Fotografia de: La recerca, un dels pilars del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

La recerca, un dels pilars del CETT

29.06.2020
 
La recerca, un dels pilars del CETT

Els tres grups de recerca del centre universitari han compartit els projectes d’investigació que duen a terme en una sessió pensada per fomentar la col·laboració entre investigadors.

El CETT ha celebrat recentment la II Jornada de Recerca CETT, un espai que permet posar en valor l’activitat d’investigació que duen a terme els seus professionals. A la Jornada s’han presentat 18 investigacions realitzades en el marc dels tres grups de recerca del CETT: el TURCiT (Grup de recerca en Turisme, Cultura i Territori), el GRATiR (Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració) i el GRCiG (Grup de recerca en Cuina i Gastronomia).

D’aquesta manera, els tres grups han pogut compartir els projectes de recerca i transferència de coneixement en actiu amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre investigadors i grups de recerca; així com també incentivar la recerca en turisme, hoteleria i gastronomia.

“Treballem per aportar coneixement als sectors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb l’objectiu de contribuir a la seva excel·lència”

Eugeni Osácar

Dins d’aquestes 18 investigacions s’han inclòs els 9 doctorands acollits al Pla de Doctorands del CETT, que també van participar a la sessió exposant els avenços realitzats durant l’últim any.

Eugeni Osácar, director de recerca del CETT-UB, destaca que “des del CETT treballem per aportar coneixement als sectors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb l’objectiu de contribuir a l’excel·lència d’aquests àmbits”. Afegeix, a més, que “aquestes tres disciplines estan molt relacionades entre sí i és important establir sinergies”.

L’activitat de recerca del CETT és un dels seus pilars. Durant el curs 2018-2019, per exemple, el centre universitari va portar a terme un total de 222 activitats relacionades amb la recerca a través dels seus tres grups d’investigació. En paral·lel, en aquest mateix període, el CETT va comptar amb la participació de professors en 83 congressos, la direcció i participació en 8 projectes de recerca competitius i la publicació de 54 llibres, capítols de llibre o articles.

El CETT fomenta no només la formació dels professionals del sector, sinó també l’impuls de la recerca aplicada com a font de coneixement científic i de transferència, un element clau en el context actual per a la recuperació i transformació d’aquests sectors.

El paper de vincle i transmissor de coneixement del CETT entre el món acadèmic i el sector, també a través de la seva activitat de recerca, ha estat també decisiu a l’hora de convertir-se en membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Categories
TURCiT Grup de recerca en Turisme Cultura i Territori GRATiR Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració GRCiG Grup de recerca en Cuina i Gastronomia