Fotografia de: Nou membre del comitè d’honor del STCB CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Nou membre del comitè d’honor del STCB CETT

22.06.2016
 
Nou membre del comitè d’honor del STCB CETT

 Taleb D. Rifai s’afegeix a altres personalitats de centres com la University of Oulu (Finlàndia), la University of Queensland (Austràlia), la Bornemouth University (Regne Unit) o l’Smart Tourism Research Center (Corea del Sud) que estaran presents al Congrés.

L’Smart Tourism Congress Barcelona 2016 abordarà, el mes de novembre d’enguany, les principals novetats científiques i professionals, en l’àmbit de les activitats turístiques intel·ligents i sostenibles.

Taleb D. Rifai, secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), ha acceptat de formar part del Comitè d’Honor de l’Smart Tourism Congress Barcelona CETT, esdeveniment que se celebrarà en aquesta ciutat del 9 a l'11 de novembre d’enguany. Neix amb la vocació d’esdevenir una plataforma d'actualització científica i d’intercanvi d'experiències, i també un espai de trobada entre el món acadèmic i el professional, fomentant els valors responsables en el desenvolupament d’activitats turístiques intel·ligents i sostenibles. El secretari general de l’OMT s’incorpora a un Comitè d'Honor del Congrés integrat per personalitats de prestigi en l'àmbit social, polític i acadèmic del sector turístic, com expressió del suport al congrés dels màxims responsables de les institucions que representen, entre els que es troben el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, o el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom.

Nascut a Jordània (1949), Taleb D. Rifai és secretari general de l’OMT des de l’any 2010. Anteriorment, havia estat secretari general adjunt d’aquesta organització internacional i, prèviament, subdirector general de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Abans, Rifai va ocupar diverses carteres ministerials al Govern de Jordània, on va ser Ministre de Turisme i Antiguitats, Ministre d'Informació i Ministre de Planificació i Cooperació Internacional. Durant el seu mandat com a ministre de Turisme, el Sr. Rifai va actuar com a President del Consell Executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

Innovació lligada a la tecnologia

El primer Smart Tourism Congress Barcelona CETT, que tindrà lloc en el Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT (adscrit a la Universitat de Barcelona), compta també amb un comitè científic clarament internacionalitzat que incorpora acadèmics dels principals centres formatius en turisme d’arreu del món (Alemanya, Austràlia, Corea del Sud, Espanya, Finlàndia i el Regne Unit).

Promogut i organitzat pel CETT, el congrés té caràcter bianual i es preveu l’assistència de 100 delegats (un 50%, de fora de l’Estat) i la participació d’acadèmics i professionals que abordaran l’actualitat de l’smart tourism o turisme intel·ligent, àmbit que engloba les innovacions adoptades per les destinacions turístiques, les seves indústries i els seus turistes, per l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

El congrés és la primera iniciativa de la Càtedra CETT-UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, nascuda a Barcelona, fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona, el Grup CETT, la Fundació Gaspar Espuña-CETT i la Universitat de Barcelona. L’organització de l’Smart Tourism Congress Barcelona CETT respon als objectius fundacionals de la càtedra de contribuir a projectar Barcelona com a capital del Mediterrani i, també, com a líder en la sostenibilitat, com a pol turístic internacional i atraure talent internacional cap a la ciutat.

Ponències i sessions

Les ponències i sessions del congrés s’articulen en tres eixos: avantguarda tecnològica en destinacions i empreses turístiques; gestió intel·ligent de les destinacions turístiques; i innovació i creativitat en els models de negoci adaptats a la conjuntura actual.

Una de les tardes estarà destinada a visites culturals, dins del programa social, en que es visitaran diferents llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

I finalment tindran lloc les jornades professionals que s’estructuraran al voltant dels les línies temàtiques del congrés, és a dir, gestió intel·ligent de destinacions turístiques, innovació i creativitat en models de negoci adaptats a la conjuntura actual, i avantguarda tecnològica en destinacions i empreses turístiques.  

Categories
omt organització mundial del turisme stcb smart tourism congress barcelona Taleb Rifai CETT