Fotografia de: 5 consells per estudiar des de casa | CETT
Universitat de Barcelona

5 consells per estudiar des de casa

23.11.2020
 
5 consells per estudiar des de casa

Ens trobem en una segona onada de la pandèmia i, seguint les indicacions de les autoritats, la comunitat del CETT estudia o treballa a distància. A continuació trobaràs alguns consells per gestionar millor aquesta nova situació:

1. Estableix una rutina de treball. De la mateixa manera que tenies els teus horaris i t’organitzaves l’agenda anant a la universitat o a la feina, has de fer el mateix des de casa. Això t’ajudarà a dedicar temps a tot el que vols fer durant el dia i delimitar les hores que vols dedicar a cada tasca. Fixa’t uns objectius diaris, estableix pauses durant la jornada de treball i no t’oblidis de fer els àpats.

2. Mantén uns hàbits personals. També has de seguir una rutina a nivell personal, ja que es pot tenir la temptació de quedar-se en pijama tot el dia. Encara que et pugui semblar molt còmode, per poder concentrar-te i saber que no és un dissabte qualsevol, és recomanable canviar-se de roba cada matí. Això sí, que sigui còmoda!

3. Genera una bona atmosfera de treball. És important tenir un lloc fix que sigui confortable i en el qual puguis estar tranquil, on no hi hagi sorolls que et distreguin i que sigui una zona de treball equipada i amb una bona il·luminació. Evita, sempre que sigui possible, estar a les àrees comunes de casa on és més fàcil que et molestin.

4. Vigila amb la posició davant de l’ordinador. Quan estàs molt concentrat, tendeixes a passar-te moltes hores assegut davant de l’ordinador. I és en aquests moments -i més ara, que hem d’evitar sortir al carrer-, quan has d’anar en compte amb les posicions que adoptes davant les pantalles i has de pensar en aixecar-te sovint de la cadira i en fer pauses per fer estiraments.

5. Cuida el cos i la ment. Treballar a casa et pot fer sentir sol, però pots seguir en contacte amb els companys a través de les diferents eines telemàtiques. També cal vigilar, però, de no saturar-te amb la gran quantitat d’informació que reps en tot moment. Busca moments de desconnexió i, per exemple, fes exercici físic per distreure la ment. Una alimentació saludable també t’ajudarà, però cal evitar anar sovint a la nevera!

Altres recursos:

5 claus per fer més efectiu el teletreball - CETT

5 consells per a un confinament saludable – Generalitat de Catalunya

Recomanacions de gestió psicològica durant quarentenes per malalties infeccioses – Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Com mantenim l’estat de salut durant el confinament a casa? – Col·legi de Fisioterapeutes De Catalunya

Decàleg de precaucions a l’hora de teletreballar - Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Fotografia de: 5 consells per estudiar des de casa | CETT

Categories
COVID-19 teletreball