Fotografia de: La Dieta Mediterrània espanyola guanya el concurs de documentals de l'International SlowMed Festival | CETT
Universitat de Barcelona

La Dieta Mediterrània espanyola guanya el concurs de documentals de l'International SlowMed Festival

08.09.2015
 
La Dieta Mediterrània espanyola guanya el concurs de documentals de l'International SlowMed Festival

En el marc del Internacional SlowMed Festival, celebrat del 4 al 6 de Septimebre a Tavira, a l'Algarve, Portugal, l'equip espanyol va guanyar el concurs de documentals de la Dieta Mediterrània.

Cada país col·laborador del projecte Slowmed va presentar el seu documental. Durant el passat curs acadèmic, representant al CETT, com a part de l'equip de cuina espanyol, la professora Ana Rodríguez i els ex-alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Direcció de Cuina de CETT, Pol Leiva i Jordina Peñafiel, han col·laborat en la investigació i recollida d'informació per a la realització del documental guanyador. L'equip ha participat de manera activa en el rodatge a diferents indrets del territori espanyol durant el curs passat.

El documental, de 10 minuts de durada, mostra les tradicions de la Dieta Mediterrània a Espanya. El treball audiovisual fa una reflexió sobre els tòpics del que entenem per Mediterrani, amb imatges d'una família fent una paella i imatges de postal de paisatges mediterranis, per posteriorment explicar que es vol anar més enllà dels tòpics. Es planteja un recorregut per diferents parts d'Espanya prenent com a punt de partida plats amb la idea de confeccionar un menú: el salmorejo a Còrdova i una caldereta a Menorca.

Amb l'aparició de diferents testimonis elaborant els plats, s'intercalen imatges relacionades amb l'obtenció d'alguns dels productes que intervenen en l'elaboració dels mateixos. Com per exemple, la recollida de l'oliva, imatges d'un vaixell de pesca, etc.

Guanyadors del concurs de cuina per equips

Durant el Festival, també es van realitzar altres concursos. El darrer dia es va celebrar el concurs de cuina. Per a això es van formar 4 equips de cuina amb un membre de cada país participant (Portugal, Espanya, Itàlia, Egipte, Palestina i Líban). Cada equip va elaborar un plat i posteriorment un jurat va escollir com a guanyador l'equip on participava Jordina Peñafiel.

Categories
Dieta Mediterrània SlowMed Internacional SlowMed Festival CETT concurs documental