Fotografia de: Catalunya la segona comunitat autònoma en recepció de viatgers | CETT
Universitat de Barcelona

Catalunya la segona comunitat autònoma en recepció de viatgers

23.01.2015
 
Catalunya la segona comunitat autònoma en recepció de viatgers

EscapadaRural.com, CETT-UB i Netquest han organitzat la Jornada de Presentació de l’Observatori del Turisme Rural a Catalunya. L’acte, de caràcter gratuït, ha tingut lloc aquest dijous al Saló Sitges de l’Hotel Alimara de Barcelona. La Jornada s’ha iniciat a les 11 del matí amb la benvinguda als assistents de la Sotsdirectora General de Programació Turística, Carme Rubió, que ha estat acompanyada de Miquel Alsius, President del Grup CETT; la Directora de Comunicació d’Escapadarural.com, Ana Alonso; i el Director de Panells de Netquest, Nacho Rosés.

L’Observatori ha presentat en aquest cas informació basada en més de 2.300 respostes de viatgers catalans i gairebé 300 propietaris d’allotjaments rurals d’arreu de Catalunya. Segons dades de l’INE, Catalunya va ser la segona comunitat autònoma en recepció de viatgers al 2013, arribant a una xifra de 268.491 que va suposar el 10% del total de turistes rurals a Espanya. Girona ha estat la província líder del turisme rural a Catalunya entre els mesos de gener i novembre del 2014 amb una mitjana d’ocupació entre setmana del 19,53% i del 37,62% els caps de setmana.

Les dades també destaquen la importància de la informatització. Internet és el gran element per als turistes catalans per informar-se, ja que fins a un 94,8% ho fa a través d’aquesta via. De tota aquesta gran majoria de turistes, el 61,2% utilitza un portal especialitzat com EscapadaRural.com com a primera opció per trobar la informació necessària, mentre que el 38,8% utilitza Google per primer cop i només el 0,1% fa servir les xarxes socials. Tot i això les reserves online segueixen sent la via menys utilitzada amb un 29,2%, darrera del correu electrònic (35,9%) i la via telefònica (34,9%). D’altra banda, l’element més valorat pel turista rural català és l’amabilitat per part dels propietaris i, per tant, l’atenció al client.

Per tancar la sessió, s’ha obert una Taula de Debat on hi ha participat Montserrat Coberó (Turalcat), Susana Gómez (Presidenta de Concatur), Ramón Puig (President de RuralMeeting) i Josep Lluís Farero (President de la Federació de Cases Rurals de Lleida). Tots ells, han aportat informació als assistents del públic provinents del sector professional del turisme rural. El què més preocupa als propietaris catalans són l’excés d’oferta (55,5%), l’Estacionalitat (53,5%) i la Il·legalitat (50,5%). Però el sector del turisme rural català es professionalitza cada vegada més, un 50,8% dels propietaris inverteix a la promoció del seu negoci entre 500€ i 1500€ anuals, mentre que un 26,1% arriba a una franja entre 1501€ i 3000€, 10 punts per sobre de la mitjana estatal.

Podeu fer la consulta de les dades de l'estudi clicant aquí

Clicant al següent vídeo podeu visualitzar l'acte al complet:

Podeu visualitzar les fotografies de la jornada al següent àlbum:

Fotografia de: Catalunya la segona comunitat autònoma en recepció de viatgers | CETT
Observatori de Turisme Rural a Catalunya
Categories
Observatori-Turisme-Rural-2015