Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Turisme Responsable i Sostenible

Turisme Responsable i Sostenible

Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Propera convocatòria: Octubre 2023
 

Especialitza't en turisme sostenible!

L’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques t’aportarà les eines que necessites per assegurar la competitivitat de les empreses turístiques com un fenomen capaç de generar un impacte positiu en les persones i el medi ambient.

Al CETT-UB entenem el repte que planteja per a les empreses i organitzacions turístiques trobar un equilibri entre la seva activitat turística i preservar l’entorn mediambiental, social i cultural. Per això és imprescindible que el sector reorienti els seus processos de manera responsable i sostenible, per respondre a un mercat en constant evolució i incorporar-hi els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), així com l’Agenda 2030.

La indústria necessita professionals experts en la millora contínua a través dels sistemes de gestió de la qualitat i del medi ambient. És a dir, perfils que, a més, tinguin en compte que qualsevol millora no pot ser efectiva sense el desenvolupament paral·lel de l’equip humà.

Forma part d’una generació de líders amb capacitat de desenvolupar un turisme responsable

Gràcies a la nostra Especialitat en Turisme Responsable i Sostenible seràs capaç de liderar projectes empresarials per:

 • Dirigir les empreses turístiques en el procés d’adaptació als canvis d’aquest nou entorn.
 • Reestructurar les activitats de l’Administració pública i de les empreses privades segons els ODS.
 • Aprendre les eines necessàries per implementar models d’excel·lència operativa.
 • Optimitzar l’eficàcia i l’eficiència dels recursos disponibles.
 • Compatibilitzar l’activitat turística i el desenvolupament econòmic amb la preservació de l’entorn.
 • Incrementar la competència dels equips humans i proporcionar-los instruments en matèria de sostenibilitat i orientació al client.
 • Assegurar la competitivitat de les empreses turístiques més enllà dels límits imposats pel model de gestió actual.
Un nou Turisme,

CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars

El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).

Un màster i tres especialitats

Turisme Responsable i Sostenible és una especialitat del Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques, que disposa de tres itineraris d'especialització. Aquests et permetran aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs un perfil professional molt més competitiu i els coneixements necessaris per a afrontar els diferents reptes als que s'enfronten empreses i destinacions turístiques per a crear i llançar productes.

Per què estudiar l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible?

Amb el nostre Màster adquiriràs una base sòlida de coneixements que tracten els sistemes de gestió sostenibles, la comunicació i el màrqueting estratègic sostenible, la gestió de projectes o la responsabilitat social empresarial.

Comprendràs la importància de posar la sostenibilitat al centre de l’estratègia de la indústria turística i les seves necessitats. A més, interioritzaràs els elements clau per a la presa de decisions davant de contextos dinàmics.

UNEIX-TE A UNA NOVA GENERACIÓ DE LÍDERS

 • Un sector amb futur. La majoria d’estudiants troben feina o promocionen quan acaben els seus estudis, gràcies a la gran xarxa de contactes i col·laboracions del CETT-UB amb organitzacions relacionades amb la gestió de la sostenibilitat i la responsabilitat en la indústria turística (OMT, ISTO, SEGGITUR, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona).
 • Aprendràs a reorientar i dissenyar els processos empresarials de manera responsable i sostenible per respondre a les necessitats d’un mercat en constant evolució i incorporar-hi els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
 • Coneixeràs les eines necessàries per assegurar la competitivitat de l’empresa turística més enllà dels límits imposats pel model de gestió actual, projectant el desenvolupament de l’activitat turística amb criteris de sostenibilitat ambiental.
 • Desenvoluparàs estratègies de sostenibilitat i responsabilitat a l’empresa turística com a elements competitius.
 • Dissenyaràs experiències turístiques sostenibles com a punts clau de la direcció, la planificació i la gestió de la sostenibilitat, gràcies a les diferents assignatures de l’especialitat.
 • Aprofundiràs en el desenvolupament de sistemes de gestió sostenibles, el project management o la responsabilitat social empresarial.
 • Realitzaràs accions que incideixin directament en l’adaptació al canvi climàtic, la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’equilibri cultural, social i econòmic, el respecte per la diversitat biològica o la paritat de gènere, o la millora de l’economia local.

