Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >

Curs d'Iniciació a la Sommelieria

Propera convocatòria: Octubre 2022
 

El curs d’iniciació a la sommelieria semipresencial del CETT, et permetrà assolir nous coneixements en cultura vinícola nacional, enologia, especialment en el tast, els tipus de vins, el maridatge i els serveis. Quan acabis podràs dur a terme tasques al sector de l'enoturisme, la restauració, la comercialització i fins i tot als cellers.

Amb aquest diploma sempresencial del CETT UB et beneficiaràs del millor de l’aprenentatge d’un curs online de sommelieria amb els avantatges d’una formació presencial. Aprendràs la teoria en les sessions en línia i després consolidaràs aquests coneixements, enfocant-te en el tast del vi, a les classes pràctiques a les instal·lacions del CETT-UB. Podràs identificar els trets bàsics d’un vi, reconèixer els seus aromes i components, tot emprant la terminologia correcta i coneixent els detalls dels seus processos.

Aprèn una formació per professionals del món del vi, aprofita les instal·lacions punteres del CETT i transforma la teva carrera.

Iniciació Sommelier

PER QUÈ ESTUDIAR EL CURS D’INICIACIÓ A LA SOMMELIERIA DEL CETT-UB?

Transforma la teva carrera. Adquiriràs i ampliaràs la teva formació com a professional en el món de la viticultura, la producció i l’elaboració de vins.

Anàlisi sensorial del vi. Podràs reconèixer les seves característiques diferencials com el color, aroma, gust, tacte entre d'altres, tot emprant el llenguatge tècnic més adient.

Gestionaràs la carta de vins i begudes. Aprendràs a crear i gestionar l'oferta d’un establiment de restauració o de venda de vi.

Professorat en actiu. Aquest curs de sommelieria semipresencial a Barcelona té un professorat format per experts en actiu en viticultura, enologia, tast, i serveis de vins.

Tindràs un suport i seguiment personalitzat. Per tal que puguis adaptar-te a la metodologia semipresencial de la formació i les seves eines digitals tindràs el recolzament personalitzat del professorat del curs.

Aules especialitzades en tast del CETT. Gaudiràs de les seves aules especialitzades com l’Aula Sommelier o l’Aula Sensorial.

Coneixeràs el sector per dins. Faràs visites a empreses vinícoles del territori D’aquesta manera coneixeràs directament les vinyes, la metodologia de vinificació i les particularitats enològiques del vi que elaboren.

Màxima flexibilitat d’horaris. Gràcies a l’estructura modular d’aquest curs de sommelieria semipresencial podràs compaginar els estudis amb la teva vida laboral.

Un curs a la teva mida. Podràs fer el curs complet o bé estudiar un o més mòduls de forma individual. Tens dubtes? Pregunta al nostre equip d’orientació!

Una formació bonificable. Si treballes per una empresa, és una formació bonificable en la Fundació Tripartita (FUNDAE).

Un Curs de la UB. El curs equival a 27 crèdits europeus. Al final d’aquest curs, obtindràs el títol de Certificat d’Extensió Universitària de la Universitat de Barcelona.

Estudiaràs al campus del CETT. Un centre de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria i adscrit a la Universitat de Barcelona.

Un nou Turisme,

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL CURS D’INICIACIÓ A LA SOMMELIERIA DEL CETT-UB?

Aprendre la metodologia de l’anàlisi sensorial, els aromes i components del vi i el seu vocabulari.

Profunditzar i dominar el tast, així com aprendre a utilitzar la terminologia correcta i els descriptors a l'hora de tastar un vi.

Conèixer la viticultura i els processos enològics d'elaboració de vins tranquils, escumosos, generosos, dolços i licorosos.

Distingir i reconèixer els trets bàsics de les característiques, els defectes d’un vi i les seves causes.

Identificar les diferents denominacions d’origen d’Espanya, la seva legislació i les principals zones vitivinícoles, així com saber tipificar els seus vins.

Aprofundir en el procés d’elaboració i tipus de productes especials com les cerveses, vermuts, olis, vinagres, cafès i tisanes.

Dissenyar, crear i gestionar l'oferta de begudes d’un establiment de restauració o de venda de vins considerant els diferents tipus de clients, necessitats i productes.

Entendre el maridatge, conèixer els productes gourmet, per saber identificar les begudes que combinen amb les diferents ofertes gastronòmiques.

Conèixer la tecnologia de servei i les noves tendències en el consum de vi.

Aprendre el procediment pràctic de la decantació del vi i les diferents formes de servei.

