Fotografia de: 'Uncharted' i les localitzacions a Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Barcelona i 'Uncharted': localitzacions de la pel·lícula de Tom Holland

16.02.2022
 
Localitzacions de Barcelona a 'Uncharted'

Una escena d''Uncharted' a l'interior de Santa Maria del Pi

Uncharted, film basat en la saga de videojocs del mateix nom, s’ha estrenat a les sales de cinema amb Barcelona com a escenari destacat. Amb un pressupost de 120 milions de dòlars, el llargmetratge gira al voltant de la recerca d’un tresor únic per la seva vàlua, de l’època dels exploradors i navegants Magallanes i Elcano, en una versió evolucionada d’Indiana Jones combinada amb l’humor de la saga Pirates del Carib. El doctor Eugeni Osácar ha parlat de les localitzacions de la pel·lícula a Barcelona a la seva secció a Onda Cero.


Els personatges principals de la pel·lícula són Nathan Drake (Tom Holland) i Victor Sully (Mark Wahlberg). També hi tenen protagonisme Antonio Banderas, com a membre de la família Montcada, arrelada a Barcelona, Sophia Ali, en el rol de la caçatresors Chloe, i Tati Gabrielle, que interpreta una sicària.

Rodatge d’'Uncharted' a Barcelona

El rodatge es va iniciar el 16 de març de 2020 als estudis Babelsberg, a prop de Berlín, però es va interrompre quasi el mateix dia per la pandèmia de la COVID-19. Es va reprendre al juliol als mateixos estudis i, posteriorment, es va rodar al Canadà, com si fos Manhattan, i a l’octubre a Barcelona.

Feia temps que no es rodava a Barcelona una pel·lícula d’aquestes dimensions pel que fa a pressupost, distribució mundial i nombre de còpies. A més, dels tres llocs on es desenvolupa la trama, Barcelona és l’autèntica protagonista: el tresor suposadament és a la capital i és l’única ciutat on la ficció i la realitat coincideixen.


Localitzacions d''Uncharted' a Barcelona

Tibidabo

L’aparició de Barcelona a la pel·lícula és amb un pla aeri del Temple Expiatori del Sagrat Cor, situat al cim del Tibidabo.

Montjuïc

El film inclou un pla aeri del MNAC, però el protagonisme se l’emporta el palau Victoria Eugenia, situat entre la Font Màgica i la plaça de les Cascades. En concret, és el que queda a mà dreta si es mira el MNAC (palau de la Metal·lúrgia). Al terrat i la teulada del palau, s’hi desenvolupa una seqüència espectacular en què Tom Holland acaba dins de les cascades que donen al MNAC.

Basílica de Santa Maria del Pi

S’hi veuen la façana i la porta principal, la porta de l’absis, que dona a la placeta del Pi i, sobretot, l’interior de l’església. Aquí, els tres protagonistes descobreixen on hauria d’estar el tresor que busquen. A la ficció, suposadament hi ha un subsòl que va ser reproduït als estudis de Berlín.

Plaça Reial i plaça Sant Felip Neri

Mentre es mouen pel subsol de la ciutat, rodat als estudis Babelsberg de Berlín, en Sully duu a terme una persecució per l’exterior i, precisament, aquestes dues places surten en dos moments d’aquesta llarga seqüència, amb protagonisme de les seves fonts.

Antic mercat del Born – Born Centre de Cultura i Memòria

Aquest edifici representatiu de l’arquitectura del ferro a la ciutat, construït al segle XIX per Josep Fontserè, és actualment un espai polivalent de conservació i valoració del patrimoni, especialment del període de la Guerra de Successió. A la ficció, representa la casa de la família Montcada, molt vinculada al tresor. A diverses seqüències, s’hi veu Antonio Banderas al seu interior, on es pot distingir la zona arqueològica. També hi ha diversos plans de l’exterior. Fins i tot en una imatge a Nova York, al principi del film.

Sagrada Família

Hi ha una seqüència a la plaça de la Sagrada Família, on es troben el pare i el fill Montcada, aquest darrer interpretat per Antonio Banderas, per parlar del futur de la família. Quan estan els dos asseguts en un banc de la plaça, es pot contemplar la façana del Naixement de la basílica.

Tibidabo
Vista àeria del MNAC
Santa Maria del Pi
Plaça Reial
Plaça Sant Felip Neri
Born Centre Cultural
Sagrada Família
Categories
uncharted barcelona rodatge localitzacions escenari tom holland