UN PROGRAMA ÚNIC

 • Una formació innovadora. Aprendràs conceptes com l’smart tourism i la influència de les noves tecnologies en la indústria del turisme.
 • Assistiràs a classes amb professionals del sector: Xavier Font, acadèmic especialista en sostenibilitat i màrqueting responsable de la Universitat de Surrey; Ernest Cañada, coordinador de la xarxa de turisme col·laboratiu i solidari Alba Sud; Pilar Malagarriga, consultora en Responsabilitat Social Corporativa i Turisme Sostenible; i Ramón Iglesias, soci fundador d’Emic Thinking, i Eliana Pires de Souza, consultora internacional en turisme social accessible que col·labora amb el Banc Mundial i el Banco Interamericano de Desarrollo, entre d’altres.
 • Un programa a la teva mida: tria entre dos idiomes (anglès o castellà).

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

 • Adquiriràs una visió global de la indústria turística, gràcies a la col·laboració de diferents perfils docents en actiu en el sector, a més de visites a empreses i activitats formatives amb les quals entraràs en contacte amb la realitat de l’àmbit professional.
 • Ampliaràs els teus coneixements cientificoprofessionals amb la teva participació en esdeveniments propis del CETT-UB, com l’Smart Tourism Congress i l’Observatori de Turisme, a més d’altres esdeveniments nacionals i internacionals.
 • Aprofundiràs els teus coneixements amb casos reals, a través de la teva participació en projectes amb entitats partners com la Diputació de Barcelona, l’Organització Mundial del Turisme o l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.
 • Realitzaràs pràctiques en empreses i organitzacions punteres: podràs portar a terme pràctiques curriculars i extracurriculars en empreses de manera optativa o extracurricular gràcies als més de 900 convenis de col·laboració amb empreses i organitzacions que té el CETT-UB a escala nacional i internacional.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA

 • Tindràs un acompanyament i un seguiment personalitzats. La coordinació acadèmica del Màster compta amb una àmplia trajectòria professional i acadèmica en el sector.
 • Aconseguiràs una titulació oficial única: som l’únic Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques d’Espanya que inclou una especialitat de Turisme Responsable i Sostenible atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT. A més, si ho vols, podràs cursar una doble o triple especialitat.
 • Accés al doctorat: gràcies al seu reconeixement com a màster oficial, podràs accedir als estudis de doctorat i et garantirà el reconeixement acadèmic també fora d’Espanya.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Chiaki Tataret Mori
El CETT és la universitat amb més reputació en turisme de Barcelona i amb millors sortides professionals.

Chiaki Tataret Mori

Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Desponia Vlachou
El futur serà sostenible o no serà, per això, el CETT forma professionals capacitats que donen resposta a aquesta situació

Desponia Vlachou

Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Julia Llebaria Mas
Davant l'escenari d'incertesa actual, la millor decisió ha estat apostar per la formació i quin millor centre per estudiar que el CETT

Julia Llebaria Mas

Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques

Quins objectius aconseguiràs amb l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible?

L’objectiu general de l’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible és proporcionar-te les competències necessàries per dissenyar i desenvolupar estratègies responsables i sostenibles en destinacions i empreses turístiques.

Podràs contribuir a la consecució de les directrius de l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible, aspectes que et permetran liderar, gestionar i transformar el sector turístic.

