Fotografia de: Turisme, empresa i formació, els eixos centrals de l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2020-2021 del CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona

Turisme, empresa i formació, els eixos centrals de l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2020-2021 del CETT-UB

28.10.2020
 
Turisme, empresa i formació, els eixos centrals de l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2020-2021 del CETT-UB

El CETT-UB ha inaugurat avui el curs 2020-2021 en una conferència inaugural a l’Hotel Alimara Barcelona. A causa de la crisi sanitària, l’acte s’ha pogut seguir en streaming i l’assistència presencial a l’acte ha estat reduïda per mantenir les mesures de seguretat.

L’acte, presidit per Miquel Alsius, president del CETT, ha comptat amb la intervenció de la Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT, que ha destacat que “el turisme ha de formar part activa de les solucions post COVID-19. El turisme té futur”. La Dra. Abellanet ha assenyalat que “per afrontar els nous reptes i oportunitats, el sector de l’hoteleria, el turisme i la gastronomia ha de prioritzar la formació, la recerca aplicada i la innovació” i ha apel·lat a les autoritats presents a l’acte a “treballar conjuntament per tirar endavant el sector i la formació”.

“Us preparem per a professions del futur, perquè pugueu liderar també el sector del demà”

Maria Abellanet i Meya

Davant dels representants de l’alumnat i de tota la comunitat que ha seguit l’acte online, la CEO del CETT ha afirmat que “al CETT assumim el repte de formar-vos, des d’una perspectiva ètica, amb les competències necessàries per treballar en un sector apassionant i en transformació”. “Us preparem per a professions del futur, perquè pugueu liderar també el sector del demà”, ha afegit.

“Feu de l’excel·lència una guia, que tingueu esperit crític davant la vida, que apliqueu una mirada oberta al món, que sigueu exigents, innovadors, creatius, constants, flexibles, que tingueu iniciativa”  

Octavi Bono

Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya i alumni del CETT, ha impartit la lliçó inaugural en substitució de Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement, que no ha pogut assistir a l’esdeveniment. En la seva intervenció, Bono ha fet un repàs dels reptes del sector i ha encoratjat a l’alumnat a ser optimista i pensar que el sector del turisme es recuperarà. “M’atreveixo a recomanar-vos que us esforceu, que feu de l’excel·lència una guia, que tingueu esperit crític davant la vida, que apliqueu una mirada oberta al món, que sigueu exigents, innovadors, creatius, constants, flexibles, que tingueu iniciativa”, ha apuntat.

 “El CETT es un centre exemplar, pioner en les seves especialitats, i que ha treballat molt bé per assolir la qualitat que ofereix en els seus ensenyaments”

Mònica Baró

Per la seva banda, la Dra. Mònica Baró, delegada del rector de la Universitat de Barcelona, ha fet èmfasi en què “el CETT es un centre exemplar, pioner en les seves especialitats, i que ha treballat molt bé per assolir la qualitat que ofereix en els seus ensenyaments”. Baró ha destacat que el CETT “ha fet tot els deures en l’impuls a la recerca, un element que configura i dóna sentit a un centre universitari mes enllà de les tasques docents”. Ha afirmat, a més, que “tenir adscrit un centre com el CETT és un veritable orgull”.

La Dra. Baró ha reconegut l’adaptació i els esforços realitzats pel CETT i ha manifestat que “el centre ha resolt d’una manera exemplar la problemàtica derivada de la nova situació: ha preparat un pla de seguretat excel·lent i ha assegurat que tots els seus alumnes tindran una docència que els permeti sortir d’aquest curs amb totes les competències que s’havien proposat”.

“No només aprenem al centre educatiu, sinó també per l’experiència, per això es tan important la formació en empreses”

Núria Pi 

Nuria Pi, directora tècnica de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals ha posat en valor la importància de la connexió amb el món de l’empresa, destacant que “no només aprenem al centre educatiu, sinó també per l’experiència, per això es tan important la formació en empreses. És l’aprenentatge del dia a dia on es pot viure la realitat de la professió i estimar-la”.

Amb aquest acte, el CETT-UB ha donat la benvinguda al nou curs, en el marc del seu 50è aniversari i en un context que sense dubte plantejarà reptes, però també oportunitats, al sector i als seus futurs professionals.

Recupera l'streaming de l'acte