’estranger (NIE), que hauràs de tramitar de manera personalitzada davant les autoritats de migració competents a Barcelona, però no et preocupis, perquè el CETT et guiarà en la gestió i amb la documentació necessària. Aprofita aquesta oportunitat de desenvolupament professional en un entorn turístic únic com és Barcelona!

Àmbit competencial

Millora de les competències digitals.

El Màster promou l’ús d’eines digitals que són necessàries en el sector hoteler i de restauració, a més de formar-te en competències digitals transversals. Això contribueix al desenvolupament de les teves competències digitals, claus en els processos de gestió de qualsevol àmbit empresarial, a més de ser una característica molt valorada avui en dia en el mercat laboral.