Diploma Superior Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Somelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Sommelier

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Sommelier

Aquest Curs d'iniciació al Món de la Sommelieria està compost per 8 mòduls: 6 online i 2 presencials. Els podràs fer tots o només alguns, segons les teves necessitats o interessos.

Si curses tots els mòduls obtindràs el Diploma d'Extensió Universitària de Sommelier. Si només realitzes alguns mòduls, aconseguiràs un certificat dels que superis.

El Curs d’iniciació a la Sommelieria està compost pels següents mòduls:

Viticultura

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Enologia

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Introducció al Tast

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Paisatges del vi (Presencial CETT)

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Presencial

Geografia vinícola nacional

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Productes i vins especials

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

Tecnologia de servei

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Semipresencial

El vi a la copa (Presencial CETT)

Hores lectives 75
Idioma Castellà
Modalitat Presencial

Aquest curs d’iniciació a la sommelieria s’adreça a:

  • Professionals de l’àmbit de la restauració vinculats al sector de l'alimentació i les begudes
  • Professionals del sector vinícola, cellers i de l'enoturisme
  • Professionals que volen emprendre el seu propi negoci d’enoteca o botiga de productes gurmet
  • Tècnics/ques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector
  • Diplomats o graduats universitaris interessats a especialitzar-se en aquesta àrea amb un mínim d’experiència.
  • Amateurs o apassionats del món del vi interessats a introduir-se en el món de la sommelieria.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula de cuina dolça

 

COM ÉS LA METODOLOGIA D'AQUEST CURS DE SOMMELIERIA DEL CETT-UB?

El Curs d’Extensió Universitària Iniciació a la Sommelieria CETT-UB s’imparteix amb una metodologia semipresencial que combina els recursos teòrics online a través de la plataforma del Campus virtual i les sessions pràctiques. Els mòduls presencials es realitzen a les aules especialitzades del Campus del CETT com l’Aula de Sommellier o l’Aula Sensorial del campus del CETT.

L’estructura modular et permetrà la màxima flexibilitat per estudiar els continguts segons els teus interessos o prioritats professionals. Podràs realitzar el curs complet o estudiar un o més mòduls de forma individual. Tens dubtes? Pregunta al nostre equip d’orientació!

La formació del curs es duu a terme a través de la plataforma del Campus Virtual CETT, tindràs accés des del teu ordinador, smartphones o tauletes i emprant les eines digitals més innovadores per oferir una experiència en l’aprenentatge de forma tutelada i autònoma al llarg del curs.

Disposaràs del suport d’un tutor/coordinador i de docents experts en els continguts de cada mòdul amb la funció principal de dinamitzar el procés formatiu, garantint un seguiment i aprofitament òptim del curs.

L'assistència als mòduls presencials és obligatòria.

AVALUACIÓ EN LÍNIA

El curs consta de diferents exercicis i activitats per valorar l’adquisició dels continguts de cada mòdul:

  1. Activitats en format d’autotest de preguntes i respostes alternatives.
  2. Activitats d’aprofundiment: són activitats d’anàlisi i reflexió on posaràs a prova l’aprenentatge i la correcta interpretació dels continguts i coneixements adquirits al llarg del desenvolupament del mòdul.
  3. Debats a l’espai fòrum que et permetran conèixer la resta de l’alumnat a través del campus virtual i ampliar el coneixement teòric de cada tema.
  4. Una activitat transversal final per comprovar si has adquirit els coneixements de tots els mòduls.

AVALUACIÓ PRESENCIAL

Al final de cada mòdul presencial (“Mòdul 4 Paisatges del vi” i “Mòdul 8 El vi a la copa”), realitzaràs una prova de teoria i pràctica per demostrar les habilitats i competències adquirides.

MÒDUL 0: INTRODUCCIÓ AL CAMPUS VIRTUAL DEL CETT - ONLINE

S'inicia el curs amb l'aprenentatge del funcionament i eines del  campus Virtual CETT. Alhora permetrà començar-nos a conèixer.

MÒDUL 1: VITICULTURA - ONLINE (3 ECTS)

  • En aquest mòdul coneixerem els principis bàsics d'identificació i classificació de la vinya i la morfologia del raïm, el seu cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls.
  • Comprendràs la importància del cicle anual de la vinya i la producció del raïm i podràs identificar els principals factors de qualitat d'una vinya.
  • Reconeixerem les malalties de la vinya i la seva possible prevenció.

