Fotografia de: ‘LAZZUM’, un projecte basat en la innovació social col·laborativa, Premi Emprenedor Turístic 2016 | CETT
Universitat de Barcelona

‘LAZZUM’, un projecte basat en la innovació social col·laborativa, Premi Emprenedor Turístic 2016

02.06.2016
 
‘LAZZUM’, un projecte basat en la innovació social col·laborativa, Premi Emprenedor Turístic 2016
  • La iniciativa empresarial guanyadora promou les activitats d’oci i turisme creatiu i inclusiu, organitzant i co-creant activitats dirigides a tota la societat.

  • Mossèn Salvador Batalla i Gardella, guardó honorífic a l’Emprenedor Pioner per la seva extensa i productiva trajectòria vinculada al turisme.

  • Els guardons s’han lliurat durant l’acte de finalització dels estudis de màster i cursos d’extensió universitària CETT-UB, en el Paranimf de la Universitat de Barcelona.

LAZZUM ha estat la iniciativa empresarial guanyadora del XII Concurs Projectes Emprenedors en el Sector Turístic, certamen que convoquen anualment la Fundació Gaspar Espuña i el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT – adscrit a la Universitat de Barcelona (UB)-. Creat l’any 2005, l’objectiu del concurs és el foment de l'esperit emprenedor, la innovació com a estratègia competitiva, i també la creació d'empreses i de nous serveis turístics.

En nom de LAZZUM, el guardó l’han recollit Núria Valero i Jennifer Baños, sòcies i impulsores d’aquesta plataforma web que promou activitats d’oci i turisme de base col·laborativa, ja que està oberta a les idees i iniciatives organitzades per qualsevol membre de la ciutadania (lazzers), i és inclusiva, ja que s’orienta a propostes que puguin gaudir les persones amb discapacitats funcionals. El jurat ha valorat aquest caràcter d’innovació en turisme social, basat en experiències i vivències inclusives, en els quals tothom hi té cabuda.

Valero i Baños han recollit el guardó de mans de la Doctora Maria Abellanet i Meya, consellera delegada del Grup CETT, en el marc de l’acte de finalització dels estudis d’extensió universitària i de màster de l’Escola Universitària CETT-UB, celebrat en el Paranimf de la UB i que ha congregat 450 assistents de l’àmbit acadèmic, professional, empresarial i institucional. 

CHECK-EAT I GREENCOSTUMERS, ACCÈSSITS

El primer accèssit ha estat per CHEK-EAT, una solució per consultar la carta dels restaurants, en qualsevol idioma i moneda, a través del telèfon mòbil. Es tracta d’una plataforma online i eina SaaS (software as a service) que digitalitza, tradueix i gestiona l’oferta gastronòmica del sector de la restauració, de restaurants, cafeteries, hotels, càterings o esdeveniments amb oferta gastronòmica. L’objectiu de CHECK-EAT és la millora de l’experiència dels clients, la reducció dels costos que han d’assumir els professionals del sector, i també la protecció del medi ambient, a través de la gestió online de la carta.

Una altra proposta en l’àmbit digital, GREENCUSTOMERS, ha estat la mereixedora del segon accèssit. Es tracta d’una plataforma de business intelligence per monitoritzar els consums de les habitacions dels hotels i, d’aquesta manera, com a font per fer previsions de futurs consums i costos. GREENCUSTOMERS té un ampli ventall de possibles aplicacions, com l’anàlisi de la informació enviada pels sensors d’aigua i llum instal·lats a l’habitació i alertar sobre possibles averies i consums excessius d’aigua; o facilitar a l‘hoste el compartir les seves estadístiques en una comunitat per aconseguir possible descomptes o promocions.

GUARDÓ A L'EMPRENEDOR PIONER

Mossèn Salvador Batalla i Gardella ha estat la persona que ha recollit el guardó d’Emprenedor Pioner, per la seva llarga vinculació al sector del turisme, des de la seva primera vicaria fins a la direcció de la Conferència Episcopal Espanyola de Turisme, Santuaris i Pelegrinatges. Entre les tasques de Mossèn Batalla, destaca el reconeixement que va aconseguir de Santuari, com a especialitat hotelera per part de l’Administració Turística Catalana.

Aquest guardó honorífic als emprenedors pioners del turisme de Catalunya que han deixat petjada és un reconeixement públic que la Fundació Gaspar Espuña-CETT atorga anualment, fora de concurs. 

JURAT REPRESENTATIU

Els membres del jurat del XII Concurs Projectes Emprenedors en el Sector Turístic 2016 l'han integrat les següents persones:

• Maria Abellanet, consellera delegada del Grup CETT

• Manel Bassols, director de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

• Aïda Bravo, coordinadora general del Barcelona Institut d’Emprenedoria

• Xavier Casares, president i CEO de Tibidabo Ventures

• Narcís Coll, president de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

• Albert Domingo, patró de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

• Xavier Dumont, responsable del Centre  de Recursos per emprendre de Barcelona Activa

• Sílvia Perera, directora d’Aliances Estratègiques i Comercials de l’Agència Catalana de Turisme

• José Antonio Pérez-Aranda, director de l’Escola Universitària CETT-UB

• Esther Riambau, responsable de Creació d’Empreses de la Fundació Bosch i Gimpera

• Xavier Suñol, responsable de projectes estratègics de la Direcció de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona

• Francesc de Paula Ventura, director d’Emprenedoria Social de la Fundació Bancària “la Caixa”

• Francesc Vila, gerent dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona

Els patrocinadors dels Premis Emprenedors són la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”. 


Amb l'entrega dels premis 2016 es dóna el tret de sortida de la següent edició.


Visualitza totes les fotos de la jornada aquí:





Fotografia de: ‘LAZZUM’, un projecte basat en la innovació social col·laborativa, Premi Emprenedor Turístic 2016 | CETT
Entrega Premis Projectes Emprenedors 2016
Categories
Premis Emprenedors Emprenedors CETT FGE-CETT Premis Concurs Turisme