Fotografia de: Seminari de Compra Pública Alimentària Sostenible | CETT
Universitat de Barcelona

El seminari de Compra Pública Alimentària Sostenible, dimecres a l’Hotel Alimara

10.06.2022
 

L’Hotel Alimara acull el seminari de Compra Pública Alimentària Sostenible el dimecres 15 de juny. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Justícia Alimentària, amb el suport de la Universitat de Barcelona, el CETT, l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.


A qui es dirigeix el seminari

Està pensat per personal responsable de compres del sector públic, empreses del tercer sector, AFA i entitats d'economia social que volen aprofundir en el marc jurídic que garanteix que els serveis públics ofereixin una alimentació saludable, respectuosa amb el medi ambient i que tingui un impacte en l’economia de proximitat.

Programa del seminari

El seminari es divideix en quatre parts:

PRIMERA PART

Compra pública alimentària: qüestions generals

Modera: Òscar Casanovas i Ibàñez, professor titular de Dret i Política Turística. CETT-UB

10.00h L’alimentació saludable com a bé fonamental i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Héctor Silveira Gorski, professor agregat de Filosofia del Dret. Universitat de Barcelona

10:45h Els contractes de servei i de concessió en la compra pública alimentària

Rafael Fernández Acevedo, professor titular de Dret Administratiu. Universidad de Vigo

SEGONA PART

La compra pública alimentària en els plecs de condicions

Modera: Vicenç Aguado i Cudolà, Catedràtic de Dret Administratiu. Universitat de Barcelona

12.00h L’alimentació saludable en les clàusules socials i ambientals de la contració del sector públic: la perspectiva espanyola

José Ignacio Cubero Marcos, professor agregat de Dret Administratiu. Euskal Herriko Unibertsitatea

12.45h L’alimentació saludable en les clàusules socials i ambientals de la contració del sector públic: la perspectiva italiana

Vera Parisio, Catedràtica de Dret Administratiu. Università degli Studi di Brescia

TERCERA PART

Alimentació saludable i polítiques públiques

Modera: Joan Pere López Pulido, professor associat de Dret Administratiu. Universitat de Barcelona

16:00h La lluita contra el malbaratament d’aliments: instruments jurídics

Laura Salamero Teixidó, professora agregada de Dret Administratiu. Universitat de Lleida

16.45h Hàbits de vida saludable i lluita contra l’obesitat: instruments jurídics

Francisco Bombillar Sáenz, professor Titular de Dret Administratiu. Universidad de Granada

QUARTA PART

Taller sobre redacció de plecs

17.30h Alimentació saludable i redacció de clàusules en els plecs de condicions

Cooperativa Femprocomuns

Cloenda

19:30h Cloenda institucional

Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT

seminari compra pública alimentària sostenible