Els objectius de la formació són:

 • Proporcionar una visió global i integral del conjunt de l’empresa turística amb relació als efectes que provoca als entorns naturals i culturals.
 • Comprendre els mecanismes adequats per identificar les necessitats estratègiques de competitivitat i sostenibilitat que permeten a les empreses turístiques capitalitzar múltiples beneficis.
 • Desenvolupar processos d’innovació i de transformació en el sector turístic a través de l’aplicació d’instruments i tècniques avançades en responsabilitat i sostenibilitat.
 • Aprendre les noves tecnologies considerant els principis d’inclusió i governança en el desenvolupament i la gestió turística i el seu impacte ambiental.
 • Aplicar els principis i les polítiques de sostenibilitat i responsabilitat en el disseny d’experiències i productes turístics.
 • Prendre decisions eficients i sostenibles, i dissenyar les estratègies sostenibles adequades a cada context de les empreses i les organitzacions del sector turístic.

Quines competències adquiriràs amb aquesta especialitat?

 • Establir les estratègies necessàries per a la consecució dels objectius derivats de l’anàlisi de l’empresa, l’entorn i el mercat.
 • Aplicar el marc polític, legal i institucional que regula les empreses i les activitats i projectes turístics.
 • Dissenyar i implementar estratègies comercials que donin resposta a les noves necessitats dels negocis i organitzacions del sector.
 • Aplicar les noves tecnologies de la informació i comunicació en el desenvolupament de nous models de gestió i comercialització que enforteixin la competitivitat de les empreses i organitzacions turístiques.
 • Optimitzar la gestió dels recursos econòmicofinancers i humans dels projectes turístics que s’han emprès.
 • Gestionar la qualitat dels productes i els serveis turístics, utilitzant les diferents eines, sistemes i normes de qualitat i medi ambient disponibles.
 • Incorporar estratègies de desenvolupament sostenible a les empreses i les destinacions turístiques, amb la incorporació de les variables ambientals.
 • Desenvolupar les habilitats digitals necessàries per a la gestió de la informació en l’àmbit de la direcció d’empreses.
 • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa.
 • Orientar-se al negoci.
 • Emprendre projectes innovadors i creatius.
 • Exercir el lideratge.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tenir un compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Centre de recursos

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Recepció

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules 

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules

Itinerari general

El Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es divideix en dos blocs. El primer comprèn un conjunt d’assignatures comunes que posen les bases del lideratge empresarial en el sector turístic. El segon bloc permet l’especialització en la gestió empresarial a través dels seus tres àmbits concrets:

itinerario del master con sus especialidades

Aquesta especialitat se centra en el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat i responsabilitat a l’empresa turística com a elements competitius. Les seves assignatures es basen en l’estudi dels conceptes clau de la sostenibilitat i la responsabilitat a l’empresa turística mitjançant assignatures com Disseny d’Experiències Sostenibles, Sistemes de Gestió Sostenibles, Smart Tourism Businesses, Responsabilitat Social Empresarial, o Gestió de Projectes, entre d’altres.

Durada

El pla d’estudis de l’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

Entrega del Treball Final de Màster: l’entrega del Treball Final de Màster es pot realitzar en dues convocatòries excloents (juny o setembre).

Empresaris, professionals, emprenedors, intraemprenedors i titulats universitaris

L’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster de Direcció d’Empreses Turístiques es dirigeix a aquelles persones que vulguin adquirir les competències necessàries per al desenvolupament i la gestió responsable i sostenible de les empreses del sector turístic.

L’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible es dirigeix a quatre tipus de perfils:

 • Intraemprenedors, perfils empresaris i professionals: Professionals que vulguin adquirir les competències necessàries per a la implementació de processos d’innovació i participar en els equips de gestió de la innovació de les empreses turístiques en el marc de l’economia mundial.

 • Emprenedors: Persones emprenedores que desitgin crear i llançar nous productes al mercat turístic, tant local com internacional.

 • Titulats universitaris: Persones amb titulació interessades a adquirir la capacitat de dissenyar i oferir productes i serveis turístics innovadors dirigits a consumidors digitals i globals.

