Fotografia de: El CETT i Minube aposten per la investigació sobre RSE en el sector turístic | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT i Minube aposten per la investigació sobre RSE en el sector turístic

23.09.2015
 
  • Les dues institucions comparteixen la visió de contribuir a la millora de la competitivitat del sector turístic.
  • La generació de coneixement expert sobre el funcionament del mercat turístic és un dels objectius de la col·laboració.
  • El conveni universitat-empresa impulsarà la investigació sobre la valoració de la RSE en el sector turístic, realitzada des del CETT.

El Campus internacional de formació i transferència de coneixement CETT (adscrit a la Universitat de Barcelona) està realitzant una investigació sobre la valoració de la RSE en el sector turístic. Per tal de contribuir en aquesta investigació, la seu de Minube ha acollit la signatura del conveni, que pretén generar coneixement expert sobre el funcionament del mercat turístic i contribuir així a la competitivitat d’aquest sector. L’acte ha comptat amb l’assistència de la CEO del Grup CETT, Maria Abellanet, i el Conseller Delegat i Director General de Minube, Raúl Jiménez.

CONEIXEMENT I VALORACIÓ DE LA RSE DELS TURISTES

L’objectiu del conveni és concretar el grau de coneixement i valoració de la RSE que en fan els turistes, així com identificar els comportaments associats al desenvolupament i implantació de la RSE en el sector hoteler amb la investigació “Valoració de la RSE en el sector hoteler des de la perspectiva de la demanda”, la qual compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Agència Catalana de Turisme, Seggitur i Turisme de Barcelona.

Amb aquesta investigació es vol identificar el grau de coneixement de la RSE per part dels clients dels establiments hotelers, i conèixer la valoració i importància que aquests atorguen al desenvolupament de la RSE, intentant relacionar-ho amb els seus comportaments i hàbits de compra.

Un altre objectiu serà conèixer les pautes de comportament online dels consumidors d’establiments hotelers amb accions de RSE i sostenibilitat implantades i comunicades, per tal de mesurar el compromís amb RSE i el nivell d’esforç econòmic que els client estan disposats a realitzar en la selecció d’un hotel.

Les dues parts signants col·laboraran en construir les bases sobre les que crear un observatori permanent sobre l’evolució del grau de valoració i desenvolupament de la RSC (Responsabilitat Social Corporativa), en el mercat hoteler.

MILLORA DE LA COMPETITIVITAT TURÍSTICA

Amb la signatura del conveni, CETT i Minube es comprometen a configurar un marc de col·laboració per realitzar altres projectes cienífics aplicats i accions per a la difusió i el coneixement de resultats obtinguts, contribuint a la millora de la competitivitat turística i al desenvolupament sostenible del sector.

Un dels primers projectes conjunts serà la creació d’un observatori turístic, amb la finalitat de realitzar un seguiment de l’evolució del comportament dels turistes i els seus hàbits de consum i compra de productes i activitats turístiques, impulsant la gestió intel·ligent de la informació obtinguda i compartint el coneixement generat. L’objectiu final serà identificar oportunitats de desenvolupament sostenible del sector en totes les seves dimensions (econòmica, social i ambiental), i des dels punts de vista de les empreses turístiques i dels consumidors. 

Categories
RSE. RSC investigació Minube CETT turisme conveni