Fotografia de: Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó" | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa

Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó" 26.09.2017

Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó"

Demà dimecres, dia 27 de setembre el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, acollirà la primera edició del Concurs de Gastronomia “Atún Rojo Balfegó”, que ja és un dels concursos més importants de cuina professional d’Europa.

Els plats a desenvolupar en les dues fases del concurs han de tenir només un ingredient obligatori: “Atún Rojo de Balfegó”. En el criteri de selecció s’ha valorat l’aspecte visual, estètic i original de la recepta presentada. Només 12 cuiners participants han estat seleccionats:

  • Álvaro Melero Fajardo (Restaurante La huerta Vieja - Laguardia)
    • Xef Ajudant: Noelia Bra Gracia
  • Carles Polo Campdelacreu (Restaurant Can Jubany*- Calldetenes)
    • Xef Ajudant: Rubén Saborido Herrera
  • Daniel García (Restaurante Aboiz. Garai - Bizkaia)
    • Xef Ajudant: Javier Fernández.
  • Iñigo Elorriaga Ungo (Restaurante Boroa*- Bizkaia)
    • Xef Ajudant: Vitalie Nofit
  • Jordi Servalls Bonilla (Restaurante Quatre Molins - Cornudella de Montsant)
    • Xef Ajudant: Montserrat Costa Pino
  • José Manuel López Iglesias ( Restaurante Peix & Brases - Alicante)
    • Xef Ajudant: Zoryana Dyachuk
  • Juan Carlos Reyes Moreno (Restaurante ABAC** - Barcelona)
    • Xef Ajudant: Lidia Reyes Moreno
  • Mario Amat Ramírez (Restaurante El Portal - Alicante)
    • Xef ajudant: Borja Muñoz Higuero
  • Mikel Joseba Población Unda (Restaurant Etxanobe* - Bilbao)
    • Ajudant: Raquel Martínez
  • Rafael Arroyo Martínez (Restaurant Claustro Hotel Palacio de Santa Paula-Granada)
  • Ria Katharina Jahnke (Restaurant El Pabellón Florida Retiro- Madrid)
    • Ajudant: Esther Alcalde Pavón
  • Víctor Pardo Serrano (Restaurante La Bonaigua - Barcelona)Ex alumne CETT (Tècnic Superior en Direcció de Cuina)
    • Xef Ajudant: Antonella Mesinna

Els participants han de cuinar les seves propostes per a 6 persones que compondran el jurat a cada fase. El jurat està format per professionals reconeguts dins del sector gastronòmic:

  1. Martín Barasategui (Restaurant Martín Berasategui***, Ambaixador Gastronòmic de Balfegó i únic xef espanyol amb vuit estrelles Michelin atorgades en tres dels seus restaurants a Espanya)
  2. Paolo Casagrande (Restaurante Lasarte***, amb tres estrelles Michelin)
  3. Nacho Manzano (Restaurant Casa Marcial**, amb tres estrelles Michelin a la suma dels dos dels seus restaurants)
  4. José Carlos Capel (Reputat crític gastronòmic del Diari “El País”, escriptor i President de “Madrid Fusión”)
  5. Esteban Capdevila (Crític gastronòmic, comunicador, president d’ “Imagen Límite”, empresa especialitzada en comunicació del sector de la gastronomia i l’ hostaleria).
  6. Alberto Granados (Periodista, escriptor i gastròmo, director del programa “Aquí en la Onda” d’Onda Cero i de la revista Kobe Magazine)

A una primera fase eliminatòria seran eliminats 6 cuiners, i només els altres 6 hauràn d’ elaborar un segon plat diferent a la primera proposta.

Aquest concurs serà emès a “Canal Cocina” en directe des de les instal·lacions del CETT a partir de les 9h del dia 27 de setembre.

Molta sort a tots!