Masters 2020

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Jardí

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules 

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules 

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Passadís 

Àmbits professionals

Quan acabis la nostra titulació tindràs les competències i les capacitats necessàries per incidir en tres àmbits d’aplicació en destinacions, organitzacions i empreses turístiques:

 • Gestió estratègica per a la presa de decisions respecte a la sostenibilitat en entorns dinàmics.
 • Creació i adaptació de productes i serveis excel·lents, innovadors, responsables i sostenibles, d’acord amb les oportunitats que ofereix l’entorn i les necessitats del sector.
 • Transformació de negocis cap a models de gestió intel·ligent, a través de l’ús de la tecnologia per a una accessibilitat, una inclusivitat, una competitivitat i, en definitiva, una sostenibilitat més importants.
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

Sortides professionals

El principal perfil professional està orientat a transformar els processos de l’empresa de manera transversal. Els continguts de l’especialitat et permetran convertir-te en un motor de canvi intern que doni suport a totes les àrees pel que fa a la definició d’estratègies, el desenvolupament de processos i l’aplicació d’accions dirigides a implementar accions sostenibles i responsables.

Algunes de les professions que desenvolupa el nostre alumnat en acabar el màster són:

 • Director de departaments relacionats amb l’aplicabilitat d’accions de responsabilitat social corporativa (RSE)
 • Auditor de responsabilitat i sostenibilitat turística
 • Director de qualitat i medi ambient
 • Responsable de la implementació d’acreditacions, segells i etiquetes sostenibles
 • Responsable de màrqueting ètic o green màrqueting
 • Green experience manager o director/a d’experiències sostenibles
 • Tècnic i tècnica per a la implementació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient per a administracions públiques i/o empreses del sector turístic
 • Consultor en implementació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient en empreses i serveis turístics
 • Docent en turisme responsable i sostenible
 • Consultor per a l’emprenedoria en turisme responsable i sostenible
 • Consultor en la millora de processos operatius de serveis

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez

Isabel Baez

SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera

Jordi Noguera

Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu

Natalia Mateu

Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)
 

Com és la metodologia de l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible?

El Màster pretén ajudar a potenciar el teu esperit emprenedor perquè siguis capaç de desenvolupar i llançar projectes turístics. Per a això, es treballen les habilitats relacionades amb l’emprenedoria mitjançant diferents eines i metodologies, entre les quals destaca l’aprenentatge per reptes ABR.

La formació és molt activa i participativa, l’estudiant és el centre del procés d’aprenentatge. Es potencia la participació activa a l’aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes.

Experimentaràs de primera mà l’emprenedoria i la innovació en projectes i empreses desenvolupant el teu propi projecte o una proposta intraemprenedora d’una empresa col·laboradora.

Es fonamenta en tres pilars:

ABR
Aquesta metodologia d’estudi es fonamenta en l’aprenentatge basat en reptes **(ABR). **Durant el curs hauràs de donar resposta a reptes plantejats per docents o organitzacions que formen part de la xarxa de partners del CETT-UB.

Així, aportaràs una solució concreta per a un entorn real. Institucions com Rusticae, Compass Group, Prezo o Vilaplana, entre d’altres, han format part dels desafiaments als quals han hagut de donar resposta els nostres estudiants.

ABP
Amb l’aprenentatge basat en projectes (ABP), tractaràs projectes transversals que donen resposta a un problema concret real del sector turístic. D’aquesta manera, desenvoluparàs competències de col·laboració, resolució de problemes i pensament crític, aplicades en un entorn de treball real. .

ESTUDIS DE CAS
Visitaràs diferents organitzacions i institucions del sector a Barcelona. Tindràs l’oportunitat d’aprendre i aplicar els conceptes gràcies a l’exposició de situacions reals de la mà dels seus mateixos responsables.

Avaluació

El Màster no té exàmens finals. L’avaluació es fa a partir del seguiment continu per part del professorat i la direcció del programa, així com la resolució de proves escrites individuals o grupals i l’elaboració de treballs durant el curs.