MÒDUL 2: ENOLOGIA - ELABORACIÓ DE VI ONLINE (3 ECTS)

  • En aquest mòdul identificarem els components del most des del punt de vista del viticultor.
  • Coneixeràs els procediments i les transformacions que es produeixen en les diferents vinificacions, els sistemes de maduració i envelliment d'un vi.
  • Entendràs la relació directa que hi ha entre l'elaboració d'un vi i la qualitat del producte final.
  • Identificarem els components del vi i les seves particularitats nutricionals.

MÒDUL 3: INTRODUCCIÓ AL TAST - ONLINE (3 ECTS)

  • En aquest mòdul identificarem les diferents tipologies de tast i les seves característiques.
  • Entendràs la metodologia del tast en cadascuna de les seves fases.
  • Podràs conèixer i descriure qualsevol tipologia de vi, usant el vocabulari específic de tast, per identificar les seves virtuts i defectes.
  • Inclou l’enviament de dotze vins per a tasts guiats.(Consultar condicions d'enviament en funció de la destinació.)

MÒDUL 4: PAISATGES DEL VI - PRESENCIAL (4 ECTS)

  • Al mòdul "Paisatges de el vi" aprofundiràs en els coneixements adquirits en els mòduls anteriors, refermant conceptes i fent especial èmfasi en l'aplicabilitat dels continguts.
  • Entendràs el procés de vinificació de diferents tipologies de vins blancs, rosats i negres segons diferents estils i varietats de raïm.
  • Aprofundirem en el conjunt de les pràctiques vitícoles associades a l'elaboració del vi: la poda, els tractaments preventius, etc.
  • Analitzaràs objectivament les característiques organolèptiques d'un vi usant la terminologia apropiada.

MÒDUL 5: GEOGRAFIA VINÍCOLA NACIONAL- ONLINE- (3 ECTS)

  • En aquest mòdul coneixerem les zones vinícoles de la geografia espanyola, les seves varietats autòctones i foranes de raïm i quines són les més usades per a l'elaboració de vins.
  • Coneixerem i sabrem interpretar la normativa legislativa en l'àmbit de la comercialització de vins espanyols.
  • Determinaràs les característiques organolèptiques dels vins més rellevants de l'àmbit nacional classificats per zones de producció.

MÒDUL 6: PRODUCTES I VINS ESPECIALS - ONLINE - (3 ECTS)

  • Ampliarem el coneixement enològic relacionat amb els diferents mètodes i procediments utilitzats en l'elaboració de vins escumosos i vins fortificats.
  • T’Introduirem en altres begudes d'interès per a un sommelier com són la cervesa i el vermut.
  • Asseurem les bases de l'elaboració i les tipologies d'altres productes interessants per les seves característiques organolèptiques: olis, vinagres, cafès, tes i infusions.

MÒDUL 7: TECNOLOGIA DE SERVEI - ONLINE - (3 ECTS)

  • En aquest mòdul identificarem els coneixements i les habilitats necessàries per desenvolupar les tasques pròpies de sommelier per entendre les funcions d'aquest perfil professional: presentació, destapament, decantació i servei. Conservació del vi. Tècniques clàssiques i noves tendències de maridatge.
  • Adquiriràs les habilitats d'atenció a client i tècnica de servei necessàries per a dur a terme un servei de qualitat.
  • Sabràs dur a terme el protocol de servei de vins i begudes atenent les seves singularitats i adquiriràs els coneixements per gestionar un celler.
  • Aprendràs a dissenyar l'oferta adequada de begudes atenent les característiques d'un establiment de restauració.
  • Adquiriràs el coneixement per proposar maridatges en funció de l'oferta gastronòmica i altres factors.

MÒDUL 8: EL VI A LA COPA - PRESENCIAL - (5 ECTS)

  • Al mòdul de "El vi a la copa" aprofundiràs en els coneixements adquirits en els mòduls anteriors, refermant conceptes i fent especial èmfasi en l'aplicabilitat dels continguts.
  • Aprofundiràs en la metodologia de tast de vins fortificats, escumosos i altres productes.
  • Coneixeràs i practicaràs aspectes fonamentals de la tecnologia de servei del vi.
  • Comprendràs la importància de la forma de la copa en l'apreciació organolèptica del vi i altres productes.
  • Et familiaritzaràs amb les diferents teories del maridatge i l'aplicació pràctica d'aquestes.

DURADA

  • Total: 675 hores lectives.
  • 27 ECTS Crèdits Europeus.

Professorat i Experts:

El curs de Sommelier semipresencial compta amb una plantilla d'experts especialitzats en el món del vi, l'enogastronomia, la sommelieria, l'enoturisme, empresaris del sector i professors universitaris com:

Coordinació:

Xavier Hernández Soler.

