Fotografia de: Pau Sintes, millor xef jove d'Europa  | CETT
Universitat de Barcelona

L'alumni del CETT-UB Pau Sintes, millor xef jove d'Europa 2022

14.11.2022
 
millor xef jove europa

Pau Sintes, millor xef jove d'Europa

L’alumni del CETT-UB Pau Sintes ha guanyat el primer premi del concurs European Young Chef, celebrat a Trøndheim (Noruega). Graduat en Ciències Culinàries i Gastronòmiques al CETT-UB el curs passat, Sintes s’ha imposat als altres vuit participants d’aquest certamen internacional. En el concurs, el xef ha representat Menorca, la seva terra natal.


Cuina menorquina

Sintes ha presentat al concurs dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa de Menorca: les albergínies farcides, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre de Fra Roger, l’Art de la cuina, al segle XVIII.

Pau Sintes va presentar el plat a base d'albergínia, utilitzant totes les parts de la verdura combinades amb herbes autòctones de la costa menorquina com el fonoll marítim i les tàperes, els rovells d'ou, el formatge DOP Maó-Menorca i la mel. Amb aquesta recepta l'alumni del CETT-UB ha demostrat que amb productes locals i tradicionals es poden fer deliciosos plats vegetarians. El seu plat va ser una innovació de la recepta tradicional menorquina alberginies plenes farcides, que recorden el patrimoni marítim de Menorca.

El jurat va apreciar especialment "l'explosió de sabors i la combinació increïblement innovadora de colors i textures". També han valorat l'interès de Pau Sintes per "reduir el malbaratament d'aliments, la seva cura i atenció als detalls, per exemple utilitzant un plat d'elaboració local i el coneixement de les varietats vegetals locals".

L’alumni del CETT-UB està “molt orgullós” d’haver representat Menorca. Durant tota la jornada ha tingut el suport dels seus mentors, Toni Tarragó i Sílvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Sílvia, i del representant de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme, Jaume Gomila.


Estudiar Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Sintes ha representat Menorca en el concurs internacional després d’haver-se endut el Premi Jove Xef de Menorca al març. El xef va explicar aleshores que aquell premi era “una recompensa a l’esforç dedicat al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques” del CETT-UB.

millor xef jove europa plat

millor xef jove
millor xef jove
millor xef jove

Premi Millor Xef Jove d'Europa 2022