Fotografia de: Un alumne del CETT entre els finalistes del concurs Bacalao Giraldo, amb un plat de la seva Vitòria natal | CETT
Universitat de Barcelona

Un alumne del CETT entre els finalistes del concurs Bacalao Giraldo, amb un plat de la seva Vitòria natal

06.04.2017
 
Un alumne del CETT entre els finalistes del concurs Bacalao Giraldo, amb un plat de la seva Vitòria natal

L'alumne del CETT de tercer del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, Mario Estíbalez Padilla, va participar dimarts passat, 4 d'abril, en el concurs convocat per l'empresa de Bacalao Giraldo. El plat ideat per Mario, seleccionat pel jurat com un dels vuit finalistes, entre les 150 propostes rebudes, era un homenatge a les celebracions familiars a Vitòria –d'on és originari-, per les que l'àvia solia preparar bacallà amb muselina i coliflor.

La final del concurs, el jurat del qual va presidir el crític gastronòmic Pepe Barrena, es va celebrar en el Basque Culinary Center (Sant Sebastià). Mario va defensar un plat de factura clàssica, respectuós amb el producte protagonista, el bacallà, i ple de referències a la recepta que li havia servit com a inspiració. La seva proposta estava sustentada sobre tres elaboracions principals: una muselina fumada de coliflor i llet d'ametlles, els lloms de bacallà remullat en un brou concentrat de pernil i uns brins de ruibarbre rostit. Va acabar el plat amb làmines de coliflor i ametlla crues, que aportaven el contrapunt cruixent; i flors d'all, un sabor lligat a les receptes basques de bacallà que aportava un altre matís blanc a l'estètica de l'elaboració.

El premi del concurs, dotat amb 3.000 euros, va ser pel plat Llom, tripes i fetge de bacallà amb pèsols i botifarra, que va presentar Daniel León, alumne de l’IES Heliópolis (Sevilla).

Categories
Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques bacallà Giraldo gastronomia turisme CETT Basque Culinary Center