Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Universitat de Barcelona

Introducció

Propera convocatòria: Octubre 2021
 

El curs d’iniciació a la sommelieria semipresencial del CETT, et permetrà assolir nous coneixements en cultura vinícola nacional, enologia, especialment en el tast, els tipus de vins, el maridatge i els serveis. Quan acabis podràs dur a terme tasques al sector de l'enoturisme, la restauració, la comercialització i fins i tot als cellers.

Amb aquest diploma sempresencial del CETT UB et beneficiaràs del millor de l’aprenentatge d’un curs online de sommelieria amb els avantatges d’una formació presencial. Aprendràs la teoria en les sessions en línia i després consolidaràs aquests coneixements, enfocant-te en el tast del vi, a les classes pràctiques a les instal·lacions del CETT-UB. Podràs identificar els trets bàsics d’un vi, reconèixer els seus aromes i components, tot emprant la terminologia correcta i coneixent els detalls dels seus processos.

Aprèn una formació per professionals del món del vi, aprofita les instal·lacions punteres del CETT i transforma la teva carrera.

Iniciació Sommelier

PER QUÈ ESTUDIAR EL CURS D’INICIACIÓ A LA SOMMELIERIA DEL CETT-UB?

Transforma la teva carrera. Adquiriràs i ampliaràs la teva formació com a professional en el món de la viticultura, la producció i l’elaboració de vins.

Anàlisi sensorial del vi. Podràs reconèixer les seves característiques diferencials com el color, aroma, gust, tacte entre d'altres, tot emprant el llenguatge tècnic més adient.

Gestionaràs la carta de vins i begudes. Aprendràs a crear i gestionar l'oferta d’un establiment de restauració o de venda de vi.

Professorat en actiu. Aquest curs de sommelieria semipresencial a Barcelona té un professorat format per experts en actiu en viticultura, enologia, tast, i serveis de vins.

Tindràs un suport i seguiment personalitzat. Per tal que puguis adaptar-te a la metodologia semipresencial de la formació i les seves eines digitals tindràs el recolzament personalitzat del professorat del curs.

Aules especialitzades en tast del CETT. Gaudiràs de les seves aules especialitzades com l’Aula Sommelier o l’Aula Sensorial.

Coneixeràs el sector per dins. Faràs visites a empreses vinícoles del territori D’aquesta manera coneixeràs directament les vinyes, la metodologia de vinificació i les particularitats enològiques del vi que elaboren.

Màxima flexibilitat d’horaris. Gràcies a l’estructura modular d’aquest curs de sommelieria semipresencial podràs compaginar els estudis amb la teva vida laboral.

Un curs a la teva mida. Podràs fer el curs complet o bé estudiar un o més mòduls de forma individual. Tens dubtes? Pregunta al nostre equip d’orientació!

Una formació bonificable. Si treballes per una empresa, és una formació bonificable en la Fundació Tripartita (FUNDAE).

Un Curs de la UB. El curs equival a 27 crèdits europeus. Al final d’aquest curs, obtindràs el títol de Certificat d’Extensió Universitària de la Universitat de Barcelona.

Estudiaràs al campus del CETT. Un centre de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria i adscrit a la Universitat de Barcelona.

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL CURS D’INICIACIÓ A LA SOMMELIERIA DEL CETT-UB?

Aprendre la metodologia de l’anàlisi sensorial, els aromes i components del vi i el seu vocabulari.

Profunditzar i dominar el tast, així com aprendre a utilitzar la terminologia correcta i els descriptors a l'hora de tastar un vi.

Conèixer la viticultura i els processos enològics d'elaboració de vins tranquils, escumosos, generosos, dolços i licorosos.

Distingir i reconèixer els trets bàsics de les característiques, els defectes d’un vi i les seves causes.

Identificar les diferents denominacions d’origen d’Espanya, la seva legislació i les principals zones vitivinícoles, així com saber tipificar els seus vins.

Aprofundir en el procés d’elaboració i tipus de productes especials com les cerveses, vermuts, olis, vinagres, cafès i tisanes.

Dissenyar, crear i gestionar l'oferta de begudes d’un establiment de restauració o de venda de vins considerant els diferents tipus de clients, necessitats i productes.

Entendre el maridatge, conèixer els productes gourmet, per saber identificar les begudes que combinen amb les diferents ofertes gastronòmiques.

Conèixer la tecnologia de servei i les noves tendències en el consum de vi.

Aprendre el procediment pràctic de la decantació del vi i les diferents formes de servei.

Diploma Superior Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula Somelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula Sommelier

Aquest Curs d'iniciació al Món de la Sommelieria està compost per 8 mòduls: 6 online i 2 presencials. Els podràs fer tots o només alguns, segons les teves necessitats o interessos.

Si curses tots els mòduls obtindràs el Diploma d'Extensió Universitària de Sommelier. Si només realitzes alguns mòduls, aconseguiràs un certificat dels que superis.

El Curs d’iniciació a la Sommelieria està compost pels següents mòduls:

Viticultura

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Enologia

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Introducció al Tast

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Paisatges del vi (Presencial CETT)

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Geografia vinícola nacional

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Productes i vins especials

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Tecnologia de servei

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

El vi a la copa (Presencial CETT)

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Aquest curs d’iniciació a la sommelieria s’adreça a:

  • Professionals de l’àmbit de la restauració vinculats al sector de l'alimentació i les begudes
  • Professionals del sector vinícola, cellers i de l'enoturisme
  • Professionals que volen emprendre el seu propi negoci d’enoteca o botiga de productes gurmet
  • Tècnics/ques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector
  • Diplomats o graduats universitaris interessats a especialitzar-se en aquesta àrea amb un mínim d’experiència.
  • Amateurs o apassionats del món del vi interessats a introduir-se en el món de la sommelieria.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | CETT-UB

Aula de cuina dolça