Detall del programa de l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible

Crèdits totals del màster: 60 ECTS (European Credit Transfer System)

Codi Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques Credits
Assignatures Obligatòries 18 ECTS
0590002 Direcció Econòmica i Financera 6
0590003 Direcció Estratègica 3
0590027 Direcció de Màrqueting en les Empreses Turístiques 6
0590026 Competències Directives 3
Optatives de l’especialització en Turisme Responsable i Sostenible 27 ECTS
0590010 Gestió i Desenvolupament Sostenible 6
0590022 La Responsabilitat Social Corporativa en turisme 3
0590023 Diseny de Serveis Turístics 3
0590024 Gestió de Projectes 3
0590025 Sistemes de Gestió Sostenible 6
0590014 Metodologia d'Investigació de Mercats 6
Treball Final de Màster 15 ECTS
0590015 Treball Final de Màster 15

Treball final de màster

L’assignatura Treball Final de Màster (TFM) (15 ECTS) és la culminació de l’aprenentatge del Màster, on es reflecteixen les competències que hagis adquirit, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’aplicació empresarial i/o acadèmica. En aquest treball, segons els teus interessos i motivacions professionals, aprofundiràs en algun aspecte de l’especialització escollida.

Per aconseguir la titulació de Màster és imprescindible superar aquesta assignatura integradora. Així, el TFM és un instrument per formar els nostres estudiants en l’anàlisi de problemàtiques i fets turístics mitjançant els mètodes d’investigació a partir de la identificació i utilització de diferents variables, a més de ser l’instrument per a l’avaluació de les competències del Màster amb una perspectiva globalitzadora.

El desenvolupament del TFM es realitza individualment. Hauràs de realitzar un treball propi amb la tutorització d’un professor i podràs escollir entre tres tipologies:

 • Projectes d’investigació aplicada vinculats als Grups d’Investigació del CETT-UB.
 • Projectes d’aplicació professional plantejats per empreses i/o institucions col·laboradores.
 • Plans d’empresa o business plan per al desenvolupament d’idees de negoci.

Cada estudi és únic i necessita un tractament i una atenció diferencial adequats als seus objectius i temàtica, i on el criteri del tutor marcarà la teva pauta a seguir com a estudiant.

Pràctiques a empreses i institucions de primer nivell

Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.

Les pràctiques tenen dues modalitats:

 • Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
 • Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.

La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.

El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.

Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:

 • Hotel Alimara
 • Residència Universitària Àgora BCN
 • Aula Restaurant
 • Summum Restaurant & Bar

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Obté un títol oficial

En finalitzar aquest Màster, obtindràs la següent titulació en funció de l’especialitat escollida:

Titulació Oficial Universitat de Barcelona: Màster universitari en Direcció d’Empreses Turístiques. Especialitat en Turisme Responsable i Sostenible. Codi 4313889 en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT) del Ministeri d'Educació i Formació Professional del Govern d'Espanya.

Obtinguda la verificació del pla d’estudis pel Consell d’Universitats, previ informe de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, així com l’autorització de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i establert el caràcter oficial del títol per acord del Consell de Ministres de 26 de setembre de 2014 (publicat al BOE de 18 d’octubre de 2014).

Doble o triple especialització: si així ho vols, el Màster Oficial en Direcció d’Empreses Turístiques t’ofereix la possibilitat de cursar les tres especialitats del programa, de manera que pots ampliar les teves competències per adaptar-te al mercat laboral. Només podràs realitzar una especialització per any, sempre respectant els períodes d'impartició.

 

Coneix el professorat de l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible

Direcció

AINHOA CARBALLIDO RISCO

Directora Màster Universitari en Direcció d'Empreses Turístiques. Coordinadora especialitat Màrketing Digital Turístic. CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
en Doctoranda en Turisme i Tecnologia Aplicada al Territori Universidad de Málaga (REDINTUR)
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Marketing turístic, Smart tourism, TICs al territori
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Tecnologies emergents i eines digitals; Turisme i territori

Coordinació

ELENA RIDOLFI

Coordinadora Màster Universitari en Direcció d'Empreses Turístiques, especialitat Sostenibilitat i Gestió de la Qualitat CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Geografia; Urbanisme i Polítiques Públiques Universitat Autònoma de Barcelona Universidad IUAV (Italia)
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Turisme i territori, Turisme sostenible, Governança territorial i urbana, Planificació territorial
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i territori

