Fotografia de: Els professors Damià Serrano i Anna Torres participen a la “ETIS Conference on Managing and Promoting Sustainable and Accessible Tourism Destinations" | CETT
Universitat de Barcelona

Els professors Damià Serrano i Anna Torres participen a la “ETIS Conference on Managing and Promoting Sustainable and Accessible Tourism Destinations"

02.02.2016
 
Els professors Damià Serrano i Anna Torres participen a la “ETIS Conference on Managing and Promoting Sustainable and Accessible Tourism Destinations"

El passat 28 de gener els professors del CETT Damià Serrano i Anna Torres van viatjar a Brussel·les per assistir a la “European Tourism Indicator System (ETIS) Conference on Managing and Promoting Sustainable and Accessible Tourism Destinations". Aquesta jornada ha estat organitzada per la Comissió Europea en el marc del projecte ETIS.

El projecte europeu ETIS, que pretén promoure la sostenibilitat i accessibilitat turística en les destinacions d’arreu d’Europa, es va posar en marxa a l'abril de 2013 i ha estat en fase experimental amb l’aplicació d’indicadors de diversa naturalesa en casos pilot. El CETT hi ha col·laborat a través de la Diputació de Barcelona i el Grup de Recerca Consolidat ANTERRIT-UB, amb l’aplicació de 27 indicadors bàsics en 35 destinacions de la província de Barcelona.

Precisament a l’ETIS Conference s’han presentat els resultats per al cas pilot de la província de Barcelona i s’ha pogut discutir amb representants de l’OMT, el Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC), la Xarxa per la Competitivitat i Turisme Sostenible de les regions (NECSTOUR), i altres gestors de destinacions europees, el valor i necessitat de disposar indicadors de sostenibilitat turística per a una millor planificació i gestió de l’activitat.

Les conclusions de la jornada apunten a la creació per part de la Comissió Europea d’un Observatori de Turisme Virtual que permeti recollir les dades generades pel projecte ETIS, de manera que es puguin comparar els nivells de sostenibilitat entre destinacions europees, i es destaca la necessitat d’incloure’n els indicadors en els criteris d’avaluació de projectes de la CE. El projecte ETIS ha deixat de ser una prova pilot per a incloure’s en les agendes de les Organitzacions de Gestió de Destinacions i empreses europees.

Categories
damià serrano anna torres ETIS turisme sostenible accessible CETT