Tagine de pollastre

Tipus: Carns
Persones: 4

Fotografia de: Tagine de pollastre

Per a la ceba confitada
Per a les verdures del tagine
Per al brou de pollastre
Per al cous-cous
Per al pollastre macerat

Ingredients Elaboració
Per a la ceba confitada
8 g All sec
480 g Ceba
12 cl Oli d'oliva
2 g Pebre negre mòlt
3 g Sal
12 cl Vi ranci
-Pelar i tallar la ceba a juliana.
-Posar-la a potxar a foc molt suau amb l'all sec, la sal i l'oli.
-Quan estigui tova, afegir el vi ranci i deixar que evapori.
Per a les verdures del tagine
120 g Carbassa
120 g Carbassó
4 u Mini fonoll
8 u Mini pastanaga
120 g Naps
-Tallar el nap, la carbassa i el carbassó a daus de 2 per 2cm.
-Escaldar i reservar.
-Escalivar a foc fort i durant poc temps el fonoll i la pastanaga.
-Refredar i reservar.
Per al brou de pollastre
1 br Api
1 u Carcanada pollastre
100 g Ceba
4 cl Oli d'oliva
80 g Pastanaga
100 g Porro
-Torrar la carcassa de pollastre al forn.
-Amb una marmita torrarem la bresa.
-Mullarem amb aigua freda i afegirem la carcassa.
-Al primer bull desescumarem i deixarem Reduir a foc lent 4 hores.
Per al cous-cous
120 g Cous-cous
2 g Sal
-Hidratar el cous-cous amb el brou de pollastre.
-Tapar i reservar fins el moment de servir.
Per al pollastre macerat
1 kg Cuixa de pollastre
8 cl Oli pinyola
4 g Pebre blanc mòlt
40 g Pinyons
60 g Prunes
20 g Ras el Hanout
8 g Sal
-Treure totes les restes de plomes que puguin quedar al pollastre.
-Desossar-lo i posar-lo en Adob amb Ras el Hanout unes 12 hores.
-Al dia següent Bridar-lo amb fil.
-El posarem a una cassola i afegirem una mica de brou de pollastre, taparem i rostirem al foc amb els fruits secs.
-Deixar reposar a la nevera perquè la carn s'estovi.
Comentaris
Podem acompanyar aquest plat amb un vi rosat, servit molt fresquet!