Fotografia de: La Nit del Gourmet Català celebra la seva 4a edició a Barcelona i confirma el bon moment del sector | CETT
Universitat de Barcelona

La Nit del Gourmet Català celebra la seva 4a edició a Barcelona i confirma el bon moment del sector

18.10.2018
 
La Nit del Gourmet Català celebra la seva 4a edició a Barcelona i confirma el bon moment del sector
  • El xef Nandu Jubany recull el Premi Gourmet Català de l’Any en reconeixement a la seva trajectòria, i compromís cap als productes catalans.

El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest dimecres la celebració de la Nit del Gourmet Català, que en la seva quarta edició ha demostrat que el sector viu un dels seus millors moments en innovació i qualitat. Organitzada pel Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet des del 2015, la IV Nit del Gourmet Català ha aplegat a productors i elaboradors, empresaris i restauradors, xefs i personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja s’ha consolidat i s’ha convertit en “la gran festa anual del producte gurmet català”. La gala, presentada pel periodista i actor Quico Novell, ha estat presidida per la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i Roura.

L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de Catalonia Gourmet, com ja és habitual, ha servit per a la presentació oficial de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet (llistat de novetats adjunt al final de la NP). Àngel Velasco, president del Clúster, ha recordat que “la IV Nit Gourmet Català consolida l’acte com a referent del sector amb una mitjana de 400 assistents les tres primeres edicions. En aquesta edició estem destacant les novetats dels socis de Catalonia Gourmet, i estem posant en relleu que el sector gurmet està contínuament innovant en producte, packaging i estratègia comercial, per tal de donar resposta a les demandes canviants dels consumidors, el mercat bio, la tendència healthy, etc. Crec que la Nit és una bona mostra dels resultats de l’esforç que està fent el sector per a l’excel·lència del producte d’alimentació i
begudes a Catalunya”.

Premis a la Innovació, a la Trajectòria, a la Internacionalització, i nous Premis al Producte Tradicional i al Producte Innovador

Un any més, la part més esperada de la Nit va ser el lliurament dels guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any, que va entregar la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin). El cuiner i empresari va agrair aquesta distinció perquè reforça el seu lligam amb els productes catalans.

D’altra banda, també es va fer entrega de la resta de guardons impulsats pel Clúster. El Premi a la Trajectòria Empresarial, que reconeix les trajectòries més llargues i destacades per a la seva contribució dins del sector del producte d’alimentació de qualitat a Catalunya, ha estat per a Embotits Salgot, que celebra enguany el seu 90è aniversari. El Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a La Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la innovació que l’ha portat a un gran augment de la facturació i de la seva capacitat productiva. I el Premi al Creixement Empresarial Internacionalització, per a Clos Figueras, per la seva llarga trajectòria de més de quatre dècades portant els seus vins arreu fins a estar presents en 55 països.

Així mateix, enguany s’han estrenat dues noves categories: el Premi al Producte Tradicional 2018, que ha rebut Casa Riera Ordeix per la seva Llonganissa de Vic, ja que mai ha deixat el seu esperit fundacional, donant a conèixer arreu del món un producte tan arrelat a la nostra terra; i el Premi al Producte Innovador 2018, que ha recollit l’equip de la marca Snackissimo, per crear un proposta de snack healthy i gurmet. 

Catalonia Gourmet, impulsant el sector gurmet català

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet, presidit per Àngel Velasco (Torrons Vicens), i membre del programa Catalonia Clústers de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 2010 amb l’objectiu d’aglutinar els principals actors del sector (elaboradors, distribuïdors, etc.), i com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l’economia del nostre país.

El Clúster e stà format per més de mig centenar d’empreses i entitats, entre elles, elaboradors de productes, escoles d’hoteleria, minoristes, universitats o especialistes de la innovació alimentària. Aquestes empreses apleguen una facturació agregada de prop de 450 milions d’euros, el que representa més del 50% de la facturació total del sector, estimada en uns 900 milions.

Tots els socis del Clúster treballen conjuntament per identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin afrontar millor aquests desafiaments. És per això que el Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de posicionar-se com a referent del sector.

L’any passat, en un nou esforç per donar a conèixer i apropar els productes gurmet a la ciutadania, el Clúster va inaugurar l’Espai Vins&Gourmet Català a Barcelona (C/Aribau, 177), la primera botiga de Catalonia Gourmet en associació amb Vins&Co, establiments de vins de referència del vi i cava català de petita producció. L’establiment ofereix més de 400 referències de vins i caves de petita i mitjana producció, a més de 30 marques d’alimentació gurmet de Catalunya.

Font: Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet
Categories
CETT Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet Nit del Gourmet Català