Professorat

JORDI ARCOS PUMAROLA

Professor i investigador de Turisme i Cultura CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Educació, Societat i Qualitat de Vida Universitat de Lleida
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Patrimoni, Turisme cultural, Turisme literari
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i cultura; Turisme i territori

ERNEST CAÑADA MULLOR

Coordinador ALBA SUD, centre d'investigació i comunicació
Doctorat en Historia, Historia de l'Art i Geografía Universitat Illes Balears
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Turisme i territori

JORDI CASTELLÓ GRASA

Associate Consultant Pax Advising
Llicenciatura en BA Ciencies Socials New York University
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics

FRANCISCO JAVIER DE DIEGO RODRÍGUEZ

BD CETT Corporate CETT
Màster en MBA La Salle - Universitat Ramon Lull
Bloc temàtic/Departament: Aprenentatge pràctic aplicat

LAIA ENCINAR PRAT

Tècnica de Coordinacó del Grau en Turisme CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Educació Universitat Autònoma de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía

ALBA ESPEJO RAYA

Consultora i Docent Quadrant Alfa
Màster en Gestió Cultural, Turisme Cultural Universitat Oberta de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

BEGOÑA FERNÁNDEZ BENÍTEZ

CEO & FOUNDER GoandBe Creative Services S. L
Màster en Educació, especialitat Turisme UNIVERSIDAD DE BARCELONA
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Turisme i territori

ROSA GARCÍA SEGURA

Directora Fundació per a la Prevenció de residus i el consum responsable
Doctorat en Educació per a la Sostenibilitat Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics

XAVIER GASSÓ COMPANYS

Director financer Serunion
Diplomatura en Ciències Empresarials Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gestió de projectes i emprenedoria; Organització empreses i gestió de les persones

RAMÓN IGLESIAS TOVAR

Soci fundador EmicThinking
Llicenciatura en Humanitats Universitat Pompeu Fabra
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

Mª DEL PILAR LEAL LONDOÑO

Direcció i Coordinació de Màsters i Postgraus CETT Barcelona School of Tourism & Hospitality
Doctorat en Internacional en Geografia, Planificació Territorial i Gestió Ambiental Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Gastronomia; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i cultura; Turisme i territori

PILAR MALAGARRIGA VALLET

Consultora Responsabilitat Social Corporativa i Turisme Sostenible Segundo Mundo RSCC
Màster en Responsablilitat Social Corporativa i Sostenibilitat UNED-UJI
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics

GREGORIO MARTÍN DE CASTRO

Catedràtic Universidad Complutense de Madrid
Doctorat en Ciències Econòmiques i Empresarials Universidad Complutense de Madrid
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics

JESÚS MOLINA RODRÍGUEZ

Consultor en l'àmbit dels recursos humans
Doctorat en Turisme Universitat de Girona
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Organització empreses i gestió de les persones

MARIA PASSALACQUA

Directora Club EMAS
Posgrau en Ciències Polítiques i Política Internacional Universitá de Padova-Italia
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics

ESTHER VELASCO FERREIRO

Professora i Investigadora CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Marketing UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Marketing turístic, Patrimoni, Turisme cinematogràfic
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització; Turisme i cultura
 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

 • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

  • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
  • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
  • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
 • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB

 • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

 • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

 • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Masters 2020

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Jardí

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules 

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules 

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Aules

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Passadís 

 • Descompte a la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant de CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenible | Màster Turisme Responsable i Sostenible
Residència Àgora BCN

Els espais d'aprenentatge

Al CETT apostem per crear un context d’aprenentatge que consolidi el model formatiu propi, amb recursos d’alt valor afegit orientats a la vivència, l’experimentació, el fet de compartir i l’aprenentatge, en un Campus únic.

