Fotografia de: Els alumnes del CETT guanyen l’accèssit a la Millor Parella de Cambrers del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya | CETT
Universitat de Barcelona

Els alumnes del CETT guanyen l’accèssit a la Millor Parella de Cambrers del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya

20.05.2016
 
Els alumnes del CETT guanyen l’accèssit a la Millor Parella de Cambrers del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya

Ahir, dijous 19 de maig, vàrem acollir la celebració del XI Concurs de Joves Cuiners/eres i cambrers/eres de Catalunya, ja que l’any passat vam ser els guanyadors del concurs.

La xef Carme Ruscalleda ha pronunciat el discurs de benvinguda d’aquesta competició, que té la finalitat d’estimular l’intercanvi entre els alumnes de cuina i sala de totes les escoles i el treball en equip com a exercici del seu futur professional.

Cada una de les 16 escoles participants ha presentat equips formats per quatre estudiants (dos de cuina i dos de sala i servei, un total de més de 60 alumnes), que han cuinat, servit i maridat la seva versió de dos plats prèviament seleccionats, que enguany han estat el plat dels traginers amb truita amb trampa  i el pa de pagès amb oli i xocolata (receptes extretes de “Corpus de la cuina catalana” de l’Institut català de la cuina. Pel que fa als joves cambrers, han hagut de reinterpretar el còctel Tom Collins.

L’Institut d’Hoteleria i Turisme de Lleida ha estat la guanyadora de l’onzena edició del concurs. La segona posició ha estat per a l’escola Sant Ignasi, mentre que, la tercera posició ha estat per a l’Institut Martí Dot.

Cinc accèssits especials

Als guardonats d’enguany, s’afegeixen cinc accèssits especials. La millor parella de cambrers ha estat per l’Escola Tècnica Professional del Campus CETT-UB. El jurat ha concedit l’accèssit a la millor parella de cuiners a l’Escola Joviat.

L’accèssit pel millor servei de vi ha estat pels alumnes de la Fundació d’Hosteleria de Castelldefels.  L’accèssit pel millor còctel ha estat per l’Institut Bisbe Sivilla.

El cinquè accèssit del jurat per la millor postra ha estat pels alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Jurat professional

Els concursants han estat avaluats per un jurat independent format per professionals, presidit per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. La resta de membres del jurat el formaven Philippe Regol, analista gastronòmic i Premi Nacional de Gastronomia; Pep Nogué, cuiner i divulgador culinari; Manel Guirado, cuiner i periodista, col·laborador de diversos mitjans de comunicació i autor de diversos receptaris; Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana de Barcelona.

Els integrants dels jurats de taula han estat Núria Bàguena, historiadora i teòrica de l'alimentació i la gastronomia; Xavier Ayala, sommelier del restaurant La Boscana; Daniele Rossi, president del Convivium Slow Food Vázquez Montalbán (Barcelona); Francesc Murgadas, divulgador gastronòmic, autor de diversos receptaris i col·laborador de nombrosos mitjans gastronòmics; Carme Gasull, periodista gastronòmica i comissària tècnica de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016; David Caballero, cuiner, formador i autor de receptaris; Annette Abstoss, experta en ingredients; Lluís de Buen, cuiner, majorista de marisc, propietari del restaurant Fisssh (Barcelona); Jordi Luque, escriptor gastronòmic; Ramon Roset, tastador; Àngel Garcia Petit, enòleg i sommelier; i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.

Àlbum de fotografies de l'acte:

Fotografia de: Els alumnes del CETT guanyen l’accèssit a la Millor Parella de Cambrers del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya | CETT
XI Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya
Categories
Concurs joves cuiners cambrers Catalunya CETT