Fotografia de: Buscando el sabor Mediterráneo, documental guanyador del Internacional SlowMed Festival | CETT
Universitat de Barcelona

Buscando el sabor Mediterráneo, documental guanyador del Internacional SlowMed Festival

21.09.2015
 
Buscando el sabor Mediterráneo, documental guanyador del Internacional SlowMed Festival

Buscando el sabor Mediterráneo és el documental guanyador del Internacional SlowMed Festival, celebrat del 4 al 6 de Septimebre a Tavira, a l'Algarve, Portugal.

El CETT, com a part de l'equip espanyol, va participar en la investigació i recollida d'informació per a la realització del documental. L'equip ha participat de manera activa en el rodatge a diferents indrets del territori espanyol durant el curs passat. va guanyar el concurs de documentals de la Dieta Mediterrània.

El documental, de 10 minuts de durada, mostra les tradicions de la Dieta Mediterrània a Espanya. El treball audiovisual fa una reflexió sobre els tòpics del que entenem per Mediterrani, amb imatges d'una família fent una paella i imatges de postal de paisatges mediterranis, per posteriorment explicar que es vol anar més enllà dels tòpics. Es planteja un recorregut per diferents parts d'Espanya prenent com a punt de partida plats amb la idea de confeccionar un menú: el salmorejo a Còrdova i una caldereta a Menorca.

Amb l'aparició de diferents testimonis elaborant els plats, s'intercalen imatges relacionades amb l'obtenció d'alguns dels productes que intervenen en l'elaboració dels mateixos. Com per exemple, la recollida de l'oliva, imatges d'un vaixell de pesca, etc.

Podeu veure el documental a continuació:

Categories
documental Dieta Mediterrània concurs CETT