  • Coordinador CETT Online Sommelier - Blended Learning Program CEU UB
  • Professor Sommelier & Restauració CETT UB

Natalia Roig Clapés

  • Diplomada en Sommelier (Universitat de Girona).
  • Coordinadora de cursos d'extensió universitària de restauració (EUHT CETT-UB)

Professors i experts:

Esther Boix Garcia

  • Màster en educació i TIC (Universitat Oberta de Catalunya)
  • Professora (EUHT CETT-UB)

Blanca Ozcáriz Raventós

  • Diplome National d'Oenologue, Vitculture and Enology  (Université de Bourgogne, UIVV, Dijoni)
  • Diplome d'Études Aprofondues, Viticulture et Oenologie (Université Bordeaux I)
  • Llicenciada en Biología, Fisiología Vegetal, Bioquímica, Genètica (Universitat de Barcelona)

Carola Sitjas Bosch

  • Diplomada en Wine & Spirits Education Trust (WSET-London)
  • Membre del comité de tast de la revista Cupatges

Alícia Solé Viyuela

  • Llicenciada en Enologia, (Universitat Rovira Virgili)
  • Llicenciada en Ciències Químiques, (Universitat de Barcelona)
  • EUHT CETT-UB: Professora

Juan Lluís Gómez Conde

  • Sommelier al Restaurant Sant Pau
  • Diplomat Superior en Sommelier (CETT-UB).

Marta Arenas

  • Llicenciada, Viticultura i enologia, (Universitat Rovira Virgili)
  • Enginyeria Tècnica en Industries Agraries i Alimentàries, (Universitat de Girona)
  • Enòloga Bodega Mas Oller

En finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació:*

Titulació de la Universitat de Barcelona: Curs d'Extensió Universitària de Sumiller

(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l'alumne tingui una titulació universitària prèvia. Si et plau, pots consultar l'apartat "A qui va adreçat" per a més informació.

Iniciació Sommelier

 

Les principals sortides d’aquest curs de sumilleria són:

  • Sommelier en establiments de restauració.
  • Comercial de vendes de celler i empreses distribuïdores de vins.
  • Responsable d'enoteca.
  • Responsable de centre de visitants de celler.
  • Responsable de botiga especialitzada en vins i productes especials.
  • Guia turístic de zones vitivinícoles nacionals.
  • Departament de comunicació de cellers i empreses vinícoles del sector.

Galeria Aula Cuina Dolça 02

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

PRÀCTIQUES

Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.

Les pràctiques tenen dues modalitats:

  • Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
  • Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.

La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.

El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

    • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
    • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB

  • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula de cuina dolça

SERVEIS I INSTAL·LACIONS

El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:

Campus del CETT

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Passadís aules cuina

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

El Centre

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Espai Eidos

AULA OBERTA

T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.

AULES D'ESPECIALITAT EN GASTRONOMIA

Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.

ESPAIS TÈCNICS

Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:

  • Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.

Espais tècnics

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Hotel Alimara

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Hotel Alimara
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Hotel Alimara
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Residència Ágora BCN

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Residència Àgora BCN

AULES TÈCNIQUES DE CUINA

Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.

Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.

  • Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
  • Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula de cuina dolça

ESPAIS D'ESPECIALITZACIÓ GASTRONÒMICA

Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.

  • Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
  • Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
  • Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.

Espais especialització gastronòmica

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula del Sentits

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Laboratori gastronòmic

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Aula sentits

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Laboratori gastronòmic

CETT INTERNATIONAL SUPPORT

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

TRÀMITS RELACIONATS AMB LA TEVA ESTADA ACADÈMICA

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

IDIOMES

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

ALLOTJAMENT

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

  • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
  • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
  • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

  • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
  • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
  • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
  • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
  • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

  • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
  • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
  • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
  • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

  • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
  • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
  • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
  • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

  • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
  • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
  • Seguiment de les candidatures presentades.
  • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
 

El nostre equip d'orientació respon

Fuensanta Ávila

Orientació de Formació Contínua, per a professionals i en línia

fuensanta.avila@cett.cat

Telf + 34 667 869 652

Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB Fotografia de: Curs d'Iniciació a la Sommelieria | Curs d'Iniciació a la Sommelieria CETT-UB

Admissions Orientació de Formació Continua
 
MatrículaPreu*Preu Total**
825 €2.545 €3.370 €

Més informació econòmica

Bonificació

Bonificació

Bonificació

Titulació bonificable a través de FUNDAE

Finançament

Finançament

Encara tens dubtes?

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2021/2022, tenint en compte, a més, les dificultats que ha generat la COVID-19.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.