Fotografia de: El CETT participem activament de la Verema Solidària | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT participem activament de la Verema Solidària

08.09.2016
 
El CETT participem activament de la Verema Solidària

Des del Grup CETT ens sumem al projecte de la Verema Solidària, una experiència solidària que vincula territori, vi i sensibilitat social.

Verema Solidària és un projecte de caràcter social que neix per donar suport a les entitats del Penedès i del Garraf que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social, circumscrivint-se en aquesta primera edició a l’àmbit de la Denominació d’Origen Penedès.

La iniciativa uneix territori, vi català i solidaritat a partir d’una acció que tindrà lloc el 25 setembre, coincidint amb la campanya de la verema, a les vinyes de Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons. L’activitat serà oberta a tots els públics i se celebrarà en un ambient festiu i solidari. Amb la seva participació, els assistents contribuiran a recaptar fons per dues entitats socials del territori, prèviament seleccionades.  Es reservarà una part de la finca per fer la verema i s’habilitarà un espai on s’organitzarà el dinar i activitats complementàries per als assistents.

 

Oberta la campanya de micromecentage

Actualment els organitzadors del projecte, a través de Goteo.org, han obert la campanya de micromecenatge perquè particulars, entitats i empreses se sumin a la iniciativa Verema Solidària. La campanya de crowdfunding està destinada a Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG), ambdues dedicades a combatre la pobresa i l’exclusió social al Penedès i al Garraf.

Tothom qui col·labori amb un mínim de 35 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà el 25 de setembre a les vinyes de Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons) i crear un vi. Amb aquesta acció solidària estarà ajudant a la inclusió social de persones amb malaltia mental del Garraf i a millorar les habilitats sòcio-educatives de nens i adolescents que viuen amb famílies amb pocs recursos, al Penedès. La verema es planteja com una acció festiva i solidària que permetrà als assistents viure un dels moments de més intensitat de l’any en el món del vi, que és quan es cull el raïm.

 

Alumnat solidaris

L’alumnat del segon curs del Curs Superior de Sommelier del CETT, tindran un paper protagonista en aquesta jornada. Seran els acompanyants dels grups d’assistents i compartiran amb ells els seus coneixements sobre el procés de la verema i la viticultura, adquirits ja en el primer curs. Entre altres tasques:

  •  Acompanyaran al grup a la seva línia de la vinya per veremar.
  • Ensenyaran com tallar el raïm i com deixar-ho a les caixes.
  • Explicaran les característiques del raïm xarel·lo.
  • Parlaran de la importància de la vinya, del clima i del territori.
  • Contestaran tots els dubtes i qüestions que pugui tenir el grup en referència al món de la vinya i el vi.

Tot seguit, hi haurà un dinar a la vinya i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals.

La campanya de  micromecenatge ha de permetre lliurar 3.000 euros a les dues iniciatives seleccionades als primers premis Verema Solidària. Per una banda, a consolidar i ampliar la zona de reg de l’hort sòcio-terapèutic d’AFAMMG i augmentar el nombre d’usuaris que el cultiven i, de l’altra, a dotar d’equips informàtics les aules de reforç escolar de Càritas a Vilanova, Sitges, Vilafranca i Sant Sadurní, on s’imparteixen classes a escolars de primària i secundària que viuen en entorns desfavorits.

Tanmateix, una part de la donació anirà destinada a una formació en captació de fons per a totes les entitats del territori que hi vulguin participar perquè incorporin noves estratègies per augmentar els seus recursos propis.

A Goteo.org estan detallades les diferents modalitats de col·laboració i les contrapartides que rebran els participants. Els particulars poden triar entre quatre opcions, participant o no físicament a la verema.

Des del Grup CETT us volem animar a tots a participar en aquest projecte solidari.


 

Més informació del projecte a www.veremasolidaria.org

Categories
CETT verema sommelier verema solidària RSE CETT RSE