El nostre alumnat disposa de diversos espais polivalents d’aprenentatge: l’Espai Eidos, La Plaça, l’Espai de Creativitat i Innovació, les Aules d’Informàtica o l’Aula Recepció, entre d’altres.

A més, si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

Instal·lacions CETT

CETT International Support

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

Idiomes

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

Allotjament

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Suport a la teva carrera profesional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

 • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
 • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
 • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals

 • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
 • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
 • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

 • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
 • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
 • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
 • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
 • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

 • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
 • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
 • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
 • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

 • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
 • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
 • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
 • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

 • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
 • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
 • Seguiment de les candidatures presentades.
 • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

A més, des de Career Services t'ajudaran a torbar i gestionar les pràctiques curriculars i extracurriculars que més s'adaptin a tu.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

 • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
 • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
 • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

Residència Àgora BCN

Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís!

agora

Hotel Alimara

Com a part de les nostres empreses comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Volem formar els millors professionals

Per això, el perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques és:

 • Tenir coneixements bàsics en gestió d’empreses turístiques.
 • Empatia i ganes de treballar en equip.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Comptar amb habilitats analítiques i organitzatives.
 • Tenir capacitat crítica i reflexiva.
 • Tenir un bon nivell d’idiomes, indispensable per formar-te i per a la teva carrera professional.
 • Ésser capaç d’estudiar les dinàmiques del sector internacionalment.

Consulta el preu de l'especialitat en Turisme Responsable i Sostenible

EstudiantsMatrículaTaxes UB*PreuPreu Total**

Estudiants Extracomunitaris

1.775 €710 €6.494,75 €8.979,75 €

Estudiants Comunitaris

1.775 €710 €5.597,00 €8.082,00 €

*Aquest import correspon al perentatge que l'alumne d'un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis acadèmics a la Universitat de Barcelona i es paga al mateix temps que la matrícula. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte.

**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els preus i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

Més informació econòmica

Bonificació

Bonificació

Bonificació

Titulació bonificable a través de FUNDAE

Finançament

Finançament

Encara tens dubtes?

Què necessito per accedir al màster?

Podràs accedir al Màster des de qualsevol grau vinculat a les branques de coneixement de les ciències socials i humanitats, especialment els derivats de les anteriors diplomatures i llicenciatures en l’adaptació a l’EEES.

Els candidats que no procedeixin de les titulacions mencionades anteriorment hauran de cursar els complements de formació.

Complements de formació

Amb els complements de formació definits al Màster es pretén garantir que els estudiants no provinents d’estudis de l’àmbit de l’empresa tinguin un coneixement bàsic del concepte, l’estructura i les particularitats dels aspectes vinculats al màrqueting i a la gestió econòmico-financera en l’àmbit de l’hospitalitat.

Titulacions d’ entrada que requereixen de la matriculació i superació de complements de formació per a la obtenció del títol de màster:

Titulacions Complements de formació
Diplomatura en Turisme o el títol de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques No es requereixen complements
Grau en Turisme .
Diplomatura en Ciències Empresarials .
Llicenciatura / Grau en Economia .
Llicenciatura / Grau en Administració i Direcció d'Empreses .
Llicenciatura / Grau en Investigació i Tècniques de Mercat .
*** ***
Llicenciat / Grau en RRPP i comunicació i similars Es requereixen els complements de formació: Turisme Global 9 ECTS
Llicenciatura / Grau en Humanitats .
Llicenciat / Grau en Geografia .
Qualsevol altra llicenciatura/grau .

Assignatures definides com a complements de formació del màster:

 • Màrqueting Estratègic i Operatiu 6 ECTS.
 • Gestió Econòmica-Financera en les empreses turístiques 6 ECTS.

Total complements: 12 ECTS.

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2022/2023.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

Accedeix a tota la informació sobre els processos i els indicadors de qualitat del CETT-UB

 

El nostre equip d'orientació respon

Alexandra Miquel

Orientació de Màsters i Postgraus

Óscar Palacios

Orientació de Màsters i Postgraus

Descarrega PDF