Fotografia de: Ferran Adrià presenta elprojecte de la Bullipèdia i la unitat UB-Bullipèdia-CETT a l'equip del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Ferran Adrià presenta elprojecte de la Bullipèdia i la unitat UB-Bullipèdia-CETT a l'equip del CETT

08.02.2013
 
Ferran Adrià presenta elprojecte de la Bullipèdia i la unitat UB-Bullipèdia-CETT a l'equip del CETT

El passat divendres 8 de febrer el CETT, centre Universitaria Internacional d’Hoteleria i Turisme, adscrit a la Universitat de Barcelona, va organitzar la presentació del projecte Bullipèdia, als estudiants, professorat i personal implicat, per part de Ferran Adrià i el seu equip. L’acte de més dues hores de duració va comptar amb la presència del responsable acadèmic de la Unitat UB-Bullipèdia, el professor Abel Mariné, que coordina juntament amb Pere Castells el desenvolupament del projecte, segons l’acord de 23 d’octubre de 2012 signat entre el rector de la UB, Dídac Ramírez i Ferran Adrià en nom de elBulliFoundation.

Previ a la presentació, Ferran Adrià i altres membres de la fundació elBulliFoundation juntament amb la Consellera Delegada i Directora General del CETT, Maria Abellanet i el Director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Màrius Rubiralta, van acordar obrir una subunitat de la UB-Bullipèdia, coordinada pel CETT i que aglutinarà totes les escoles de cuina oficials que vulguin participar del projecte especialment en el projecte “tècniques culinàries aplicades a producte.

L’acte va ser realitzat l’endemà en que es constituïa oficialment la fundació elBulliFoundation promoguda per F. Adrià i Juli Soler. La nova Fundació desenvoluparà a cala Montjoi el nou projecte expositiu elBulli juntament amb la promoció de la Bullipèdia. 

F. Adrià va fer, al CETT, la primera exposició completa del procés de transformació del restaurant elBulli des del nou concepte elBulliFoundation, el 22 de febrer de 2010 fins que va tancar les portes el 30 de juny de 2011 amb el desenvolupar del projecte innovador d’arxiu creatiu sota la fórmula jurídica de elBulliFoundation,  de com es va crear el projecte BulliPedia el passat febrer de 2012 i de com finalment el suport de la Universitat de Barcelona en els darrers mesos de 2012 ajuda a crear un marc organitzatiu a través de la fórmula acadèmica d’Unitat UB-Bullipèdia.

Posteriorment, utilitzant diferents aliments i materials de cuina fa una reflexió sobre el procés culinari i la necessitat d’una major atenció a l’estructuració de l’organització i classificació del fet culinari i dels productes i de les tècniques aplicades als productes i va fer reflexionar als estudiants sobre la importància de la història de l’art culinari i els canvis produïts al llarg de la història i la necessitat d’utilitzar les noves tecnologies de forma correcte.

Al final de l’acte, i un cop explicat per part de Pere Castells el model organitzatiu UB-Bullipèdia-CETT i la constitució del grup de treball liderat pel CETT, els estudiants van fer nombroses preguntes a Ferran Adrià que va mostrar un gran nivell de complicitat amb ells i els va invitar a formar part del projecte com a voluntaris en l’elaboració i gestió de continguts sota la supervisió del professorat.

Enllaç a la notícia publicada a la Vanguardia. com 

Enllaç a l'entrevista al programa Els matins de Catalunya Ràdio

 

 

 Àlbum de fotografies 

Fotografia de: Ferran Adrià presenta elprojecte de la Bullipèdia i la unitat UB-Bullipèdia-CETT a l'equip del CETT | CETT
Ferran Adrià presenta la Bullipèdia al CETT
Categories
Bullipèdia Ferran Adrià